BUDIŠ 1. Hokejová liga: Detva zdolala Michalovce a stala sa druhým finalistom

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

DETVA (SZĽH) - Súboj poslednej semifinálovej dvojice play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy musel rozhodnúť až piaty zápas. Favorizovaní hráči Detvy v ňom zdolali Michalovce 4:1. V celej sérii triumfovali po výsledku 3:2 na zápasy a postúpili do finále druhej najvyššej súťaže.

Súhrn v mene klubu HC 07 Orin Detva zaslal Marek Antalík.

Tak ako sa očakávalo tak sa naplnilo do bodky. Semifinálová séria medzi Detvou a Michalovcami musela písať svoje piate dejstvo. V úvode sa prezentoval hosťujúci Hančák tvrdou, ale veľmi nepresnou strelou.  To bolo na dlhé minúty od hostí všetko. Ďalší priebeh úvodu patril domácim, ktorí sa tlačili pred Trenčana a poriadne ho zamestnávali. V 5. min. navyše hostí oslabil Slimák a presilovku využil Frederik Fekiač. Aktivita Detvy pokračovala aj naďalej. V 10. min. Frederik Fekiač strelou minul bránu, ale puk sa dostal k Jakubovi Žilkovi, ktorý nemal problém zvýšiť na 2:0. Tréner Ihnačák reagoval bleskovo a vyžiadal si oddychový čas. Ani s týmto stavom Detva spokojná nebola. Hra bola stále pred Trenčanom. Lenže domáci svoje ďalšie možnosti využiť nedokázali. Pred Říhom bola odkrytá brána, ale obrana hostí mu stihla zmeniť smer hokejky pri zakončení. Na druhej strane tak zákonite prišiel trest. Po rýchlej akcie v 17. min. sa dokázal presadiť Radovan Cútt a znížil na 2:1. Do ďalšej možnosti domácich sa šťastným odrazom puku dostal Videlka, ale premrhal moment zakončenia. V poslednej sekunde sa dostál do brejku Škvaridlo, ale zakončiť už nedokázal. Zastavila ho siréna oznamujúca koniec prvej tretiny.     
V druhej tretine sa obraz hry zmenil. Aktivitu od domácich prebrali hostia, ktorí museli doháňať jedno gólové manko. Domáci však veľmi pozorne bránili a súperovi nedovolili často zakončovať na Orčíka. Aj keď sa hra zväčša hrala v obrannom pásme Detvy, tak domáci hráči súpera vytláčali k mantinelu a odtiaľ sa mi veľmi ťažko zakončovalo. Keď sa aj hosťom podarilo zakončiť tak im chýbala presnosť, alebo razancia. Počas presilovky v úvode druhej tretiny puk prepadol domácemu brankárovi, ale toho zastúpil v bránkovisku Šimon. Do zakončenia sa dostávali Banovský a Lučnikov, ale ich pokusy presné neboli. Domáci čakali na príležitosť a vyrážali do nebezpečných brejkov. Lenže, ani im sa nepodarilo prekonať Trenčana. Domáci mali aj možnosť, keď Říha našiel spätnou prihrávkou Gachulinca, ale ten bránený nedokázal pretlačiť puk do voľného priestoru brány. Pri prečíslení 3 na 1 v oslabení zase chýbala presná prihrávka vo finálnej fáze. V závere druhej tretiny pri vlastnej striedačke Mrňa krosčekom fauloval Srnku, ktorý mu to oplatil údermi, a tak sa šli obaja schladiť na trestnú lavicu.

BUDIŠ 1. Hokejová liga, semifinále play-off, rozhodujúci 5. zápas:
HC 07 Orin Detva - HK Dukla Michalovce 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) - konečný výsledok série 3:2, Detva postúpila do finále
Góly a asistencie:
6. F. Fekiač (Gašpar, Škvaridlo), 10. Žilka (F. Fekiač), 48. Török, 60. Škvaridlo (Török) – 17. Cútt (Giľak, Hančák)

Zostavy:
HC 07 Orin Detva:
Orčík (Škorvánek) – Sládok, F. Fekiač, šimon, Gachulinec, Valjent, Zorvan, Jendroľ – Žilka, Gašpar, Škvaridlo – Török, Srnka, Říha – V. Fekiač, Huňady, Videlka – Hrušík, Petro, Šedivý – Poliaček
HK Dukla Michalovce: Trenčan (Dzúr) – Hančák, Selujanov, Šterbák, Gutwald, Polaček, Slimák, Dolgoš – Giľak, Cútt, Banovský – Lantoš, Drábek, Mrňa – Drotár, Král, Lučnikov – Mráz, Fedorko, Mesaroš