Tipsport liga

23. kolo, Číslo zápasu 157 (I. Základná časť) ZŠ Michalovce 3800 divákov

Trenčín s cenným víťazstvom z Michaloviec

Michalovce 22. novembra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili v piatkovom zápase 23. kola Tipsport Ligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce tesne 2:1 a natiahli víťaznú sériu na štyri stretnutia.

HK Dukla Ingema Michalovce - Dukla Trenčín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 23. Safaralejev - 1. McCormack (Alderson, Bezúch), 33. Alderson (Mikyska). Rozhodovali: Korba, Rencz - Bogdaň, Kis-Király, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 3800 divákov.

Michalovce: Trenčan - Ventelä, Dalhuisen, Kolba, Mesikämmen, Novický, Hančák, Zekucia - Spilar, Lalancete, Korhonen - Giľák, Galamboš, Juusela - Hvila, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Hričina

Trenčín: Valent - Starosta, McCormack, Štach, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha, Ďurina - Bezúch, Mikyska, Alderson - Sádecký, Hecl, Bartovič - Lapšanský, Balán, Valach - Džugan, Sojčík, Chrmoiak

Trenčín mal výborný vstup do duelu a už v 35. sekunde sa ujal vedenia 1:0, keď sa dostal do šance McCormack a prestrelil Trenčana. Domáci mohli odpovedať už v 2. minúte, Safaralejev však trafil len do žŕdky. Trenčín si od 5. minúty zahral prvú presilovku v zápase, no veľa toho nevymyslel. V ďalších minútach sa hra kúskovala a chýbali šance. Veľkú mal až v 16. minúte Lapšanský, ktorý sa dostal pred Trenčana, ale druhý gól nepridal. Následne si zahrali v početnej výhode aj domáci hráči, ale ani oni ju nepretavili na gól.

Naopak, Michalovčania skórovali pri svojom oslabení v 23. minúte, keď Safaralejev potrestal chybu Valenta pri rozohrávke a vyrovnal na 1:1. Ďalšie šance domácich prišli v 28. a v 30. minúte, no Galamboš ani Lalancete brankára hostí neprekonali. Udreli tak Trenčania, v 33. minúte našiel Mikyska Aldersona a ten poslal hostí opäť do vedenia - 2:1.

Michalovčania sa v treťom dejstve snažili o vyrovnanie, dvakrát si zahrali aj v početnej výhode, no vylámali si zuby na brankárovi hostí Valentovi, ktorý podržal svoj tím.

Fotogaleria