1. liga - 25. kolo: osemnástka opäť vyhrala, tentoraz nad Topoľčanmi

Zo súboja SR 18 - TopoľčanyZo súboja SR 18 - Topoľčany, foto: Magdaléna Nahálková

BRATISLAVA (SZĽH) - Hráčom reprezentačnej osemnástky sa darilo v 25. kole prvej ligy, keď zvíťazili nad Topoľčanmi 4:3 po predĺžení vďaka víťaznému gólu Radovana Bondru. Aj ďalšie dva zápasy medzi Trnavou a Spišskou Novou Vsou, prípadne Michalovcami a Senicou, rozhodlo predĺženie, vždy v prospech domácich. Detva zdolala Prešov a prekvapením je výhra Liptákov v Bardejove.

Súhrn výsledkov 25. kola:

MICHALOVCE - SENICA 3:2 po predĺžení
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Michalovská Dukla nastúpila opäť bez svojho kapitána Richard Šechného a na jej hre to bolo cítiť. Aj napriek jeho neúčasti sa hral dynamický hokej z jednej strany na druhú, no hre Michalovčanov chýbala Šechného myšlienka. V 6. minúte sa aj napriek tomu ujali domáci vedenia. Tí síce najskôr nevyužili presilovku, no po nej od modrej pálil Briják a jeho strelu do siete nasmeroval puk do siete Tomáš Banovský - 1:0. Aj hostia však ukázali vo vyrovnanom zápase svoje hokejové umenie. Neprešla ani minúta a bolo vyrovnané. Z takmer identickej akcie vyrovnal po Janíkovej strele Lichanec - 1:1. Viac aktivity po vyrovnávajúcom góle prejavili domáci. Najskôr však na senickom golmanovi Peksovi pohorel Huňady a po ňom v čistej šanci zaváhal aj Briják. V 15. minúte pri prečíslení troch na dvoch musel svoje umenie ukázať aj domáci golman Karel Němec, ktorý si poradil s koncovkou Blaška. Na druhej strane bol v permanencii Peksa. Ten si najskôr poradil so samostatným únikom Fajčáka a v poslednej minúte prvého dejstva ho zachránila pri Majerníkovej koncovke horná žŕdka. Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej, so šancami na oboch stranách. Najväčšiu mali hostia presne v jej polovici, kedy Kalináča v čistej šanci vychytal Němec. Tri minúty pred koncom hlavný arbiter Husár vylúčil naraz dvoch Michalovčanov (Majerník, Urban) a hostia to presne štyri sekundy pred ich návratom Guľom využili - 1:2. V tretej tretine sa začali stíhacia jazda domácich za vyrovnaním. Tí síce najskôr nevyužili dve presilovky a zdalo sa, že Záhoráci môžu prvýkrát v tejto sezóne v súboji Dukiel uspieť. Proti bol Štefan Majerník, ktorý v 53. minúte vyrovnávajúcim gólom nasmeroval duel do predĺženia - 2:2.  To však nemuselo platiť. Minútu a päť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času putoval za vrazenie na mantinel na trestnú lavicu Kalináč a domáci mohli rozhodnúť. Pri obrovskom tlaku chytil Videlka sedem sekúnd pred koncom puk vo vlastnom bránkovisku do ruky, čo automaticky znamená trestné strieľanie. To však Fedorko nezahral najlepšie a zápas tak putoval do predĺženia. V ňom mali Michalovčania ešte 55-sekundovú presilovku a jednu sekundu pred návratom Kalináča rozhodol o ich víťazstve Martin Drotár.
HK Dukla Michalovce - HC Dukla Senica 3:2 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly:
6. Banovský, 53. Š. Majerník, 61. M. Drotár - 7. Lichanec, 39. Gula, 900 divákov

SLOVENSKO "18" - TOPOĽČANY 4:3 po predĺžení
Dopisovateľ: František Fussi, Liptovský Mikuláš
Topoľčanci začali iniciatívnejšie. Brankár mladých Cibulka však svojich držal. Mladá reprezentácia držala svojich hostí na dištanc a v 9. min Bučekovým gólom sa ujala vedenia. Potom hrali dve minúty presilovku piatich proti trom, ale z toho nič nevyťažili a naopak mali čo robiť, aby svoj náskok udržali. V 18. min však Struška dostal mladých do dvojgóloveho vedenia. Mladí hokejisti namiesto toho, aby hostí dorazili, tak začali hrať ľahkovážne a na to doplatili. Hostia vyrovnali. V 51. min síce reprezentanti opäť išli do vedenia a každý čakal ich víťazstvo, lenže 30 sekúnd pred koncom nečakane vyrovnal Káčer. Zápas šiel do predĺženia, ale hneď v prvej minúte rozhodol o výsledku mladý Bondra.
SR "18" - HC Topoľčany 4:3 po predĺžení (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0)
Góly:
9. a 51. Buček, 18. Struška, 61. R. Bondra - 26. Bosák, 45. J. Hudec, 60. Guričan, 97 divákov

