1. liga - 41. kolo: Topoľčany získali tri body proti Detve

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Topoľčianski hokejisti pokračujú vo výborných výsledkoch. V 41. kole získali tri body proti Detve po tesnej výhre 5:4. Nové Zámky zvíťazili v Michalovciach jednoznačne 9:2. Senica v západoslovenskom derby zdolala Trnavu 7:4. Spišiaci si odviezli dva body z Považia po výhre 4:3 po predĺžení a Liptovský Mikuláš zvíťazil nad Prešovom 2:0.

POVAŽSKÁ BYSTRICA - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 3:4 po predĺžení
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Domáci, po novoročných úspešných výsledkoch, začali aktívne a ujali sa gólom kapitána Koledu vedenia. Mali ďalšie sľubné príležitosti, avšak ďalší gól nepridali. Hostia síce nevyužili dlhú, dvojminútovú presilovku piatich na troch, ale postupne začali preberať iniciatívu a panteri len vďaka opäť výbornému Mikolášovi viedli najtesnejším rozdielom aj po druhej tretine. V tretej časti hostia dvomi gólmi otočili výsledok. Domáci pridali, gól na 2:2 si dali Spišiaci vlastný, ale gól na 3:2 bol priam ukážkový, keď Pardavý zakončoval excelentnú prihrávku Rufatiho do prázdnej brány. Zdalo sa, že domáci si pripíšu ďalšie víťazstvo, ale hosťujúci obranca Hrubý necelé tri minúty pred koncom vyrovnal. V predĺžení si obidve mužstvá vypracovali niekoľko šancí. Keď sa už zdalo, že príde k nájazdovej lotérii, Lesňák využil nedorozumenie v domácej obrane a 20 sekúnd pred koncom nastaveného času rozhodol, že pridaný bod si odvezú hostia. Treba objektívne uznať, že boli v tomto zápase o niečo lepší.
HK `95 Považská Bystrica - HK Spišská Nová Ves 3:4 po predĺžení (1:0, 0:0, 2:3 - 0:1)
Góly:
5. Koleda, 53. Dubeň, 56. J. Pardavý - 43. Findura, 49. Bylina, 58. Hrubý, 65. Lesňák, 116 divákov

TOPOĽČANY - DETVA 5:4
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Stretnutie sa pre hosťujúce družstvo vyvíjalo priaznivo. Hostia sa ujali vedenia už v čase 5:36 po akcii celého útoku keď Graham, vysunul Jendroľa, ten posunul puk Parkhousovi a ten prekonal domáceho brankára - 0:1. Druhý gól hosti padol až 16:32 znovu po akcii celého útoku Kanaet, prihrával Parkhose a ten poslal puk na Grahama ten dal druhý gól hostí. Hoci sa domáci snažili vo vyrovnanej tretine ale nepodarilo sa im svoje šance využiť na strelenie gólu. V druhej tretina hostia zvyšovali svoje vedenie v čase 26:39 dali svoj tretí gól po akcii Říha, Gašpar zakončil Srnka a hostia vyhrávali už 0:3. V tomto čase si domáci vzali oddychový čas. Hostia mali vylúčeného hráča Balku a domáci túto presilovú hru využili na zníženie stavu stretnutia, keď Jarab poslal puk na Perniša a ten ho posunul Lipovskému a ten prekonal brankára hosti - 1:3. Tento gól domácich postavil na nohy a začali mať prevahu nad hosťami. V čase 34:40 vo vlastnom oslabení ušiel domáci Paleček a dal druhý gól domácich. V druhej tretine mali domáci dva brejky na bránku hosti, ale nepremenili ich na strelenie gólu. V tretej tretine znovu hostia zvyšovali stav stretnutia, keď Sládok zužitkoval prihrávku od Gašpara a prudkou strelou, ktorá vyvrátila lapačku domáceho brankára a puk ako v spomalenom filme padol do brány domácich stav - stretnutia bol 2:4. Po tomto góle domáci znovu zabrali. V čase 42:17 Toman premenil prihrávku od Káčera na strelenie tretieho gólu domácich. Hoci hostia sa snažili udržať pre nich gólový náskok, nedarilo sa im to. O tri minúty neskôr znovu v čase 45:43 dostal Toman  prihrávku od Mihalika Martina a túto prihrávku znovu zúžitkoval na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Po tomto vyrovnávajúcom góle sa hra oboch družstiev zrýchlila a šance sa striedali na oboch stranách. Domáci pri zhluku pred bránou hostí dali svoj víťazný gól v čase 57:25 Juráškom. Hostia sa snažili aspoň o remízu v riadom hracom čase. V prerušenej hre odvolali svojho brankára v čase 58:48 sa domáci bránili, lenže hostia zbytočne vyvolali šarvátku, čím sa oslabili, a to stačilo domácim, aby udržali výsledok až do konca stretnutia.
HC Topoľčany - HC 07 Orin Detva 5:4 (0:2, 2:1, 3:1)
Góly:
43. a 46. Toman, 29. A. Lipovský, 35. Paleček, 58. Jurášek - 6. Parkhouse, 17. Graham, 26. Srnka, 41. Sládok, 238 divákov

