BUDIŠ 1. Hokejová liga - 25. kolo: dvanásť gólov na Spiši

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Súboj medzi Spišskou Novou Vsou a Trnavou priniesol v 25. kole BUDIŠ 1. Hokejovej ligy veľký počet gólov. Domáci po boji zvíťazili 8:4, keď rozhodujúci náskok získali v druhej tretine. Michalovce strelili v Martine šesť gólov a pripísali si ďalšie tri body po výhre 6:2. Detve v Topoľčanoch stačil na výhru jediný gól. Prešovčania zdolali Považskú Bystricu 4:3.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - TRNAVA 8:4
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Zápas začal vo svižnom tempe. Oneskorení diváci otvárací gól domácich nestihli. Ondov vystihol zlú rozohrávku hostí a šikovnou strelou prekonal hosťujúceho Škorvánka v bránke hostí. Niekoľko dobrých príležitostí domáci nevyužili, a tak prišiel trest, v 8. min. Hrbáčik vyrovnal. Domáci pokračovali v tlaku a v 11. min znovu šli do vedenia gólom Lesňáka. O minútu však Hrbáčik svojim druhým gólom vyrovnal. V závere tretiny mali hostia výhodu presilovky ale boli to domáci, ktorí až dvakrát nebezpečne ohrozili Škorvánka. Domáci aj v druhej tretine hrali svoj útočný hokej a hostí nepúšťali do príežitostí. Skóre sa nemenilo vďaka Škorvákovi. Domáci v 28. min predsa len prekonali gólmana hostí a Hamráček strhol vedenie na stranu domácich po perfektnej prihrávke Vaica. V 31. min Ihnaťo na dvakrát prekonal hosťujúceho brankára. Hostia v 34. min využili zaváhanie domácej obrany a Reho dotlačil po trme-vrme puk za chrbát Suráka. V 37. min sa
odohrala najkrajšia akcia zápasu, Vaic ideálne uvoľnil Hamráčeka, ten prihrávku opätoval a skúsený Vaic nedal šancu vyniknúť Škorvánkovi - 5:3. Aj tretia tretina patrila domácim, boli to však hostia, ktorí sa štvrtým gólom vrátili do stretnutia. Domáci po góle pridali na dôraze a prejavilo sa to aj na skóre zápasu. Domáci v 53. min v priebehu 22 sekúnd strelili dva utešené góly a o osude zápasu v poslednej minúte rozhodol Lesňák, ktorý uzavrel strelecký účet domácich. V závere ešte došlo k menšej potýčke, za čo Roth inkasoval trest 5+OK. V dobrom zápase najmä pre diváka je víťazstvo domácich plne zaslúžené.
HK Spišská Nová Ves - HK Gladiators Trnava 8:4 (2:2, 3:1, 3:1)
Góly:
11. a 60. J. Lesňák, 28. a 53. Hamráček, 2. M. Ondov, 31. Ihnaťo, 37. Ľ. Vaic, 53. Tomečko - 8. a 12. Hrbáčik, 34. Beták, 46. Jurák, 150 divákov

MARTIN - MICHALOVCE 2:6
Dopisovateľ: Daniel Modrovský, MHC Martin "B"
Martin si v predchádzajúcich dvoch dueloch s Michalovcami nedokázal poradiť, a inak tomu nebolo ani v tomto zápase. Už v 10. minúte využil zmätky v domácej obrane Ščurko. O štyri minúty neskôr si ale hostia nedali pozor na modrej čiare, v obrane prepadli a Šalka dokázal nájazd v spolupráci Uhríkom doviezť do úspešného konca. Do šatní ale odchádzali spokojnejšie Michalovce. Fajčák sa dokázal presadiť z bleskovej akcie. V úvode druhej tretiny sa začínalo odznova. Poliaček profitoval z prihrávky spoza bránky. Druhý Ščurkov gól však prišiel už o 33 sekúnd neskôr. V 28. minúte si druhý gól pripísal aj Fajčák. V 32. minúte bol pred bránkou dôrazný Baláž a výborný výkon v druhej tretine v podaní hostí podčiarkol v jej závere Luchnikov. V treťom dejstve sa z gólu neradoval ani jeden z tímov. Michalovce si tak bez väčších problémov poradili s Martinom 2:6.
MHC Martin "B" - HK Dukla Michalovce 2:6 (1:2, 1:4, 0:0)
Góly:
14. Šalka, 23. F. Poliaček - 10. a 24. L. Ščurko, 17. a 28. Fajčák, 32. M. Baláž, 40. Lučnikov, 83 divákov

