Tipsport liga

1:2 pp
(1:0, 0:1, 0:0, 0:1)
27. kolo, Číslo zápasu 189 (I. Základná časť) Tipsport Aréna Nitra 3113 divákov

Hokejisti Nitry prehrali doma s Budapešťou 1:2 po predĺžení

Nitra 1. decembra (TASR) - Hokejisti Nitry prehrali v nedeľu v zápase 27. kola Tipsport Ligy doma s Budapešťou 1:2 po predĺžení.

HK Nitra - MAC Ujbúda Budapešť 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 1. M. Versteeg (Blackwater) - 35. Pitt, 65. Langkow Rozhodovali: Adamec, Tvrdoň - Kacej, Gegáň, vylúčení: 2:4, navyše: Blackwater (Nitra) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky a oslabenia: 0:0, 3113 divákov.

Nitra: Šimboch - Mezei, Morrison, S. Rácz, M. Versteeg, Sloboda, Kubka, Korím - K. Versteeg, Yellow Horn, Blackwater - Buček, Kollár, Koyš - Scheidl, Lušnák, Kerbashian - Čaládi, Minárik, Csányi -Fominych

Budapešť: Bálisz - McNally, Macaulay, Garát, Carlisle, Pozsgai, Fejes, Bl. Orbán, Schlekmann - Br. Orban, Langkow, Bodó - Klempa, Strech, Sorfon - Nagy, Pitt, Terbócs - Pápa, Majoross, Kreisz

Aktívnejším mužstvom v prvej tretine boli domáci. Nitrania išli do vedenia už po necelej minúte zásluhou Mitcha Versteega, ktorý vymietol horný roh Báliszovej brány. Po zvyšok tretiny mal zápas priemerné tempo a diváci veľa vyložených šancí nevideli.

Herné zlepšenie priniesla druhá polovica prostrednej časti. Nitrania mali šance na zvýšenie svojho náskoku, ale stroskotali na výborne chytajúcom Báliszovi. Postupne nevyužili dobré príležitosti Scheidl, Fominych či unikajúci Čaládi. V 35. minúte chyboval v útočnom pásme Kerbashian, keď nahral do úniku Pittovi, a ten aj s prispením žŕdky vyrovnal na 1:1. Rovnaký hráč si mohol zopakovať podobný gól aj v 38. minúte, ale z mikrosúboja tentokrát vyšiel víťazne brankár Šimboch.

V 43. minúte pálil v presilovej hre nebezpečne Yellow Horn, ale Bálisz hostí opäť podržal. Nitrania sa ťažko presadzovali cez organizovaných hostí, ktorí vyrážali do protiútokov. V 52. mal na hokejke gól Mitch Versteeg, no z dobrej pozície netrafil bránu. V závere hrali hostia presilovú hru bez gólového efektu. V riadnom hracom čase už gól nepadol.

V tretej minúte predĺženia mohol rozhodnúť Morrison, ale v úniku netrafil bránu. Na opačnej strane ukončil zápas gólom Langkow, ktorého ešte nepríjemne kolenom atakoval Blackwater. Hostia si tak z Nitry odviezli cenné dva body.

Hlasy po zápase:

Marián Bažány, tréner Nitry: "Po piatkovom víťazstve sme si povedali, že máme pred sebou nový zápas a potrebujeme sa nanovo skoncentrovať a ísť tvrdo celých 60 minút za víťazstvom. Začiatok bol z našej strany dobrý, dostali sme sa do vedenia. Mali sme tlak, nedali sme pár šancí. Nepridali sme však ďalší gól.

V druhej tretine začali hostia hrať trochu agresívnejšie a my sme upustili z našej hry. Hokej bol zrazu divoký a hralo sa hore-dole. To nie je hra, akú si predstavujeme. Spravili sme hlúpu chybu v útočnom pásme, na ktorú upozorňujú tréneri aj u žiakov, aby sa to nerobilo. Súper vyrovnal na 1:1 a hra sa vyrovnala. Budapešť mala v druhej tretiny pár samostatných nájazdov, dokonca v našej presilovke. V poslednej tretine sme znovu tlačili, ale nepodarilo sa nám prekonať výborne chytajúceho brankára hostí.

Pred koncom sme boli v oslabení, našťastie sme to ubránili. V predĺžení boli šance na oboch stranách. My sme mali tutovku Morrisona, ktorý netrafil bránu. Následne sme u nás v tretine prehrali súboj a dostali sme gól. Zápas sme pustili z rúk v druhej tretine. Kým si všetci hráči neuvedomia, že musíme hrať 60 minút, tak to bude ťažké."

Gergely Majoross, tréner MAC Budapešť: "Vedeli sme, že ideme hrať proti jednému z najlepších tímov, aj keď tabuľkové postavenie tomu nenasvedčuje. Bol som spokojný s nasadením. Prvý gól, ktorý sme dostali bol trochu nešťastný. Našťastie sme sa z neho otriasli a hrali svoju hru. Dlho sa stalo za stavu 1:1 a bojovalo sa na oboch stranách. Hrali proti sebe dve agresívne hrajúce mužstvá. Som veľmi rád, že si z Nitry vezieme dva body."

Fotogaleria