SENICA - TRNAVA 7:4
Dopisovateľka: Petra Beblavá, HC Dukla Senica
Seničania privítali v posledný januárový piatok na svojom ľade krajského rivala z Trnavy. Že to bude zápas fyzicky náročný, predpovedala už zostava. Oba tímy hrali na tri útoky. Úvod patril Seničanom, ktorí vstúpili do zápasu aktívnejšie. Boli to práve domáci hokejisti, ktorí vsietili prvý gól. Jeho autorom bol Dvonč, ktorý sa tešil z presného zásahu v 3. minúte. Trnave sa ale podarilo vyrovnať o cca 2,5 minúty, keď využili presilovku. Vyrovnanie zariadil Reho. V 7. minúte sa ale skóre menilo opäť. Tento raz sa presadil Knyazev, ktorý zužitkoval Videlkov nahodený puk. Tretí presný zásah prišiel v 10. minúte – Vereš doklepol puk, ktorý zastal na bránkovej čiare. Brucháč si asi povedal trikrát a dosť a prenechal svoje miesto v bráne skúsenému Hálovi. Jeho príchod akoby Trnavčanov povzbudil a hýrili aktivitou. Račka sa im však prekonať nepodarilo a po prvej tretine bol stav 3:1.
V úvode druhej tretiny mali hostia k dispozícii ešte minútu z presilovej hry, ale nedokázali ju využiť. Hneď po uplynutí trestu však Seničania zvýšili na 4:1, keď Dvonč po naskočení na ľad zužitkoval Salijiho prihrávku a v samostatnom nájazde prekonal Hálu. V druhej tretine sa prvý raz vylučovalo aj na strane hostí, ale domáci zahrali presilovku nie veľmi dobre. V 28. minúte potešil priaznivcov Trnavy Glemba, ktorý potrestal Seničanov za to, že v útočnom pásme stratili puk. Domácich inkasovaný gól nezlomil, ale značne znervóznil. Bolo vidno veľa nepresností, nedokončených akcií. Hostí, naopak, tento gól povzbudil a snažili sa o vsietenie ďalšieho. To sa im aj podarilo. V 39. minúte znížil na rozdiel jedného gólu Jurák a Trnavčania odchádzali do kabíny pomerne spokojní a isto si uvedomili, že si môžu z duelu so Senicou odviezť nejaký ten bodík.
Tretiu tretinu začali lepšie hostia. V 44. minúte sa im podarilo vyrovnať zásluhou Glembu. Až inkasovaný gól prebral domáci celok, ktorý dovtedy len bránili. Z defenzívneho módu prepli do módu ofenzívneho. Ich snaha bola korunovaná gólom Vereša. Hostia sa nechceli vzdať a snažili sa o vyrovnanie. Schmidt, Poláček i Reho si vylámali zuby na Račkovi, ktorý zlikvidoval viacero streleckých pokusov. Hostia sa pokúsili aj o hru bez brankára, ale ako to už býva, nevyplatilo sa im to. Do opustenej svätyne sa trafil Parakhonka a 9 sekuúnd pred koncom upravil na konečných 7:4 pre Senicu Vereš, ktorý tak zavŕšil svoj hattrick.
HC Dukla Senica - HK Gladiators Trnava 7:4 (3:1, 1:2, 3:1)
Góly:
10., 48. a 60. Vereš, 3. a 22. Dvonč, 7. Knyazev, 60. Parakhonka - 28. a 44. Glemba, 5. Reho, 39. Jurák, 350 divákov

