Extraliga juniorov

7:0
(1:0, 4:0, 2:0)
53. kolo, Číslo zápasu 1273 (Základná časť EXJ) Stredná športová škola Poprad 50 divákov

Hráči projektu SR 18 natiahli sériu víťazstiev v Extralige juniorov, deklasovali Martinčanov

POPRAD (SZĽH) – Tím projektu centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov pokračuje vo víťaznom ťažení v Extralige juniorov. V piatkovom zápase zdolal hráčov MHA Martin dominantne 7:0 a pripísal si piaty triumf v rade v tejto súťaži. Čisté konto zaznamenal brankár Damian Slávik. 

Skóre stretnutia sa prvýkrát menilo až v závere úvodnej tretiny. Mladí Slováci dostali výhodu presilovky o dvoch hráčov, súpera zatlačili v pásme a Ondrej Maruna rozvlnil sieť. Domáci udreli aj na začiatku druhého dejstva. Aktívne napádanie im prinieslo zisk puku v blízkosti martinskej bránky a Andrej Párička zvýšil na 2:0. 

V 28. minúte viedli zverenci Tibora Tartaľa rozdielom štyroch gólov. Najskôr po buly nechytateľne vystrelil obranca Tomáš Královič a o pár sekúnd neskôr zblízka úspešne dorazil puk Stanislav Gron mladší. Vydarenú tretinu v podaní slovenských reprezentantov podčiarkol v 39. minúte piatym gólom Tomáš Pobežal. V poslednej časti hry domáci skórovali ešte dvakrát. Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Patrik Masnica a na 7:0 uzavrel presnou strelou Michal Liščinský. 

Hráčov v projekte osemnástky čakajú budúci týždeň tradične dva zápasy. Vo štvrtok 24. novembra o 16.00 h nastúpia v rámci TIPOS SHL proti hokejistom Topoľčian. V piatok 25. novembra o 13.00 vyzvú juniorov Trnavy. 

Hlas po zápase: 

Tibor Tartaľ, tréner SR 18: "Sme radi, že sa nám opäť podarilo zvíťaziť v juniorskej súťaži. Rovnako nás teší aj čisté konto brankára Slávika. Prezentovali sme sa so správnou identitou, robili sme dobré rozhodnutia v hre. Napriek vysokému triumfu však potrebujeme naďalej pracovať na zvýšení kvality streľby a na tom, aby sme si dokázali vytvoriť viac nebezpečných streleckých príležitostí. Zároveň musíme tvrdo pracovať celých šesťdesiat minút, aj za rozhodnutého stavu treba pokračovať v aktívnej hre. Na medzinárodnej úrovni nás nikto nebude šetriť."

Extraliga juniorov – vložený zápas

JOJ Šport Slovensko 18 – MHA Martin 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Góly:
20. Maruna (Beluško), 24. Párička (Jedliček, M. Liška), 28. Královič (T. Pobežal), 28. S. Gron ml. (Ďurina, M. Liška), 39. T. Pobežal (Masnica, Ďurina), 50. Masnica (T. Pobežal, Liščinský), 60. Liščinský (Sakmár).
Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Feranec (SR 18) a Ivan (Martin) na 5+DKZ, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Mihajlo – Knižka, Kovalčík, 50 divákov.

Zostava JOJ Šport Slovensko 18: Slávik – S. Kupec, Královič, Beluško, Šlank, Petras, Sakmár, Valko, Ďurina – Maruna, Párička, Jobek – Liščinský, T. Pobežal, Masnica – T. Varga, S. Gron ml., Feranec – Jedliček, M. Liška. Tréner T. Tartaľ.

Fotogaleria