Tipsport liga

3:4 pp
(1:1, 0:1, 2:1, 0:1)
Stav série: 0:1 1. kolo, Číslo zápasu 333 (PlayOff Finále) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 6150 divákov

Banská Bystrica uspela v Trenčíne, v predĺžení rozhodol Gélinas

TRENČÍN 13. apríla (SITA) - Hokejisti Banskej Bystrice vstúpili lepšie do finálovej série Tipsport ligy, na ľade Trenčína zvíťazili 4:3 po predĺžení.

Úvodný gól stretnutia strelili Banskobystričania - v 8. min sa po buly v prehustenom priestore pred bránkou najlepšie zorientoval Guillaume Gélinas a strelu svojho krajana Guillauma Asselina nasmeroval za chrbát brankára Michala Valenta. Ešte do prestávky "vojaci" vyrovnali, v presilovej hre sa presnou strelou prezentoval Peter Sojčík.

Misky váh na stranu obhajcu titulu opäť naklonili v 38. min Éric Faille, keď skóroval v početnej výhode a potrestal tak Marcela Hossu, ktorý za tvrdý faul dostal päťminútový trest. Na jeho zásah odpovedal Branko Radivojevič - 2:2. Trenčanov nezlomil ani šťastný gól Asselina v 53. min, ktorý sa dostal k puku po odraze od mantinelu a 65 sekúnd pred koncom poslal zápas do predĺženia Tomáš Starosta.

Rozhodujúci gól strelil v 65. min Guillaume Gélinas. Druhý zápas je na programe v Trenčíne v sobotu 14. apríla o 18.00.

HK Dukla Trenčín - HC ‘05 iClinic Banská Bystrica3:4 po predĺžení (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1) - stav série 0:1

Góly: 16. Sojčík (Radivojevič, O. Mikula), 50. Radivojevič (Starosta, O. Mikula), 59. Starosta (Radivojevič, Ölvecký) - 8. G. Gélinas (Asselin, Faille), 38. Faille (G. Gélinas, Hrnka), 53. Asselin (J. Brejčák, Češík), 65. G. Gélinas (Lamper)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Deveaux 10.+DKZ za nešportové správanie, Marcel Hossa (obaja Trenčín) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Kubuš - Výleta, Šefčík , 6150 divákov

Zostavy:

Trenčín: M. Valent - Starosta, Bačik, Frühauf, Cebák, Holenda, Bohunický, L. Romančík - Sojčík, Ölvecký, Radivojevič - Marcel Hossa, Sádecký, Bezúch - O. Mikula, Dlouhý, T. Varga - Deveaux, J. Švec, D. Hudec - J. Gašparovič

Banská Bystrica: J. Lukáš - Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, G. Gélinas, J. Brejčák - Hrnka, T. Surový, Lamper - Hohmann, Bubela, Bartánus - Skalický, Faille, Asselin - Bortňák, Češík, Brittain - Gabor

Hlasy (zdroj: RTVS):

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Začali sme veľmi dobre, v prvej tretine sme boli viac pri puku, v druhej domáci zlepšili pohyb a vyrovnali hru. Rozhodovali maličkosti, dostali sme dva góly v presilovkách, jeden sme dali. Boli sme blízko k víťazstvu už v riadnej hracej dobe, ale taký je hokej. Emócie patria k tomu. V predĺžení sme mali viac šťastia, to sú momenty, ktoré rozhodujú v play-off. Môžme sa tešiť približne do polnoci a potom nás čaká ďalší zápas.

Peter Oremus (tréner Trenčína): "Vyrovnali sme v pravý čas. Záver predĺženia sme nezvládli, mali sme veľa vylúčených. Museli sme točiť málo hráčov a to nás stálo mnoho síl. Musíme sa odraziť od toho, ako sme vyrovnali a zajtra nastúpiť do druhého duelu. Tento súboj je za nami, ďalší pred nami. Teraz je najdôležitejší pokoj a regenerácia."

Fotogaleria