1. liga - 41. kolo: Považská Bystrica strelila v Topoľčanoch deväť gólov

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - V piatok sa hrali štyri zápasy prvej hokejovej ligy. Zaujalo predovšetkým vysoké víťazstvo Považskej Bystrice v prestrelke v Topoľčanoch, kde hostia vyhrali 9:5. Hráči Spišskej Novej Vsi zvíťazili 7:3 v Prešove. Liptovský Mikuláš zdolal Senicu 5:3 a Bardejov vyhral nad Trnavou 3:0. V predohrávke pred desiatimi dňami zvíťazila Dukla Michalovce nad reprezentačnou osemnástkou 2:1.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - SENICA 5:3
Dopisovateľ: František Fussi, MHk 32 Liptovský Mikuláš
Hral sa výborný hokej. Liptáci začali svižne, ale Záhoráci v ničom neostali dľžní. Domáci brankár Hollý dvakrát za sebou sa musel vyznamenať. V 9. min zlú rozohrávku hostí zachytili mladé pušky Liptákov. J.Sukeľ-M.Sukeľ-Janček doslova vycvičili obranu hostí a bolo  1:0. O minútu strelu Nitrianského tečoval Trochta a bolo 2:0. Liptáci boli na koni, drvili svojich súperov, ale nedávali góly ani z najvyloženejších šancí. V druhej tretine domáci vďaka Hollému prežili niekoľko vylúčení, aby v 31. min opäť udreli vďaka mladým po krásnej akcií J.Sukeľ-M.Sukeľ-Janček a posledne menovaný dostal domácich do vedenia 3:0. Domáci mali veľkú prevahu, ale v 36. min zabudli na zadné vrátka a Mikolášek nečakane znížil na 3:1. To otriaslo sebavedomím Liptákov, ktorí na začiatku tretej tretiny zbytočne faulovali a razom bolo vyrovnané. V 57. min však Piatka prešiel celým klziskom a svoje sólo zakončil gólom - 4:3. V závere zápasu boli po sebe vylúčení Kalináč a Videlka a v presilovke 5:3 Devečka nádherne trafil a bolo o výsledku rozhodnuté!
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Dukla Senica 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Góly:
9. Sukeľ, 10. M. Trochta, 31. Janček, 57. Piatka, 60. Devečka - 36. Mikolášek, 49. Surovka, 54. Gula, 720 divákov

TOPOĽČANY - POVAŽSKÁ BYSTRICA 5:9
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Na dnešnom stretnutí sa stretli družstva z 9. a 10. miesta. Lepší nástup do stretnutia mali domáci a v 2. min po akcii Záhorský, Chromý zakončil Záborský. Hosťom sa podarilo vyrovnať až v 16. min, keď Michal Fillo našiel Kudleja a ten zakončil strelou za chrbát domáceho brankára. Hostia sa ujali vedenia v stretnutí v 26. min po akcii Šedivý, Fillo M. akciu zakončil Michálek.
V druhej tretine domáci vyrovnali gólom v 31. min, keď prihrávku od Záhorského zužitkoval Dobrý. O štyri minúty neskôr sa hostia ujali vedenia v 35. min, keď využili presilovú hru a po akcii Lipták, Jurášek akciu zakončil Koleda. Hostia svojim štvrtým gólom viedli už o dva góly v 46. min po akcii Trenčan, Ligas dal gól Mikuš. V 46. min si domáci vzali oddychový čas, do brány nastúpil brankár Halgaš. Domáci na 3:4 znižovali v 47. min, keď prihrávku od Fuseka zakončil Káčer. V 48. min hostia znovu využili presilovú hru a po strele Juráška hostia viedli 3:5. Ešte v tej istej minúte dal gól Zlocha a upravil vedenie hostí na 3:6. Hostia v 53. min znovu hrali presilovú hru a využili ju na strelenie siedmeho gólu, keď hráč Rusina zakončil akciu hostí. Domáci odpovedali na tento gól v 55. min, keď Guričan nahral Káčerovi
a ten posunul puk Fusekovi, ktorý zakončil prudkou strelou za chrbát brankára hostí. Hostia si už nenechali ujsť víťazstvo a v 56. min Koleda dal ôsmy gól hostí. Domáci síce znížili v 57. min gólom Guričana. Hostia si vzali v 58. min oddychový čas, vystriedali brankára a do brány nastúpil Adamík. Hostia si poistili víťazstvo v 58. min gólom Rusinu.
HC Topoľčany - HK '95 Považská Bystrica 5:9 (1:1, 1:2, 3:6)
Góly:
2. M. Záborský, 31. Dobrý, 47. L. Káčer, 55. Fusek, 57. Guričan - 35. a 55. Koleda, 53. a 58. Rusina, 16. Kudlej, 26. Michalek, 46. M. Mikuš, 48. Jurášek, 48. J. Zlocha ml., 460 divákov

BARDEJOV - TRNAVA 3:0
Súhrn zaslal klub HC 46 Bardejov
Bardejov privítal na domácom ľade Trnavu. Skóre sa menilo už hneď v úvode, keď v druhej minúte sa presadil Segľa. Domáci ale v priebehu prvej tretiny mali problém presadiť sa, nakoľko sa hralo vo väčšine v obrannom pásme hostí. Druhá tretina začala presilovkou hostí, ale domáci pozorne bránili. V 26. minúte Baláž v strednom pásme prebral puk a pokračoval do útočného pásma. Tam prihral S. Salijimu, ktorý puk zatiahol za bránku a ten prihrával Cúttovi, ktorý pálil z prvej a upravoval na 2:0. Domáci sa natrápili pri prekonávaní skúseného Hálu. Tretí gól padol opäť v úvode tretiny, tentokrát tretej, keď sa presadil opäť Cútt. Hostia sa nedokázali presadiť a domáci sa radovali z víťazstva 3:0.
HC 46 Bardejov - HK Trnava 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
26. a 44. Cútt, 2. Segľa, 688 divákov

