Tipos extraliga

41. kolo, Číslo zápasu 246 (Základná časť) ZŠ Michalovce

Líšky nepoľavujú v love

Michalovská Dukla pokračuje vo svojom spanilom marši. Zverenci Tomeka Valtonen natiahli v súboji proti Banskej Bystrici víťaznú sériu na deväť zápasov a v roku 2021 nezabodovali iba v jedinom zo sedemnástich zápasov.

„Sme veľmi radi, že sme na víťaznej vlne. Verím, že na nej ostaneme čo najdlhšie,“ spokojne si odfúkol útočník Marek Bartánus po nedeľňajšom triumfe 4:1. Cestu za ďalším plným bodovým ziskom odštartoval svojim dvanástym gólom sezóny už v 92. sekunde zápasu. „Toto nebol jeden z našich najlepších výkonov, ale mali sme výbornú efektivitu. Súperovi sme odskočili a potom sme si to už podržali.“

„Veľmi nám pomohol rýchly gól na začiatku,“ nadviazal strelec štvrtého gólu Dukly Peter Galamboš. „Rozbehli sme to dobre, ale potom sme hrali ľahkovážne a veľa sme faulovali. Súper hrozil hlavne v presilovkách. Štvrtý gól nás našťastie upokojil.“

Deviate víťazstvo v rade posunulo „líšky“ na tretiu pozíciu pred bratislavský Slovan a ani päťbodová strata na vedúci Poprad nemusí byť nedostižná.

„V šatni to ani nerozoberáme. Ideme od zápasu k zápasu a sám som nevedel, koľko stretnutí sme vlastne vyhrali. Je však jasné, že máme na to, aby sme uhrali minimálne prvú štvorku. Chceme ďalšie víťazstvá a uvidíme, kam nás to napokon vynesie. Rozhodovať sa bude vo vzájomných zápasoch proti súperom z čela tabuľky,“ poznamenal pokojným hlasom Galamboš.

Posúvať nahor by sa chceli v tabuľke aj Banskobystričania. Sériu štyroch víťazstiev však v ich prípade ukončili prehry v Nových Zámkoch a v Michalovciach. „Barani“ sa tak opäť prepadli na desiatu pozíciu.

„Pred nami je ešte veľa zápasov a hoci sme teraz dvakrát prehrali, predtým sme ukázali silu. Verím teda, že si teraz oddýchneme a najbližší zápas opäť vyhráme,“ zaželal si útočník Samuel Mlynarovič. Tón nedeľňajšieho duelu na Zemplíne podľa neho udal nevydarený úvod. „Celý zápas sa odvíjal od začiatku. Dostali sme tri rýchle góly a súper sa dostal do psychickej pohody. Boli tam straty pukov a inkasovali sme aj v oslabení. Takto skúseného súpera nemôžete pustiť do takého náskoku.“

Ku cti Stredoslovákov slúži, že sa ani za stavu 0:3 nevzdali a po góle Briana Ihnačáka zo 41. sekundy druhej tretiny mali niekoľko dobrých príležitostí na kontakt.

„Hra sa vyrovnala a gól nám pomohol. Mali sme tam nejaké šance, ale Tomek má v poslednom čase výbornú formu. Puky mu nevypadávali a mal aj potrebné šťastie. Bohužiaľ sme sa nepresadili a odchádzame preto naprázdno,“ dodal s povzdychom Samuel Mlynarovič.

Fotogaleria