Tipos Extraliga

18. kolo, Číslo zápasu 103 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves 4007 divákov
SPORT TV

Zápas gólových debutantov v parádnej atmosfére

Študentská akcia v kombinácii s atraktivitou súpera prilákala do hľadiska zimného štadióna v Spišskej Novej Vsi v rámci nedeľňajšej predohrávky 18. kola Tipos extraligy vyše 4000 divákov a nadšené publikum si prišlo na svoje. Rysy potvrdili, že to proti zvučným protivníkom vedia a vicemajstra z Nitry zdolali 3:2.

„Paráda. Máme skvelých fanúšikovi a ďakujeme im za krásnu atmosféru. Aj zásluhou divákov sme si verili a išli naplno,“ vyslovil sa emóciami nabitý útočník Spišiakov Daniel Tkáč, ktorého doplnil Lukáš Vartovník. „Sme radi, keď príde toľko ľudí a myslím si, že sa im taký hokej musel páčiť. Verím teda, že prídu aj nabudúce. Pre slovenský hokej sú plné haly výbornou správou a sme radi, keď to ľudí baví.“

Obaja členovia ofenzívy strelili proti Nitre svoje prvé góly sezóny a výraznou mierou tak prispeli k spokojnosti publika. V prípade 21-ročného Tkáča pritom išlo o pomerne kuriózny gól, pri ktorom nemohol mať po strele z ťažkého uhla čisté svedomie brankár David Honzík.

„Bol to šťastný gól a ani neviem, ako to tam padlo. Iba som hodil puk na bránku a zrazu sa všetci tešili. Som veľmi rád, pretože na prvý gól sezóny som čakal dlho a navyše pomohol k víťazstvu,“ pousmial sa Tkáč, podľa ktorého mali Spišiaci v zápase aj slabšie chvíle, no celkovo odohrali dobrý zápas. „A preto sa teraz tešíme z troch bodov.“

Nitrania však domácim nedali nič zadarmo. Po dvoch tretinách síce prehrávali 0:2, no v tretej časti im stačilo na vyrovnanie necelých päť minút. Po góle Mykluchu vyrovnávala čerstvá posila Corgoňov Tomáš Guman.

„V tej chvíli ma gól potešil, ale v konečnom výsledku nič neznamená. Nitra potrebuje vyhrávať a to sa nám nepodarilo,“ povzdychol si 25-ročný český krídelník, ktorý absolvoval solídny debut v nitrianskom drese. „Zatiaľ som tu iba dva dni a do zápasu som naskočil po dvoch tréningoch. Prvá tretina nebola z našej strany vôbec dobrá. Ja osobne som sa v nej hľadal. Potom sme si niečo povedali, zlepšili sme hru a dokázali sme vyrovnať. V tretej tretine sme neurobili veľa chýb, ale z jednej z nich sme dostali gól.“

Tímu vicemajstra patrí priebežná ôsma priečka tabuľky a takéto postavenie nikoho pod Zoborom neteší. „Z chlapcov však cítim snahu po zlepšení. Všetci chcú hrať čo možno najlepšie a verím tomu, že naše výkony i výsledky pôjdu nahor,“ poznamenal Guman.

Na Spiši naopak vládne spokojnosť. Rysy sa ziskom troch bodovo posunuli do prvej štvorky a ešte lepšou správou je neustále narastajúci divácky záujem.

„Našim cieľom bolo držať sa okolo šiesteho miesta a zatiaľ je to fajn. Potrebujeme si však udržať výkonnosť a potvrdiť, že tam nie sme náhodne,“ upozornil Lukáš Vartovník,  ktorý odohral v aktuálnej sezóne iba štvrtý zápas. Víťazný gól z duelu proti Nitre je teda z pohľadu reštartu po zranení ideálnym impulzom.

„Každý gól poteší. Bol som zranení a teším sa, že som teraz späť a pomohol som tímu aj týmto spôsobom. Zatiaľ hrávam stále na tabletkách, ale bolesť pomaly ustupuje a verím, že čoskoro budem v stopercentnej forme,“ popísal svoj aktuálny stav skúsený útočník, ktorý potešil divákov jedinečnou oslavou gólu. Po prekonaní Honzíka vyhodil rukavicu do vzduchu a hokejkou ju následne zostrelil. „Bolo to spontánne. Človek najprv nevie, čo má urobiť. Spadla mi rukavica do nebies a tak som ju trafil.“

Zverenci trénera Vlastimila Wojnara opäť raz potvrdili, že im súboje proti atraktívnym súperom sedia a dokážu sa v nich vypnúť ku svojim najlepším výkonom. Po domácich triumfoch nad majstrovským Slovanom teraz zdolali aj vicemajstra a zopakovali si tak októbrové víťazstvo 3:2 spod Zobora.

„Nerozlišujeme medzi silnejšími a slabšími súpermi, pretože liga je veľmi vyrovnaná a každý zápas je otvorený. Spravidla rozhoduje jeden gól a závisí tak aj od kúska šťastia. Aj teraz to bol veľmi ťažký zápas a Nitra ukázala svoju ofenzívnu silu. Využili dva brejky, ale našťastie sme to zlomili na našu stranu,“ uzavrel L. Vartovník.

Fotogaleria