BUDIŠ 1. Hokejová liga - 14. kolo: prestrelky v Trnave i Považskej Bystrici

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Stredajšie zápasy 14. kola BUDIŠ 1. Hokejovej ligy priniesli sedem gólov topoľčianskych hráčov v Trnave a šesť skalických gólov v Považskej Bystrici. Hoci sa domáce tímy usilovne snažili dotiahnuť, trojbodové víťazstvá si v oboch prípadoch odviezli hostia. V šlágri kola vyhrala Detva nad Prešovom 2:0. Na programe bola aj dohrávka 5. kola, v ktorej Spišiaci vyhrali na martinskom ľade 3:2.

Zápasy 14. kola:

TRNAVA - TOPOĽČANY 5:7
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Trnava
V Trnave sme v 14. kole videli riadnu prestrelku. V konečnom dôsledku zvíťazili Topoľčany vďaka prvej tretine, keď v 3. a 5. minúte dostali Gladiátori lacné góly a zobudili sa až po nich. Žochári im navyše robili problémy dobrým bránením pásma. V ďalšom priebehu hry už sa obrany veľmi nevyznamenali, domáci zlepšili korčuľovanie a celkovú hru a podarilo sa im presadiť aj strelecky. Štyrikrát sa dotiahli na rozdiel jediného gólu, ale po tlaku v snahe o vyrovnanie zakaždým prišla nejaká chyba a Topoľčany odskočili späť na dvojgólový rozdiel. Domácim nevyšla ani záverečná power-play, keď presilovku posilnili šiestym hráčom, ale po niekoľkých šanciach sa radovali opäť hostia po góle do prázdnej brány.
HK Gladiators Trnava - HC Topoľčany 5:7 (0:2, 3:3, 2:2)
Góly:
36. a 42. Glemba, 26. Jurák, 27. Reho, 54. Lukačovič - 5. a 51. Kluka, 24. a 28. Peter Šťastný, 2. Hrabčák, 37. Priganc, 60. Šuba, 210 divákov

DETVA - PREŠOV 2:0
Dopisovateľ: Marek Antalík, HC 07 Orin Detva
Šláger kola začali lepšie hostia, ktorý po 150 sekundách získali aj presilovku pri vylúčení Sládka. Domáci však veľmi dobre bránili a súpera pustili k nejakému väčšiemu ohrozeniu. Prvá polovica tretiny patri hosťom, ale tí gól nedali. Následne sa začali o slovo viacej hlásiť aj domáci a prišli aj nebezpečné šance. Domáci v prvej tretine mali tak isto výhodu dvoch presiloviek, ale ani pri jednej neboli úspešní. Veľké možnosti mali hlavne Škvaridlo, keď nedokázal poslať puk od odkrytej brány. V závere zakončoval Žilka, ale našiel pripravenú lapačku Gavaliera.
Aj druhá tretina bola veľmi svižná a len vďaka obom gólmanom góly nepadli. Najprv mali možnosť presilovky hostia pri vylúčení Škvaridla, ale domáci veľmi dobre bránili a súpera nepustili do zakončenia. V 27. min. nevedel domáci Cibuľa, kde má puk po strele Bylinu. Následne na opačnej strane mohli dostať Detvu do vedenia Žilka s Říhom. Cibuľa sa vyznamenal po samostatnom nájazde Kokavca. Ďalšie možnosti nepremenili domáci Srnka a Hrušík, ktorí boli sami pred Gavalierom. Od hostí mal možnosť Lipovský, ale Cibuľa puk vyrazil mimo bránu. Domáci na konci tretiny nevyužili, ani presilovku.  
V tretej časti sa už domáce obecenstvo gólov dočkali, keď v 44. min. trafil presne do šibenice Srnka. Potom Prešov zvýšil aktivitu, ale domáceho Cibuľu dneska nedokázal prekonať. V polovici tretej časti si domáci tréner Chudý vyžiadal oddychový čas. Domáci si dali pozor, aj keď hrali v oslabení pri vylúčení Šimona.  V záver hostia odvolali brankára a do prázdnej brány pridal druhý gól Gašpar.
HC 07 Orin Detva - HC Prešov Penguins 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly:
44. B. Srnka, 60. R. Gašpar, 297 divákov

HK ‘95 Považská Bystrica - HK Skalica 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)
Góly:
25. L. Klíma, 53. Tužinský - 8. a 49. Janáč, 10. a 32. Kotzman, 20. Vaškovič, 50. Hluch, 121 divákov

Dohrávka 5. kola:

MHC Martin "B" - HK Spišská Nová Ves 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Góly:
12. Ambroz, 59. Šalka - 4. Giľák, 43. Findura, 44. Nitriansky, 88 divákov