Extraliga juniorov

52. kolo, Číslo zápasu 1272 (Základná časť EXJ) Stredná športová škola Poprad 54 divákov

Projekt SR 18: Vynikajúci začiatok zápasu zabezpečil mladíkom víťazstvo nad skalickými juniormi

POPRAD (SZĽH) – Tím projektu centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov zakončil aktuálny týždeň víťazne. V rámci piatkového vloženého duelu Extraligy juniorov zdolal hokejistov Skalice presvedčivo 5:1, keď o triumfe rozhodol vydarenou úvodnou tretinou. V ôsmom vystúpení v najvyššej juniorskej súťaži v tomto ročníku dosiahli mladíci piate víťazstvo.

Na domácom ľade v Poprade začali hráči projektu výborne, keďže už v 3. minúte viedli 3:0. V priebehu 85 sekúnd v úvode prvej tretiny dvakrát skóroval Ondrej Maruna a jeden presný zásah pridal Martin Rudolf Liška. Vysokú streleckú efektivitu Slovákov potvrdil v 18. minúte štvrtým gólom Michal Feranec. Vo zvyšku stretnutia si zverenci trénera Tibora Tartaľa udržali komfortné vedenie. Na kontaktný gól Skaličana Samuela Špačeka z druhej tretiny zareagoval v 50. minúte opäť Michal Feranec, ktorý upravil na konečných 5:1. 

Osemnástka počas nasledujúceho týždňa absolvuje medzinárodný program. Reprezentačný tím vycestuje na Turnaj troch krajín v nemeckom Füssene, kde nastúpi proti domácim rovesníkom a Dánom. Projektový výber sa vráti do ligového diania vo štvrtok 17. novembra o 16.00 h, keď v rámci vloženého zápasu TIPOS SHL nastúpi proti Považskej Bystrici. O deň neskôr ho preveria juniori Martina. 

Hlas po zápase:

Tibor Tartaľ (tréner SR "18"): "Hnev a krivdu zo záveru včerajšieho zápasu proti Leviciam sme účinne premenili na vynikajúci vstup do duelu so skalickými juniormi, keď sme v úvodných troch minútach strelili tri góly. Hráči si dobre plnili svoje úlohy, robili správne rozhodnutia a držali sa našej identity, čoho výsledkom bolo dominantné víťazstvo. Triumfovali sme štvrtýkrát v rade v rámci juniorskej súťaže, čo je pozitívny signál pred blížiacou sa reprezentačnou akciou."

Extraliga juniorov – vložený zápas

JOJ Šport Slovensko 18 – MHKM Skalica 5:1 (4:0, 0:1, 1:0)
Góly:
2. Maruna (T. Pobežal, Párička), 2. Liška (Jedliček, Kralovič), 3. Maruna (T. Pobežal, Petras), 18. Feranec (T. Varga, S. Gron ml.), 50. Feranec (T. Pobežal, S. Gron ml.) – 38. Špaček (Marek, Urban).
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Mihajlo – Kovalčík, Wolf, 54 divákov.

Zostava JOJ Šport Slovensko 18: Slávik – S. Kupec, Královič, Beluško, Ďurina, Petras, Šlank, Sakmár – Liščinský, Jobek, T. Varga – Maruna, Párička, T. Pobežal – Rohaľ, S. Gron ml., Feranec – Jedliček, Liška. Tréner T. Tartaľ.

Fotogaleria