Tipos extraliga

4:5
(1:2, 2:1, 1:2)
Stav série: 1:3 4. kolo, Číslo zápasu 326 (Časť PlayOff Štvrťfinále) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín RTVS 2

Starosta sa (nikdy) nevzdáva

TRENČÍN (SZĽH) – Iba detaily rozhodli oba štvrťfinálové zápasy v sérii dvoch Dukiel na trenčianskom ľade. Lepšie ich dokázali zvládnuť hostia z Michaloviec a sú krok od postupu do semifinále play off. O ich účasti medzi najlepšou štvoricou sa môže rozhodnúť už v piatok. 

Dve veľmi podobné stretnutia sa hrali na ľade trenčianskej Dukly. V oboch domáci hráči ťahali za kratší koniec. Síce tesne, ale body smerovali na vrub tímu z východného Slovenska. 

„Zápasy mali podobný charakter. Urobili sme dve rovnaké chyby. Dnes sme celý zápas doťahovali a hoci sme aj vyrovnali, súper nám vždy odskočil. Opäť sme v záverečnej dvadsaťminútovke zbytočne a hlúpo faulovali. Súper má kvalitu na to, aby naše zaváhania dokázal potrestať. V sérií prehrávame a máme nôž na krku. Určite sa však nevzdávame,“ povzdychol si po záverečnom klaksóne kapitán Trenčanov Tomáš Starosta. 

Domáci hokejistom nemožno uprieť snahu. Východniari však vždy dokázali vymyslieť niečo naviac a boli o krok vpred. Hoci zápasy skončili tesnými výsledkami, v prípade duelov vo vyraďovacej fázy je jedno, či mužstvo prehrá o jeden alebo o päť gólov. „Všetky duely proti Michalovciam boli veľmi vyrovnané. Vždy sme mali o jednu chybu naviac a líšky to trestali,“ doplnil Starosta. 

Trenčania hrali vo štvrtom zápase šesťkrát oslabení, z toho šlo vo väčšine prípadov o zbytočné fauly alebo nezmyselné zákroky v útočnom pásme. „Dobre si uvedomuje, že to bolo o zbytočných vylúčeniach. Presilovky a oslabenia rozhodujú. My sme hrali príliš veľa v početnej nevýhode a potom nám chýbali sily. Michalovce majú vynikajúce presilové hry,“ zamýšľal sa strieborný medailista zo svetového šampionátu v roku 2012.

Zverenci trénera Jána Pardavého prehrávajú v sérií 1:3 a nemajú už priestor na zaváhanie. Najbližšie sa na michalovskom ľade predstavia v piatok a budú mať „nôž na krku“.  „V otázke motivácie je to jednoznačné. Dáme do zápasu všetko a uvidíme, čo to prinesie. Budeme robiť všetko pre to, aby sme sa v nedeľu vrátili na šiesty duel domov,“ zakončil rozhovor odhodlane Starosta. 

Jedným z hrdinov stredajšieho večera bol Pavol Regenda. 21-ročný rodák z Michaloviec strelil dva góly a na dosah mal aj hetrik. Výraznou mierou sa tak podpísal pod víťazstvo 5:4. „Prvý bol viac-menej o šťastí. Som rád, že mi to konečne padlo. Druhý prišiel po teči, ktoré veľa trénujeme aj počas tréningov. Mohol padnúť aj ten tretí, ale neľutujem. Dôležitý je tímový úspech a ten sa podaril,“ žiaril spokojnosťou. 

Michalovčania po dvoch rozpačitých výkonoch na vlastnom ľade zmenili taktiku. Zvýšili aktivitu pri napádaní a zlepšili korčuľovanie. Súperovi z Považia tým nedali priestor na rozohrávku a kombináciu. 

„Doma sme hrali v obrannom pásme viac-menej pasívne. Potrebovali sme urobiť zmeny. Ukázali sme silu na ľade súpera, kde sa nám v sezóne darilo. Dve výhry tešia. Potrebujeme ich ešte potvrdiť doma,“ dodal bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska.  

Michalovce môžu o svojom postupe do semifinále rozhodnúť už v piatok. Zápas v metropole Zemplína začína o 18.00 hodine. 

Fotogaleria