Tipos Extraliga

18. kolo, Číslo zápasu 107 (Základná časť) STEEL Arena Košice 2528 divákov

Bodové plány Liptákov rozmetali za 111 sekúnd

Súboj dvoch tímov vo forme rozhodli dve minúty. Hokejisti Liptovského Mikuláša pricestovali do košickej Steel arény povzbudení víťazným hetrikom, no tam ich čakal súper s ešte lepšou formou. Oceliari ťahali päťzápasovú šnúru úspechov a potvrdili presvedčivým triumfom 6:1.

Liptáci nezačali zle a hoci inkasovali ako prví (počas presilovky inkasovali zo samostatného nájazdu Jääskeläinena), po prvej tretine držali zásluhou gólu Sebastiána Šmídu vyrovnaný stav.

O výsledku rozhodla silná domáca dvojminútovka uprostred druhej tretiny. Košičania strelili tri góly v priebehu 111 sekúnd a z tohto úderu sa už hostia nespamätali.

„Hodnotí sa to ťažko. Dostať tri góly za dve minúty je ťažké na hlavu. Potom sa nám to už nepodarilo otočiť. Takéto výpadky by sa nemali stávať,“ povzdychol si Markus Michalík, ktorého po zápase vyhlásili za najlepšieho hráča Liptovského Mikuláša. Do šatne si tak odniesol veľký darčekový kôš. „Niečo také sa mi stalo prvýkrát v kariére. Ocenenie určite potešilo, ale bolo by to príjemnejšie, ak by sme získali lepší výsledok. S obsahom košíka sa však určite podelím s chlapcami v šatni,“ prisľúbil 20-ročný útočník.

Podľa strelca jediného gólu hostí Sebastiána Šmídu bola strata nádejne rozohratého zápasu v priebehu dvoch minút veľmi nepríjemná.

„Myslím si, že až do tej pasáže v druhej tretine sme boli vyrovnaným súperom. Potvrdzoval to aj počet striel. Potom sme však akoby chceli rýchlo rozhodnúť v náš prospech a stal sa presný opak. Dostali sme rýchle tri góly a bolo po zápase. Jednoducho sme tam doplatili na našu netrpezlivosť a párkrát sme prepadli,“ zamyslel sa 23-ročný skalický odchovanec, na ktorého nadviazal brankár Michal Valent. „Výsledok vyzerá veľmi zle, ale prvú tretinu sme mali výbornú. Bolo to 1:1 a mali sme tam šance aj na ďalšie góly. Potom sa to zlomilo počas pár minút v druhej tretine. My sme naše šance nevyužili a oni boli veľmi efektívni.“

Vysvetliť príčinu dvojminútového kolapsu bolo pre skúseného brankára pomerne jednoduché. „Dobre strieľali a ja som to nechytil. Je to prosté. Škoda, že ma to netrafilo, ale treba povedať, že tie strely boli fakt dobré.“

Štvrtý gól z hokejky Colina Campbella bol pre Valenta posledným momentom v zápase. Tréner Ján Šimko ho následne z bránky stiahol a poslal tam novú posilu Romana Durného. Ten prišiel na Liptov práve po krátkom pôsobení v metropole východu.

„Konkurencia opäť stúpla. Roman je samozrejme šikovný brankár, ale ja to vnímam pozitívne. Konkurencia je vždy dobrá a tímu to môže iba prospieť. Verím, že nám to pomôže k víťazstvám a v tabuľke sa posunieme tam, kde by sme chceli byť,“ vyjadril sa na margo príchodu ďalšieho gólmana do MHK 32 M. Valent.

Ani jeho nový kolega Durný však nevydržal v košickom zápase s čistým kontom veľmi dlho. O jeho prvé prekonanie sa postaral opäť Campbell a v polovici tretej tretiny sa druhým gólom v zápase blysol aj Radoslav Tybor. V prípade 32-ročného útočníka išlo o tretí gól sezóny, pričom po slabšom štarte sezóny má v štyroch novembrových zápasoch bilanciu 3+2.

„Veril som, že to príde. Do šancí som sa dostával od úvodu sezóny, ale nepremieňal som ich. Teraz to ide, ale nemôžem povedať, že by som niečo menil. Po tréningoch ostávam na ľade s trénerom zručností Tomášom Kochanom, ale ja som stále veril, že som nemohol zabudnúť strieľať góly,“ odfúkol si Tybor.

Na košickej strane sa presadili až dvaja dvojgólový strelci, no štatistiky najúspešnejším mužom zápasu bol obranca Eduard Šedivý. Ku dvom asistenciám pridal v 27. minúte aj prvý gól sezóny a ten bol napokon aj víťazný.

„Každý hráč chce niečo pridať v prospech tímu. Niekto je tu na body, niekto na hity, niekto na oslabenia, iný na presilovky. Som rád, že mi nejaké body pribudli, lebo som tu aj na to. Strelený gól teší každého hráča a aj ja mám z neho radosť," pousmial sa Šedivý.

Košičania vyhrali prvýkrát v sezóne šesťkrát v rade a v tabuľke preskočili štvrté Michalovce. Na prvé Nové Zámky už strácajú iba šesť bodov. „Už pred reprezentačnou prestávkou sme nasadli na víťaznú vlnu. Trochu som sa obával, aby nás pauza nezastavila, ale našťastie sa tak nestalo. Som rád, že sme vyhrali obe stretnutia v Steel aréne a verím, že s dobrými výsledkami bude stúpať i návštevnosť v hale. Teraz však potrebujeme zvládnuť súboj v Zámkoch,“ uzavrel R. Tybor poukazujúc na fakt, že v nedeľu sa „oceliari" predstavia práve na ľade lídra tabuľky.

Fotogaleria