Alfredsson údajne ukončí kariéru 4. decembra v Ottawe

OTTAWA - Švédsky útočník Daniel Alfredsson, ktorý v tejto sezóne nenastúpi na súťažný zápas, by mal podľa kanadských médií oznámiť 4. decembra v Ottawe formálny koniec kariéry. S odvolaním sa na viacero zdrojov o tom informuje web NHL. Alfredsson sa dlhšie rozhodoval o hokejovej budúcnosti, podľa všetkého zvolil odchod zo súťažného ľadu. Za miesto, kde bude informovať o svojom rozhodnutí, si vybral Ottawu, kde strávil prvých sedemnásť sezón v lige. Vo štvrtok 4. decembra privítajú Senators doma New York Islanders.

Podľa Darrena Dregera z televíznej stanice TSN sa Alfredsson rozhodol, že pre neustále problémy s chrbtom a platničkami už nebude hrať súťažný hokej. Hráčov agent JP Barry pred týždňom informoval manažment Red Wings, že s pokusom o návrat to nevyzerá príliš dobre.

Bývalý kapitán Ottawy je momentálne voľným hráčom bez zmluvy. Už dávnejšie bolo jasné, že ak sa rozhodne pokračovať v kariére, potom by to bolo len v Detroite Red Wings, kde strávil aj predchádzajúci ročník. Švéd podpísal pred rokom s „červenými krídlami“ zmluvu na jednu sezónu na 5,5 milióna dolárov, predtým strávil sedemnásť súťažných ročníkov v Ottawe. Red Wings aj s jeho prispením postúpili 23. raz bez prerušenia do play-off, ale v prvom kole nestačili na hokejistov Bostonu.

Štyridsaťjedenročný Alfredsson sa pôvodne chcel o budúcnosti rozhodnúť do začiatku prípravného kempu ešte v septembri. Situáciu mu však skomplikovali problémy s chrbtom, pre ktoré musel prerušiť tréningy. Alfredsson odohral v NHL celkovo 1246 stretnutí, v ktorých strelil 444 gólov a dosiahol 1157 bodov. V ostatnom ročníku nastúpil pre zranenia len 68-krát, jeho bilancia bola 18 gólov a 31 asistencií.