PREŠOV - POVAŽSKÁ BYSTRICA 4:3
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Prešov už v úvode dostal súpera pod tlak, v 2. minúte ho poslal do vedenia Jokeľ a hneď na to pridal druhý gól Pulščák. Považania sa však nevzdávali, domáci trocha poľavili a to využil Trenčan, parádne zavesil pod hornú tyč a znížil. Gólový uragán pokračoval, Šišovský pridal dva góly a bolo už 4:1. Kompas toho mal už asi aj dosť, no keďže nemal náhradníka, striedať nemohol. Domáci nepoľavili, boli pri chuti a niekoľkokrát mali hostia pri ich šanciach len šťastie.
Druhá tretina pokračovala v podobnom tempe ako prvá. Gól na 5:1 mal dvakrát na hokejke Kokavec, no akoby mu so striebornou prilbou nebolo súdené skórovať. Z prvej vážnejšej príležitosti Považskej Bystrice v druhom dejstve bol hneď gól, Palečeka ešte Gavalier vychytal, avšak po tlačenici pred bránkou už nezabránil gólu Trenčana – 2:4. Prešovu sa v útoku nedarilo podľa predstáv, keď nevyužil ani presilovku o dvoch hráčov. Do prestávky sa skóre nezmenilo.
Úvod záverečnej dvadsaťminúty patril domácim, v 42. minúte spálil tutovku Jokeľ. „Panterov“ nakopla presilovka a snažili sa o kontaktný presný zásah. Ich snahu mohol zmariť v polovici tretiny Bylina, jeho teč však mieril len do bránovej konštrukcie. Prešov pridal na obrátkach a držal sa ďaleko od vlastnej brány. V 54. minúte sa ale usadili hostia v pásme a po dobrej kombinácii vzkriesil ich nádeje na dobrý výsledok tretím gólom Trenčan. Dve a pol minúty pred posledným klaksónom ostali na ľade šiesti Považania a výrazne si skomplikovali cestu za bodovým ziskom. Deväť sekúnd pred koncom ešte skúsili hru v šestici, no napokon sa z víťazstva tešili domáci.
HC Prešov Penguins - HK ‘95 Považská Bystrica 4:3 (4:1, 0:1, 0:1)
Góly:
2. Jokeľ, 2. Pulščák, 5. Bylina, 9. Šišovský - 5., 31. a 54. D. Trenčan, 465 divákov

TOPOĽČANY - DETVA 0:1
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Na začiatku stretnutia si zástupcovia SZĽH, hráči i diváci zatlieskali pri gratulácii k 70 rokov Ing. Stanislava Horského, ktorý od roku 1972 do roku 2014 bol členom hokejového klubu Topoľčany ako hráč a tréner. Od SZĽH obdržal striebornú plaketu SZĽH a od hráčov dres HC Topoľčany podpísaný všetkými hráčmi seniorov. Po odohraní hymny začalo stretnutie. Domáci mali na začiatku stretnutia viac šancí, ale v 3. min po chybe domáceho brankára hostia dali svoj prvý gól v stretnutí, keď odrazený puk od brankára domácich do prázdnej brány dal Berák.
Domáci sa snažili počas celého stretnutia o vyrovnanie, ale z hráčov nemal kto zakončiť ani pri vyložených gólových šanciach. Hoci v stretnutí bolo vylúčených 9 hostí a 8 domácich hráčov, ani jedno družstvo nevyužilo presilovú hru na strelenie gólu. Domáci v 59. min odvolali brankára, ale ani pri presile v poli sa im nepodarilo skórovať.
HC Topoľčany - HC 07 Orin Detva 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól:
3. Berák, 630 divákov