PREŠOV - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 3:7
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, PHK 3b Prešov
Prešov už z prvej akcie pohrozil, k puku sa dostal v dobrej pozícii Pekarčík, mal ho ale na korčuľu a nemohol zakončiť. To Spišiaci potrestali, keď sa v 2. minúte presadil po veľmi peknej kombinácii Vladimír Klinga. Domáci tím ale neprestal v aktivite a vypýtal si presilovku o dvoch hráčov. V nej mal najväčšiu možnosť Hargaš, betón Trečana bol ale proti. Následne sa hralo zo strany na stranu, po príchode vylúčených z ľadu sa predviedol Riečický pri zakončení Kokyho. Hokejisti PHK 3b boli v druhej polovici tretiny aktívnejší, Gápa aj Lipovský ale vo veľkých šanciach tesne minuli. Spišakom sa podarilo navrátiť tlak v presilovke, kde napokon aj zvýšili náskok, dokonale rozhodili súpera a Gurčík nemohol nedať. O 14 sekúnd boli hostia už vo vedení 0:3, dobre mierenou strelou sa presadil Krempaský. Po
sympatickom výkone po dvadsiatich minútach bol stav na svetelnej tabuli hrozivý, hoci Prešov viedol na strely 17:9.
Do druhého dejstva šli domáci s odhodlaním niečo ešte vymyslieť. V úvode sa však nechal vylúčiť Kobeľa a Spišiaci si následne vytvorili niekoľko skvelých príležitostí. Vaicova strela tesne minula a Findura netrafil medzi betóny Riečického. V dobrej šanci bol ale aj domáci Horvát, ktorého zastavil faul súpera - Branislava Horvátha. V následnej početnej výhode dokázal znížiť Jakub Matejka, ktorý šikovne oklamal Trenčana. Tlak Koňarov vystupňoval v polovici zápasu, do obrovskej šance šiel Matejka - nedal, Gápa trestuhodne pred bránou minul, Potoček neprekonal Trečnana v rýchlosti ani na dvakrát a vo štvrtej gólovej príležitosti nastrelil Filip Pekarčík hornú tyč! Spišiaci trocha upokojili hru, v závere musel ale pred Gápom zatiahnúť brzdu Leskovjanský, za čo odišiel na trestnú až na štyri minúty. To využil Adrián Lipovský, po skvelom pase práve od Gápu trafil horný roh brány a znížil pred druhu prestávkou na 2:3.
Spišiaci začali od úvodu poslednej dvadsaťminútovky aktívnejšie, vytvorili si tlak, z ktorého napokon vyústil presný zásah Lukáša Vartovníka, ktorý krkolomne, ale predsa prekonal Riečického. Dostať domácich na kolená mohol Findura, na opačnej strane nemal ďaleko od zníženia Matejka. Napokon hostia pridali aj piaty gól, Klinga bol nepokrytý a pohotovo sa presadil. Ten istý hráč mohol zvýšiť, no neprestrelil gólmana. V závere ešte chceli domáci potešiť divákov, avšak spolupráca Tomčáka s Matejkom radosť nepriniesla, potom sa ale veľmi pekne prekľučkoval pred bránu Horvát a doslova ponúkol gólovú lahôdku Chalupovi. Prešov sa už do hry ale nevrátil, nakoniec Spišiaci definitívne rozhodli gólmi Leskovjanského a Finduru o výhre 7:3.
PHK 3b Prešov - HK Spišská Nová Ves 3:7 (0:3, 2:0, 1:4)
Góly:
27. J. Matejka, 40. A. Lipovský, 57. Chalupa - 2. a 48. Klinga, 19. Gurčík, 19. Krempaský, 44. Vartovník, 58. Leskovjanský, 60. Findura, 323 divákov

SLOVENSKO "18" - MICHALOVCE 1:2
Mladí reprezentanti na svojom domovskom ľade v Liptovskom Mikuláši sa proti štvrtému celku tabuľky - Dukle Michalovce - usilovali o ôsmy víťazný zápis a duel s favoritom odohrali výborne. Už v 6. minúte Pataky za asistencie Tršku prekonal bronzového z MS 20 Okoličányho. V tejto fáze boli mladíci strelecky aktívnejší v pomere 14:8. Po prvej prestávke prevzali iniciatívu hostia a už v 23. minúte potrestali vylúčenie Mihalku gólom M. Bednára na vyrovnanie. Tento moment priniesol nervozitu na striedačku mladých, ktorí v druhej tretine až štyri razy zohrievali trestnú lavicu. Konečnú podobu výsledku dal v 48. minúte Š. Majerník, ktorý prekonal ďalšieho mladého reprezentanta Húsku.
SR "18" - HK Dukla Michalovce 1:2 (1:0, 0:1, 0:1), predohraté 13.1.2015
Góly:
6. Pataky - 23. M. Bednár, 48. Š. Majerník, 80 divákov, hralo sa v Liptovskom Mikuláši