Tipsport liga

8:2
(4:1, 2:0, 2:1)
29. kolo, Číslo zápasu 202 (I. Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 2020 divákov

K vysokej výhre Trenčína prispel hetrikom Brandon Alderson

Trenčín 6. decembra (TASR) - Hokejisti Trenčína deklasovali v domácom zápase 29. kola Tipsport ligy MAC Újbuda Budapešť 8:2. Hetrikom sa blysol kanadský útočník Brandon Alderson.

HK Dukla Trenčín - MAC Újbuda 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Góly: 9. Sojčík, 17. Hecl (Sádecký), 18. McCormack (Sojčík, Kajínek), 19. Alderson (Mikyska), 35. Alderson (Mikyska, McCormack), 39. Bartovič (Valach), 45. Hecl (McCormack, Valach), 51. Alderson (Mikyska) - 14. Stretch (Terbócs), 58. Stretch (Pitt, Sofron). Rozhodovali: J.Tvrdoň, Baluška - Frimmel, Valo, vylúčení: 5:4 na 2 min, Orbán (MAC) 10 minút za bitku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2020 divákov

Trenčín: Valent - McCormack, Starosta, Bokroš, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha - Alderson, Mikyska, Bezúch - Bartovič, Sádecký, Hecl - Chromiak, Balán, Lapšanský - Hlinka, Švec, Sojčík - Valach

MAC: Halász (19. Bálisz) - McNally, Macaulay, Garát, Carlisle, Poszgai, Fejes, Blake Orbán, Schlekmann - Brance Orbán, Langkow, Bodó - Klempa, Stretch, Sofron - Kreisz, Pitt, Terbócs - Pápa, Majoross, Szigeti

Predchádzajúci vzájomný duel Trenčína s Budapešťou pred dvoma týždňami skončil jednoznačným triumfom Dukly (9:2). Po opatrnom začiatku ako prví pohrozili domáci hokejisti. V 8. minúte Heclovu šancu chytil Halász a dorážka Štacha skončila na žŕdke. Dukla sa do vedenia dostala o minútu neskôr. Nahodený puk chcel Halász rozohrať, no trafil Sojčíka, ktorý z uhla poslal puk do prázdnej bránky.

Vyrovnať sa hosťom podarilo v 14. minúte. Priestor dostal Stretch a prestrelil Valenta. Záver úvodného dejstva patril vojakom. V 17. minúte Sádecký ideálne našiel pred bránkou Hecla a bolo 2:1. O minútu neskôr Sojčík prihral do tandemu McCormackovi a ten prestrelil gólmana hostí. Z domácej strany to nebolo všetko. Už o 36 sekúnd neskôr Alderson svojím prvým zásahom v zápase vyhnal Halásza z bránky.

Úvod druhej časti hry patril hosťom z Budapešti. Sofronovu prihrávku spoza bránky nedokázal Klempa usmerniť do siete. Terbócsov teč Valent zachytil telom. Góly napokon padli na opačnej strane klziska. Po vzájomnom vylúčení Balána s Orbánom viac priestoru na ľade využil Alderson, ktorého strela z voleja skončila za Báliszovým chrbtom. V závere druhej tretiny pridal šiesty gól Trenčanov kapitán Bartovič.

Dukla pokračovala v kanonáde aj v záverečnej tretine. McCormack nahodil v 45. minúte puk na bránku, ktorý Báliszovi vypadol a pohotový Hecl ho dorazil do siete. O dve minúty neskôr Bezúchovu tvrdú strelu zneškodnil brankár. V 51. minúte zavŕšil hetrik Alderson, keď mu puk poslal do ideálnej palebnej pozície medzi kruhy Mikyska. Dve minúty pred koncom uzavrel skóre na 8:2 v presilovej hre Stretch, ktorý nemal po prihrávke Pitta problém trafiť odkrytú bránku.

Fotogaleria