Extraliga žien

7. kolo, Číslo zápasu 16027 (Základná časť - Skupina B) ZŠ Čaňa 63 divákov

Štrnásťročná Benejová potiahla Tigrice štyrmi gólmi (FOTO)

Má iba štrnásť rokov, no s jedenástimi bodmi v šiestich zápasoch je bodovou líderkou nováčika z Michaloviec. Talentovaná Hana Benejová prispela k doterajším trom víťazstvám Tigríc šiestimi gólmi, pričom v poslednom súboji na ľade Ice Dream Košice zažiarila bilanciou 4+1.

„Môžem povedať, že to bol môj doposiaľ najlepší zápas. Asi so mala svoj deň. Veľmi mi však pomohli spoluhráčky. Všetky sme sa snažili, hrali sme dobre a napokon máme pekné víťazstvo,“ pousmiala sa po triumfe 7:1 autorka štyroch gólov.

Ženské extraligistky na rozdiel od svojich mužských kolegov plat nepoberajú a v prípade takýchto výkonov tak zvyknú vypekať. Tejto povinnosti sa nevyhne ani 14-ročná Hanka.

„Ja som jej už po druhom góle vravela, aby začala rozmýšľať o tom, čo nám napečie. Zatiaľ nenaznačila čo to bude a necháme sa teda prekvapiť,“ zareagovala kapitánka Sylvia Maťašová. Samotné víťazstvo v Čani sa jej napriek jeho jednoznačnosti trochu málilo. „Určite to mohlo byť ešte lepšie. Mali sme tam veľa zbytočných chýb. Nemuseli sme dostať ani ten gól a naopak sme ich mohli streliť ešte viac. Stále teda máme čo zlepšovať.“

Hráčky nováčika súťaže získali všetky tri doterajšie víťazstvá v súbojoch proti Ice Dream. „Chceli by sme ešte viac. My by sme sa mali porovnávať aspoň so Spišskou Novou Vsou. Sme však veľmi mladý tím s priemerom 15 rokov. Väčšina dievčat ešte nemá ani občiansky a nieto ešte vodičák. Je to teda tím s perspektívou. Potrebujeme to iba udržať pohromade a pokračovať v poctivej práci,“ zamyslela sa 22-ročná Michalovčanka.

Za veľkú vec však vníma už len samotný vznik ženského tímu na Zemplíne.

„Konečne nemusíme neustále cestovať za hokejom do Martina, Zvolena a podobne. Ja osobne som to mala už do Prešova celkom dosť a som rada, že teraz si môžem zahrať hokej konečne doma,“ podotkla Maťašová, podľa ktorej otvoril vznik tímu ŽHK Michalovce cestu mladým dievčatám, ktoré majú v budúcnosti potenciál dostať sa až do reprezentácie. Jedným z nich je práve Hana Benejová.

„Určite v to verím. Najväčším snom je samozrejme olympiáda,“ vyznala sa zo svojich cieľov 14-ročná útočníčka, ktorá hráva hokej aj s chlapcami. V tíme starších žiakov Humenských Levov však zastáva post obrancu. „Je to veľký rozdiel. Chlapci hrajú oveľa viac do tela, ale to ma iba posilňuje.“

O osem rokov skúsenejšia Sylvia Maťašová sa popri hokeju venuje štúdiu informatiky na Technickej univerzite v Košiciach. Táto kombinácia jej otvára aj možnosť štartu na januárovej univerziáde v Lake Placid.

„Láka ma to, ale v tom období mám skúškové obdobie a uvidíme, či sa to bude dať zladiť,“ vyjadrila sa na margo svojich šancí okúsiť prestížny turnaj v USA michalovská kapitánka.

Fotogaleria