TRNAVA - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 3:2 po predĺžení
Dopisovateľka: Dominika Handzušová, HK Trnava
Trnava začala zápas úplne inak ako ten ostatný so Senicou. Tlačila sa do útoku a Spišiaci spočiatku nezaostávali v tejto snahe, takže sme sledovali dobrý a aktívny hokej. Hostia sa dostali do vedenia po Hamráčkovom teči presilovkovej strely od modrej. V 33. minúte mohol Lisoň vyrovnať, no pri trestnom strieľaní nepochodil. Trnava v druhej tretine celkove zvýšila tempo a napokon sa z tlaku podarilo vyrovnať Poláčkovi. Novejšu krátko na to po zaváhaní obrany poslal do vedenia krásnym vinklom Ihnaťo. Gladiátorov to nezrazilo na kolená. Ďalej sa snažili o vyrovnanie. Počkať si naň ale museli dosť dlho, až v posledných chvíľach dostali po vyhodení puku výhodu presilovej hry, ktorú posilnili o šiesteho hráča. Baran našiel na voľnej žrdi Lisoňa a ten z prvej nezaváhal. V predĺžení Schmidt využil voľnejší priestor, stiahol sa zo strany na stred a zavesil rozhodujúci gól.
HK Trnava - HK Spišská Nová Ves 3:2 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Góly:
35. Poláček, 60. Lisoň, 62. Schmidt - 15. Hamráček, 37. Ihnaťo, 172 divákov

BARDEJOV - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 2:4
Súhrn zaslal klub HC 46 Bardejov
Bardejov na domácom ľade privítal Liptovský Mikuláš. Do vedenia sa ako prví dostali hostia, keď druhú presilovku v zápase využil Trochta. Domácim prestávka pomohla a druhú tretinu pôsobili aktívnejšie. Už po 45 sekundách vyrovnával Cútt. Ale hostia už o 5 minút boli opäť vo vedení. Vylúčený Bartík naskočil na ľad a prestrelil najlepšieho brankára prvej ligy. Po tretíkrát sa hostia dostali do vedenia v 36. minúte, keď sa presadil Uhrík. V tretej tretine sa domáci snažili o vyrovnanie, ale hostia pozorne bránili. Domácim sa vyrovnať nepodarilo, a tak si Liptáci odnášali tri body.
HC 46 Bardejov - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Góly:
21. Cútt, 30. Vaško - 7. Trochta, 27. Bartík, 36. Uhrík, 60. Kuric, 677 divákov

DETVA - PREŠOV 5:4
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Pod Poľanou videli diváci skvelý zápas a drámu až do konca. Úvod zápasu patril domácim hráčom, keď zatlačili hostí do ich obranného pásma, čoho výsledkom boli góly, keď sa najskôr o 8. min presadil Juraj Petro a v 12. min skóroval Slavomír Buda. No hostia sa nevzdávali a hneď o minúty odpovedal gólom Kopytko. V druhej tretine zvyšoval na rozdiel dvoch gólov v 29. minúte sviatočný strelec Adrian Mackovič po prihrávke Predajnianskeho, o minútu neskôr znovu znížil v presilovke na rozdiel jedného gólu Jaroš. Svoj druhý gól v zápase pridal v 34: min Slavomír Buda. V 36. min pridali hostia tretí gól zásluhou Matejku. V tretej tretine vyšla presilovka aj domácim, keď skóroval kapitán mužstva Branislav Srnka. Hostia hrýzli ďalej a v presilovej hre v 54. minúte znížil na rozdiel kontaktného gólu Hajník. Domáci víťazstvo už ubránili, aj keď hostia odvolali brankára a upevnili si tak vedúcu pozíciu na čele prvoligového pelotónu.
HC 07 Orin Detva - PHK Prešov 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)
Góly:
12. a 34. Buda, 8. Petro, 29. Fekiač, 47. Srnka - 13. Korytko, 30. Jaroš, 36. J. Matejka, 54. Hajnik, 289 divákov