Tipsport liga

3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
21. kolo, Číslo zápasu 146 (I. Základná časť) ZŠ Zvolen 1447 divákov

Zvolen zvíťazil a poslal Nové Zámky na posledné miesto v tabuľke

Zvolen 15. novembra (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zdolali v piatkovom domácom zápase 21. kola Tipsport Ligy HC Mikron Nové Zámky 3:1. Hostia klesli po prehre na poslednú trinástu priečku tabuľky o tri body za Liptovský Mikuláš.

HKM Zvolen - HC Mikron Nové Zámky 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 28. Trotter (Corrin, Thompson), 33. Bonis (Trotter, Thompson), 60. Trotter (Betker, Corrin) - 23. Pavúk (Múčka). Rozhodovali: T. Orolín (SR), Rencz (Maď.) - Stanzel (SR), Kis-Király (Maď.), vylúčení: 3:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1447 divákov

Zvolen: T. Tomek - Tomko, Švarný, Corrin, Betker, Drgoň, Maier, Fatul - Kelemen, Špirko, Štrauch - McPherson, Trotter, Bonis - B. Mráz, M. Halama, Thompson - Marcinek, S. Petráš, Tibenský

Nové Zámky: Pavlas - Ordzovenský, Hatala, P. Mikuš, Pavúk, Šmach, Drtina, Fereta - Stupka, Hruška, Pospíšil - Bajtek, Fábry, Múčka - J. Jurík, T. Urban, Rogoň - Andrisík, Ondrušek

V prvej tretine sledovali diváci vyrovnaný hokej, šance mali oba tímy, najväčšiu hostia na začiatku zápasu z prečíslenia, ale Pospíšil zaváhanie obrancov súpera nevyužil, slabo zakončil. Zvolen mohol odpovedať Corrinom z medzikružia, puk mu však v rozhodujúcej chvíli nadskočil a nezakončil ideálne.

Zvolenčania následne nevyužili dve presilovky, v ktorých mali prevahu i dobré príležitosti. Pred nimi mali najprv početnú výhodu Zámčania, no Tomek nečelil vážnejšej situácii.

V prostrednom dejstve sa toho dialo na ľade oveľa viac. Do vedenia išli hostia v 23. minúte, keď po ľavej strane unikol Pavúk a pomerne ľahkou strelou pomedzi betóny nachytal Tomeka.

Domáci pridali na dôraze, útočili a vyplatilo sa im to v podobe dvoch gólov. Oba dali v presilovkách. Vyrovnali najprv Trotterovou strelou rovnako pomedzi betóny a v 33. minúte tiež prešiel puk pomedzi nohy Pavlasa po teči Bonisa, ktorý zakončil chrbtom k bránke bekhendom na 2:1.

Nové Zámky mohli vyrovnať, pretože Corrin stratil puk v útočnom pásme a Ondrušek si to namieril do protiútoku, sám aj zakončil, ale iba rovno do náruče Tomeka. Na opačnej strane McPherson si obhodil obrancu z uhla, dobre vystrelil, no rozvlnil iba bočnú sieť.

V tretej tretine mali navrch Zvolenčania, snažili sa pridať tretí gól, najbližšie bol k nemu v presilovke Bonis, no prestrelil bránku. Potom v ďalšej početnej výhode minul Halama odkrytú časť bránky Pavlasa a to sa mohlo domácim vypomstiť, pretože v 51. minúte sa hostia dostali do prečíslenia štyroch na dvoch, Tomek v jednom momente vyrazil puk hlavičkou a z následnej trmy-vrmy neinkasoval. Ustál aj zakončenie Bajteka z otočky.

Domáci mali šancu po nájazde Štraucha, zostala však nevyužitá. Zvolenčanom nevyšli ani dve prečíslenia 3 na 1, najprv McPherson po Bonisovej prihrávke neskóroval a následne zahodil nájazd S. Petráš.

Zvolen rozhodol zápas pri odvolaní brankára Pavlasa 40 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Trotter od vlastných kruhov poslal puk do prázdnej bránky - 3:1.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Predovšetkým som rád, že môžem spolupracovať s Donom Nachbaurom, je to pre mňa obrovská škola. Som rád, že klub presvedčil na spoluprácu práve tohto odborníka. V tomto zápase dobre čítal hru, čo my až tak neovládame, navyše dobre pracoval s mladými hráčmi. Dnes sme boli agresívnejší, dôraznejší pred bránkou, vyhrávali sme osobné súboje, rýchlejšie sme pracovali v útočnej tretine, korčuľovali sme a dobre sme napádali súpera. Musíme však ešte veľa pracovať a odstrániť viaceré nedostatky. Toto víťazstvo sa nerodilo ľahko. Som rád, že sme zvládli tento zápas. Musíme však oveľa viac strieľať a byť v predbránkovom priestore, pretože odtiaľ padá najviac gólov."

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: "Prvá tretina bola vyrovnaná, domáci boli lepší v presilovkách, v druhej tretine sme doplatili napokon na početné vylúčenia a inkasovali sme góly z tlaku Zvolenčanov. Stratili sme aj veľa síl. Upustili sme z hry, ktorú sme chceli hrať. V tretej tretine sme naskočili na náš hokej, ale v koncovke sme neboli efektívni. Chýbala nám priamočiarosť smerom do bránky, preto sme napokon prehrali."

Fotogaleria