MICHALOVCE - NOVÉ ZÁMKY 2:9
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Veľmi dôležitý bol opäť úvod stretnutia. Ten domácim opäť raz nevyšiel a ani sa nenazdali a s ašpirantom na extraligovú baráž prehrávali 0:3. V tretej minúte presne namieril Dominik Hegyi, o minútu neskôr si perfektne až pred Dávida Okoličányho nakorčuľoval Martin Chovan, no a v 12. minúte už bolo 0:3, keď sa po spolupráci štvrtého útoku presadil Martin Koutník - 1:3. Michalovčania ako tak zdvihli hlavy v závere prvej tretiny, kedy mali viac z hry. Vyťažili z nej svoj úvodný gól, o ktorý sa postaral Andrej Salnikov, ako aj pocit, že so zápasom ešte môžu niečo urobiť. Úvod druhej tretiny im ale opäť nevyšiel. Už po osemnástich sekundách nachytal Dávida Okoličányho Erik Čaládi, no a keď sa v 24. minúte predviedol aj Albín Podstavek, michalovský brankár sa za stavu 1:5 porúčal z brány, v ktorej ho nahradil Tomáš Petro. Ani on si čisté konto dlho neudržal, pretože už v 26. minúte ho krásnym blafákom dokonale vykúpal opäť Albín Podstavek 1:6. Nové Zámky udreli v druhej tretine ešte raz, keď v 33. minúte počas päťminútovej presilovky dokonal svoj čistý hetrik za necelých desať minút Albín Podstavek 1:7. Ani v tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Jej tempo naďalej udávali hráči hostí, ktorí boli pánmi na ľade aj napriek tomu, že stiahli nohu z plynu. V úvode tretej tretiny síce po druhýkrát skóroval Andrej Salnikov, no Dominik Hegyi a Branislav Fábry dokončil skazu Dukly ôsmym a deviatym gólom – 2:9.
HK Dukla Michalovce - HC Mikron Nové Zámky 2:9 (1:3, 0:4, 1:2)
Góly:
13. a 42. Salinkov - 24., 26. a 33. Podstavek, 3. a 46. Hegyi, 4. Martin Chovan, 13. Koutník, 21. Čaládi, 49. Fábry, 723 divákov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - PREŠOV 2:0
Súhrn zaslal klub MHk 32 Liptovský Mikuláš
Domáci začali svižne, tlačili sa pred Martona, ale dlho nevedeli nájsť recept na obranu hostí. V 13. minúte si Laco zasekol obrancu, a vyslal nebezpečnú strelu s medzikružia, ktorú Marton kryl. V 15. minúte sa Jabrocký na modrej odpútal od svojho strážcu ale na Martona nevyzrel. Zaujalo aj zakončenie Kurica či Lichanca, gól sme ale v úvodnej tretine nevideli. Gólové suchoty preťal v 22. minúte Burzala. Krásnym pohybom si vypýtal puk a Uram mu ho ešte krajšie nahral pred bránku. Burzala oku lahodiacu akciu zakončil pomedzi nohy brankára. V 26. minúte mohli Prešovčania vyrovnať, domácich podržal Pravda. Pri Kadlubiakovom vylúčení opäť Pravda, po Obšutovej strele, vytiahol krásny semafor.  V 33. minúte sa Laco natlačil od mantinelu pred bránu, puk skončil v lapačke Martona. V 36. minúte Sukeľ spálil tutovku po Uramovej nahrávke do prázdnej brány. V 36. minúte si išiel na trestnú lavicu sadnúť Tkáč a Liptáci dokázali expresne využiť ponúknutú výhodu. Mezovský doklepol puk do siete po trme – vrme pred bránkou hostí. Domáci tak viedli o dva góly. Aj keď tomu tak po druhej tretine nemuselo byť. Najlepší hráč hostí v zápase, Jaro Obšut, v 38. minúte spálil veľkú šancu na zníženie.
V tretej tretine si Liptáci umne držali náskok. Dokázali eliminovali najproduktívnejšieho hráča ligy Halása, ktorý mal pár svetlých momentov, ale bez gólového efektu. Hostia sa nedokázali gólovo presadiť cez dobre fungujúcu obranu Liptákov. Domáci nepripustili žiadnu drámu v závere, nedovolili trénerovi Bartánusovi odvolať brankára a pripísali si na konto dôležité víťazstvo.
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Prešov Penguins 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly:
22. Burzala, 36. Mezovský