Tipsport liga

27. kolo, Číslo zápasu 186 (I. Základná časť) ZŠ Poprad 1474 divákov

Hokejisti Popradu deklasovali Liptovský Mikuláš 8:0.

Poprad 1. decembra (TASR) - Hokejisti Popradu deklasovali v nedeľu v 27. kole Tipsport Ligy doma Liptovský Mikuláš 8:0.

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš 8:0 (5:0, 3:0, 0:0)

Góly: 2. Zagrapan (Svitana, Ulrych), 3. Preisinger (Kozák, Ulrych), 7. Jacobs (Vandas, Kozák), 13. Kundrik (Ťavoda, Matej Paločko), 16. Vandas (Brejčák, Preisinger), 23. Paukovček (Leclerc, Fabian), 26. Kozák (Leclerc), 27. Preisinger (Brejčák, Vandas).

Rozhodovali: Lokšík, Kókai (Maď.) - Krajčík, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 5:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1474 divákov.

Poprad: Nechvátal - Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Fabian, Ťavoda, Česánek - Handlovský, Preisinger, Vandas - Takáč, Zagrapan, P. Svitana - Jacobs, Paukovček, Leclerc - Matej Paločko, Mlynarovič, Kundrik - Králik

Liptovský Mikuláš: Romančík (13. Zalivin) - Dlugoš, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Smutný - Lunter, Piatka, J. Sukeľ - Ru. Huna, Oško, Vybíral - Nechaj, Uhrík, Ri. Huna - Kalousek, Surový

Liptovský Mikuláš sa v Poprade predstavil v oklieštenej zostave na tri kompletné útočné formácie bez kapitána Martina Krišku a Róberta Hunu. Kto bude pánom na ľade sa ukazovala od prvej minúty. Už v 2. minúte otvoril skóre presnou strelou Zagrapan. O minútu neskôr sa dorážkou prezentoval Preisinger a domáci viedli o dva góly. Lavička hostí reagovala oddychovým časom.

Na začiatku 7. minúty sa v presilovej hre presadila umiestnenou strelou k ľavej žrdi Romančíkovej bránky nová popradská posila Američan Colin Shae Jacobs. "Kamzíci" pokračovali v kanonáde a v 14. minúte zásluhou pohotového blafáku Kundrika vyhrávali už o štyri góly. Liptáci siahli po výmene brankárov. Romančíka vystriedal Zalivin. O tri minúty na to sa v ďalšej početnej výhode parádne trafil Vandas a hostia boli zrelý na uterák.

Demontáž Liptovského Mikuláša pokračovala aj po prvej prestávke. Domáci zabávali riedko zaplnené tribúny peknými akciami. Už na 6:0 zvyšoval z medzikružia Paukovček po prihrávke Leclerca, ktorý puk vybojoval za bránkou. Leclerc mal prsty aj v siedmom presnom zásahu Popradu. Na modrej našiel Kozáka, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.

Hostia absolútne nestíhali pokrývať pohyb hráčov domácich, z čoho pramenili ďalšie šance. Ponad Zalivinove rameno z ťažkého steleckého uhla upravil na priebežných 8:0 svojim druhým presným zásahom v zápase Preisinger. V 34. minúte prišiel Poprad o útočníka Samuela Takáča, ktorý si po nepríjemnom páde v rohu klziska zranil koleno a zápas pre neho predčasne skončil.

V tretej tretine sa hra vyrovnala, zápas obe mužstvá dohrávali. Z viacerých šancí na oboch stranách sa žiadna neujala. Najväčšiu možnosť hostí vsietiť čestný zásah spálil po prihrávke Rudolfa Hunu Vybíral. Patrik Nechvátal vychytal prvé čisté konto v sezóne.

Fotogaleria