Tipos Extraliga

3:2 pp
(2:0, 0:0, 0:2, 1:0)
19. kolo, Číslo zápasu 112 (Základná časť) ZŠ Michalovce 2535 divákov

Zemplínčania usilovne bodujú, Trenčín uchmatol bodík v hodine dvanástej

Siedmeho apríla 2021 zvíťazili Michalovce v Trenčíne 5:4 a hoci sa odvtedy stretli Dukly v extraligových dueloch už osemkrát, plný bodový zisk nezískala tá zemplínska ani raz. V nedeľňajšom domácom súboji 19. kola síce „líšky“ ukončili päťzápasovú sériu prehier s Považanmi, no „vojaci“ si aj tentoraz prisvojili aspoň bodík.

Michalovčania boli k plnému zisku blízko, keď viedli gólmi Matúša Paločka a Dávida Buca 2:0 už na začiatku jedenástej minúty. Potom sa však strelci zasekli a na najbližší gól si muselo 2535 divákov počkať až do 54. minúty. Veľkú radosť však z neho domáci priaznivci nemali. Trenčanov totiž vrátil do hry kontaktným gólom kapitán Viliam Čacho a osem sekúnd pred koncom tretej tretiny zakončil presilovkovú kombináciu Joakim Thelin. Trenčanom sa tak otvorila možnosť na reprízu dvojbodového víťazstva z októbrovej návštevy štadióna pri Laborci. Zatiaľ čo vtedy však zápas ukončil v polovici druhej minúty nadstaveného času Peter Sojčík, tentoraz sa to podarilo v polovici tretej minúty šikovným tečom strely Patriksa Zabusovsa Zachovi Osburnovi.

„Nezachytili sme začiatok a boli tam zbytočné vylúčenia. Michalovce sa dostali trochu na koňa a keď prehrávate o dva góly po desiatich minútach, tak je to ťažké. Potom sme však opäť raz ukázali, že sme skvelý kolektív s veľkým srdcom. Odbojovali sme to a berieme aspoň bod,“ odfúkol si trenčiansky kapitán Viliam Čacho.

Tím hostí mohol byť vzhľadom na priebeh zápasu s bodom spokojný, domácim sa však dvojbodové víťazstvo málilo.

„Chýbal tam tretí, poistkový gól. Ten by nás upokojil. Po predošlej domácej prehre sme totiž boli pod tlakom a opäť prišla zbytočná nervozita. Súper vyrovnal, ale ukázala sa sila kolektívu a našťastie sme to strhli na našu stranu,“ skonštatoval strelec druhého michalovského gólu Dávid Buc. Možnosť reprízy októbrového scenára zo súboja proti Trenčínu si jeho tím nepripúšťal. „Dostali sme gól osem sekúnd pred koncom, ale pred predĺžením sme si povedali, že si ideme po víťazstvo. Vraveli sme si, že sa nesmie zopakovať prvý zápas proti Trenčínu a tentoraz sme to zvládli.“

Zemplínčania sa v poslednom čase trápili v presilových hrách a v tomto smere to nebolo ideálne ani v nedeľu. Zo šiestich ponúknutých početných výhod však využili aspoň jednu.

„Sme radi aj za jeden presilovkový gól,“ poznamenal útočník Matúš Paločko, ktorý využil početnú výhodu na svoj siedmy presný zásah sezóny. „Myslím si však, že sme mohli pokojne vyhrať aj 5:0. Začali sme výborne a ak by sme využili ešte nejakú šancu, tak by to už úplne otvorili. Veľká škoda toho vyrovnania.“

Trenčanom pomohlo k vynúteniu predĺženia hákovanie Zabusovsa, ktoré potrestal osem sekúnd pred koncom tretej časti Thelin. „Doplatili sme na zbytočný útočný faul. Aspoň, že sme to zvládli v predĺžení. Pri tejto vyrovnanosti si musíme ceniť každé víťazstvo,“ podotkol Paločko.

Aj dvojbodový úspech posunul Michalovčanov v tabuľke späť pred Košice, pričom Dukla dokázala zabodovať už v šiestich zápasoch v rade.

„Sme radi a každú dobrú vlnu si musíte vážiť. Liga je veľmi vyrovnaná a hoci sme vyhrali pár zápasov, tabuľka sa stále nerozbila. Hrá sa iba dvakrát do týždňa a všetci majú sily. Nesmieme teda poľaviť a musíme pokračovať v nastolenom trende,“ vyslal varovanie pred prípadným sebauspokojením útočník Dávid Buc a Matúš Paločko dodal. „Je dôležité stále bodovať. Tabuľka sa môže meniť veľmi rýchlo a my sa na priebežný stav ani nepozeráme. Musíme sa sústrediť na seba a pripraviť sa na najbližší zápas. Iba maličkými krokmi sa môžeme posúvať v tabuľke nahor.“

Fotogaleria