Tipsport liga

5:1
(2:0, 0:0, 3:1)
50. kolo, Číslo zápasu 345 (I. Základná časť) STEEL Arena Košice 5649 divákov

Košice videli víťazstvo domácich a hetrik Chovana

Košice 16. februára (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v zápase 50. kola Tipsport ligy nad MAC Újbuda 5:1. Útočník domácich Michal Chovan si v zápase pripísal hetrik a jednu asistenciu, pre košického brankára Stanislava Škorváneka to bolo 2. čisté konto v sezóne.

HC Košice - MAC Újbuda 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Góly: 13. Chovan (Haščák), 20. Chovan (Koch), 48. Haščák (Chovan), 53. Chovan (Haščák, Rapáč), 54. Skokan (Faith, Růžička) - 56. Bodó (Br. Orbán, Terbócs). Rozhodovali: Orolin, Kókai - Kis-Király (obaja Maď.), Šoltés, vylúčení 3:10 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 5649 divákov.

HC Košice: Škorvánek - Pavlin, Repe, Čížek, Růžička, Michalčin, Koch, Zeleňák - Rapáč, Chovan, Haščák - Rom. Faith, Skokan, Sukeľ - Květoň, Bortňák, Klhůfek - Milý, Eliáš, Suja

MAC Újbuda: Bernard - Garát, Macaulay, Carlisle, Bl. Orbán, Busenius, Bugár - Br. Orbán, Terbócs, Bodó - Klempa, Stretch, Sofron - Kreisz, Majoross, Szigeti - Szücs, K. Nagy, Löczi

Domáci nastúpili v špeciálnych dresoch, keďže zápas bol venovaný príslušníkom ozbrojených zložiek. Lepší vstup doň mali práve "oceliari," ktorí sa často usadili pred brankárom Bernardom. Hostia nevyužili presilovku v 11. minúte a krátko po nej pykali. Košičanom sa vydaril protiútok, v ktorom Chovan prestrelil brankára Bernarda pokusom spoza obrancu - 1:0. Ani potom neutíchla aktivita domácich, ktorí do prvej prestávky pridali ďalší gól. Opäť skóroval Chovan, keď po strele Kocha ukončil obliehanie bránky hostí - 2:0.

Aj druhá tretina bola herne v réžii Košičanov. Hralo sa najmä pred Bernardom, hostia hrozili najmä z brejkov. Chybu Košičanov nepotrestal Terbócs, na opačnej strane vo viacerých šanciach zlyhali Faith, Chovan či Haščák. Aj preto sa druhá časť skončila bez gólov.

Hostia sa ani v 3. tretine nevedeli dostať do súvislejšieho tlaku a pred brankárom Škorvánekom sa vyskytovali len sporadicky. V 46. minúte bolo po obojstrannom vylúčení viac priestoru na ľade a Košičania to využili na tretí gól. Chovan v rýchlom protiútoku ideálne našiel Haščáka, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal - 3:0.

V 53. minúte Chovan skompletizoval hetrik, keď dorážkou ukončil presilovkové obstrelovanie Bernardovej bránky. Krátko na to boli domáci opäť v početnej výhode a v nej Skokan vymietol pravý horný roh bránky hostí - 5:0. Gólovú bodku za stretnutím dal v 56. minúte Bodó, ktorý obral brankára Škorváneka o 2. čisté konto v sezóne.

Fotogaleria