Tipos Extraliga

4:3 pp
(0:1, 1:1, 2:1, 1:0)
Stav série: 2:0 2. kolo, Číslo zápasu 313 (Časť PlayOff Štvrťfinále) ZŠ Zvolen 2023 divákov
SPORT TV

To je nonsens, krútil hlavou Mikúš po ďalšej prehre v predĺžení

Dvoma rovnakými výsledkami 4:3 po predĺžení sa skončili prvé dva zápasy štvrťfinálovej série Tipos extraligy medzi Zvolenom a Novými Zámkami. Keďže v oboch sa z výhry tešili domáci „bryndziari“, do ďalšieho priebehu série si vytvorili sľubnú východiskovú pozíciu. Ich súper však ukázal, že s postupom medzi štvoricu najlepších to nebudú mať zverenci trénera Oremusa rozhodne jednoduché.

Oba zápasy pod Pustým hradom sa síce výsledkovo podobali, no boli podstatne rozdielne. V stredu udávali tempo hry domáci a takmer oľutovali stratu vedenia, vo štvrtok viedli hostia 1:0, 2:1 i 3:2, v záverečnej hre bez brankára však dokázali Zvolenčania vyrovnať, aby v predĺžení rozhodol o výsledku Huntebrinker.

Šišku teší nezlomná vôľa Zvolena

„Stávajú sa aj takéto veci. Je to dramatické a preto ľudia radi chodia na hokej. Sme radi, že sme potešili domácich fanúšikov a máme druhý dôležitý bod,“ radoval sa Juraj Šiška, autor gólu na 3:3 zo 60. minúty. Podľa neho ukázal jeho tím nie prvý raz v sezóne nezlomnú vôľu. „Hneď po góle na 2:3 sme si na striedačke povedali, že ešte nie je koniec a máme takmer tri minúty na to, aby sme vyrovnali. Vytvorili sme si tlak, mali sme presilovku, strela, dorážka a išlo sa do predĺženia.“

Kým v prvom zápase Zvolenčania búšili do svojho súpera, ten druhý sa javil oveľa vyrovnanejšie a mali problém dostať sa do veľkých šancí. O to väčšia radosť zavládla v tábore domácich po víťaznom góle v 64. minúte. „Myslím si, že to bol emotívny zápas. My sme doťahovali v každej tretine náskok súpera. Ukázala sa sila nášho tímu, verili sme do konca, nezlomil nás ani inkasovaný gól pred koncom. V predĺžení sme to v presilovke preklopili na svoju stranu. Tešíme sa,“ neskrýval radosť Šiška, ktorý v lete vymenil práve Nové Zámky za Zvolen.

V nedeľu sa séria sťahuje do Nových Zámkov. Zvolenčania vedia, čo ich tam čaká. „Vieme, čo hrajú a oni vedia, čo hráme my. Bude to o srdiečku a kto bude chcieť viac, ten si odnesie víťazstvá,“ dodal Šiška.

Matúš Rais

Tesné zápasy vo Zvolene rozhodli dve predĺženia. Zdroj: HKM Zvolen

Vrátiť sa do Zvolena za stavu 2:2

V 58. minúte strelil takmer víťazný gól do siete svojho bývalého klubu Juraj Mikúš. „Bola to obrovská emócia a veril som, že to už udržíme. No potom tam spravíme faul, ktorý asi musel byť, keďže sme tam hasili. Skúsené mužstvo si to však musí postrážiť,“ neveriacky krútil hlavou 36-ročný center.

Vicemajster sveta z roku 2012 neskrýval veľké sklamanie. „To je nonsens. Sme nahnevaní a je mi to ľúto. Včera sme nehrali dobre, ale dnes sme im boli vyrovnaným súperom. Tie tri minúty po našom góle na 3:2, to sme mali ubrániť. Viac k tomu nemám čo povedať, je to zlé,“ pokračoval Mikúš, ktorý zaokrúhlil svoj sezónny nástrel na 10 gólov.

A ako by vyznelo porovnanie oboch zvolenských zápasov? „Čo sa týka podobnosti, boli úplne iné. V stredu sme nepôsobili dobrým dojmom a chytili sme sa len presilovkami. No vo štvrtok hrali dobre naše všetky štyri formácie. No radšej by som hral oba zápasy zle a oba vyhral. Počítajú sa len víťazstvá a tie nemáme.“

Na jeho slová nadviazal aj tréner Gergely Majoross. „Je to pre nás nesmierne srdcervúce. Myslím si, že väčšinu zápasu sme boli lepší tím. Boli sme blízko k výhre po 60 minútach. Môžem však sľúbiť, že v Nových Zámkoch čakajú Zvolen ešte ťažšie zápasy a urobíme všetko pre to, aby sme sa sem vrátili za stavu 2:2,“ verí svojim zverencom maďarský kouč a Juraj Mikúš na neho nadväzuje: „V Nových Zámkoch je asi trošku menšie klzisko, takže to bude iný hokej. Verím, že sa do Zvolena vrátime za stavu 2:2.“

Fotogaleria