BUDIŠ 1. Hokejová liga - 13. kolo: Prešov ukončil sériu Michaloviec

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Vedúci tím BUDIŠ 1. Hokejovej ligy HK Dukla Michalovce po desiatich víťazných zápasoch prvý raz zaváhal. Michalovčania prehrali v derby v Prešove 3:4 po predĺžení. Na čele tabuľky však stále majú pohodlný sedembodový náskok práve pred Prešovčanmi. Zaujala aj vysoká výhra Spišiakov v Topoľčanoch 8:1. Skalica zdolala Detvu 6:4 a Považská Bystrica prehrala s rezervou Martina 4:5.

PREŠOV - MICHALOVCE 4:3 po predĺžení
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Zaplnený prešovský štadión videl po úvodnom vystúpení Martina Husovského a čestnom buly pomalší rozbeh z oboch strán. Po dvoch minútach oťukávania získali domáci presilovku, ktorú dokázal už v 3. minúte využiť presnou strelou Valečko – 1:0. V 6. minúte mohli Prešovčania viesť už o dva góly, Lipovského pokus ale išiel tesne vedľa. Prešov zavrel súpera do pásma, z čoho rezultovala kratšia výmena názorov medzi Hančákom a Kokavcom. V 7. minúte spálil ďalšiu tutovku Jokeľ a hostia to potrestali z brejku, Král v nájazde nezaváhal – 1:1. V 12. minúte mali domáci ďalšiu presilovku, dostali súpera pod tlak a ten išiel do troch. „Tučniaci“ ale gól nestrelili a neskôr pokračoval taktický boj. V 18. minúte boli Michalovce znova v štyroch a z dorážky takmer poslal Prešov opäť do vedenia Šimčák. Dukla strávila v oslabení aj záver tretiny, čo určite nerobilo radosť trénerovi Ihnačákovi. Jeho mužstvo ale udržalo vyrovnaný stav.
Domáci začali druhé dejstvo dobrou presilovkou, Trenčana sa im ale nepodarilo prekonať. Na druhej strane mal gól na hokejke v 23. minúte
Banovský. Oba celky mali následne výborné šance po chybách protivníkov v obrane, no Trenčan aj Švihalek sa vyznamenali. V 27. minúte mali hostia možnosť presilovky 5 na 3. Vážnejšiu šancu mal ale až na konci početnej prevahy Slimák. Dukla ale pokračovala aj v polovici tretiny v presile po diskutabilnom faule Bylina. Okrem strely Ščurka v nej Michalovce nevymysleli nič. V 33. minúte to bol opäť Ščurko, ktorý zamestnal Švihalka. Hneď na to však išli do útoku Prešovčania a po krásnej kombinácii poslal blafákom puk do brány Kokavec. V tej istej minúte ale dostali domáci lacný gól po strele Slimáka – 2:2. Naďalej sa hral vyrovnaný hokej, Prešov mal aj presilovku, nezahral ju ale najlepšie a tak bol aj po dvoch tretinách stav nerozhodný.
Tretia dvadsaťminútovka sa začala vyčkávaním oboch tímov na chybu, až v 44. minúte nepríjemnou strelou narobil Prešovu problémy Cútt. Na druhej strane nebezpečne pohrozil aj Jokeľ. Začalo sa hrať zo strany na stranu, čo sa divákom páčilo. V 47. minúte mal najprv gól na hokejke Kamalov a z brejku okamžite hrozil aj Michalovčan Baláž. O minútu na to mal pred sebou prázdnu bránu Drotár, no Švihalek vytiahol famózny betón. Od polovice tretiny sa ale hral veľmi opatrný hokej a zaujímavých momentov bolo pomenej. Až v 55. minúte zívala bránka Dukly prázdnotou, Kokavec vracal puk Prokopovi, ten už ale bol priďaleko a nereagoval. Na to hral Prešov presilovku, v ktorej sa šikovne dral pred Trenčana Šišovský. V 58. minúte po skončení oslabenia dobre pálil Cútt. V závere riadneho hracieho času dostali Michalovce
početnú výhodu, ktorú využil 59 sekúnd pred záverečným klaksónom Banovský. Prešov skúsil hru bez brankára, dostal Michalovce pod tlak, Mikolášek po prihrávke spoza brány vyrovnal a štadión burácal.
V predĺžení 3 na 3 mal prvú strelu Kokavec, no vážnejšie pohrozil až Ščurko. V 62. minúte si Lipovský dobrým pohybom vypýtal faul a Prešov išiel do presilovky. Najprv sa Kokavec pretlačil pred bránku, no ešte neuspel. Potom, čo sa však Prešov opäť dostal do pásma napriahol po presnej prihrávky Krčulu Kokavec a rozhodol o víťazstve Prešova.
HC Prešov Penguins - HK Dukla Michalovce 4:3 po predĺžení (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Góly:
34. a 63. Kokavec, 4. Jokeľ, 60. Mikolášek - 7. Král, 34. Drotár, 60. Banovský, 1428 divákov

SKALICA - DETVA 6:4
Súhrn zaslal klub HK Skalica
Skaličania v dnešnom zápase hostili druhú Detvu. Skóre otvorili hostia, ale Skaličania v prvej dvadsaťminútovke štyrikrát skórovali. Hra bola vo vysokom tempe a pribúdali góly. V prostrednej časti skórovali obidve mužstvá raz. Záverečnú tretinu síce vyhrali hostia 2:1, ale 3 body ostali v Skalici po výhre 6:4.
HK Skalica - HC 07 Orin Detva 6:4 (4:1, 1:1, 1:2)
Góly:
11. M. Romančík, 16. R. Vereš, 18. Vaškovič, 19. Hluch, 32, Brodek, 44. Janáč - 3. L. Říha, 25. Žilka, 42. Hrušík, 56. V. Fekiač, 639 divákov

HC Topoľčany - HK Spišská Nová Ves 1:8 (0:3, 0:3, 1:2)
Góly:
41. Pekarčík - 16. a 38. Hamráček (prvý z tr. strieľania), 53. a 59. Klinga, 1. Lesňák, 18. Giľák, 29. Vaic, 35. Chmeľ

HK ‘95 Považská Bystrica - MHC Martin "B" 6:5 po predĺžení (2:1, 2:2, 1:2 - 1:0)
Góly:
15. Koleda, 16. Prášek, 22. Palovič, 24. J. Zlocha, 60. E. Bagin, 63. L. Klíma - 10. a 34. Poliaček, 41. a 60. Uhrík, 24. Burzík, 123 divákov