TIPOS Slovenská hokejová liga

57. kolo, Číslo zápasu 777 (Základná časť) Arena Ondreja Nepelu 125 divákov
JOJ ŠPORT

Projekt SR 18: Jeden gól v Bratislave nestačil, Modré krídla nedopustili stratu bodov

BRATISLAVA (SZĽH) – Tím projektu centralizovanej prípravy reprezentácie do 18 rokov neuspel v pondelňajšom vloženom zápase Tipos Slovenskej hokejovej ligy. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu podľahol hráčom Modrých krídel Slovan 1:4, keď inkasoval trikrát v záverečnej tretine. 

Napriek aktívnej hre oboch tímov padol prvý gól až v 39. minúte. Zaváhanie mladíkov v rozohrávke využil Antonio Ožvald, ktorý namieril presne do pravého horného rohu bránky. Domácim otvárací zásah pomohol a v tretej tretine pridali ďalšie tri góly. V rozmedzí desiatich minút postupne skórovali Richard Petráš, Lukáš Lipiansky a Ľubomír Fetkovič. Mladí reprezentanti sa v závere dočkali aspoň čestného zápisu. Chybu Bratislavčan potrestal Kamil Rohaľ, ktorému poslal presnú prihrávku pred odkrytú bránku Tomáš Pobežal. 

Osemnástka odohrá v priebehu aktuálneho týždňa ešte dva zápasy v rámci TIPOS SHL. V utorok sa presunie z Bratislavy do Trnavy a vo štvrtok vycestuje do Dubnice.

Hlas po zápase

Tibor Tartaľ, tréner SR 18: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, v prvej tretine sme predviedli dobré momenty. Aj druhá tretina bola taká, akú sme si predstavovali. Mali sme v nej správnu identitu. Potom sme však postupne skĺzli k technickému hokeju a mysleli sme si, že to uhráme šikovnosťou. Bohužiaľ, na víťazstvo potrebujete obrovskú túžbu a tú mali Modré krídla. Chýbala nám väčšia tvrdosť, bojovnosť a priamočiarosť. Na druhej strane, hráči v projekte celkovo ukazujú progres a zlepšujú sa v detailoch."

TIPOS SHL

Modré krídla Slovan – JOJ ŠPORT Slovensko 18 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Góly:
39. Ožvald (R. Petráš, Klučiar), 43. R. Petráš (Mamonov, Demo), 47. L. Lipiansky (Dej, Fetkovič), 53. Fetkovič (L. Lipiansky, Dej) – 57. Rohaľ (T. Pobežal, Maruna).
Vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 35:25, rozhodovali: Mĺkvy, Valachovič – Ščurka, Šefčík, 125 divákov.

Zostava JOJ ŠPORT Slovensko 18: S. Urban – Sakmár, Pišoja, Královič, Beluško, S. Kupec, Šlank, Ďurina, Petras – Sobotka, Párička, Masnica – Ridzoň, T. Pobežal, Maruna – T. Varga, S. Gron ml., Rohaľ – M. Liška, Jobek, Liščinský. Tréner T. Tartaľ.

Fotogaleria