Tipos Extraliga

1:6
(0:2, 0:1, 1:3)
15. kolo, Číslo zápasu 88 (Základná časť) ZŠ Prešov 2230 divákov

Ofenzívne nuloví Prešovčania padli na dno, chytil sa na nich aj trápiaci sa Tybor

Po výbornom vstupe do sezóny prišiel strmhlavý pád a osem prehier z posledných deviatich zápasov zosunulo prešovských hokejistov až na samotné dno extraligovej tabuľky.

Šarišania verili, že by sa mohli chytiť na svojom regionálnom rivalovi z Košíc, no prvý úder im uštedril už v polovici druhej minúty Olsson a na konci šiestej minúty už viedli hostia po teči Rogoňa o dva góly. Aj počas zvyšnej časti zápasu sa naplno prejavili prešovské problémy so strieľaním gólov a jediný presný zásah z hokejky Gerlacha prišiel až za stavu 0:3. V pohode hrajúci „oceliari však na tento moment odpovedali ďalšími tromi gólmi a po derby si tak mohli užívať ďakovačku s početným fanklubom.

„Mali sme zlý začiatok, ale mužstvo sa vzchopilo a v druhej tretine sme to herne vyrovnali. Nepremenili sme však najvyloženejšie šance a ani presilovky. Bohužiaľ musím skonštatovať, že v ofenzíve sme nuloví. Pokiaľ nebudeme dávať góly, ťažko sa nám bude vyhrávať,“ skonštatoval po prehre 1:6 tréner „koňarov“ Ernest Bokroš.

Vysoká prehra bola pre Prešov azda až príliš krutá. Posledné tri góly totiž inkasovali domáci až počas záverečných piatich minút. „To už boli góly z presilovej hry. Vypadli nám Rajnoha i Ballhorn a štyri obrancovia boli preťažení. V závere sa už prejavila aj istá frustrácia.“

Séria piatich prehier v rade zosunula Bokrošovcov na poslednú priečku a skúsený kormidelník vie, že toto nie je pozícia sľubujúca pohodu.

„Ten, kto je na poslednej priečke, nemôže kľudne spávať. Nehráme zlé zápasy, ale nestrieľame góly. Zlyhávame v ofenzíve. Každý gól mužstvo povzbudí a toto nám chýba. Potrebujeme lepšie využívať presilovky a vyložené šance,“ zamyslel sa Bokroš, podľa ktorého by mohli tímu pomôcť čerstvé posily obranca Kayle Doetzel a útočník Juraj Milý. Jedným dychom však upozornil, že pár hráčov zázrak nespraví a zabrať musí celé mužstvo.

Na poslednej priečke boli ešte prednedávnom Košičania, no tí vyhrali z posledných desiatich zápasov osem a momentálne sú už len bod za štvrtými Michalovcami.

„Pred zápasom na Slovane sme mali míting v kabíne a dohovoril nám aj tréner. Ten zápas nám vyšiel výsledkovo i z pohľadu výkonu. Nakoplo nás to a odvtedy hráme fakt dobre. Možno je preto aj škoda, že ide reprezentačná prestávka,“ pousmial sa útočník Radoslav Tybor.

Po zápase v Prešove mu očividne odľahlo. V závere druhej tretiny sa totiž konečne dočkal prvého extraligového gólu v košických farbách. Dvanásťzápasové čakanie na tento moment sa mu už postupne dostávalo do hlavy.

 „Bolo to pre mňa niečo nové. Ešte som sa v kariére nestretol s takým dlhým čakaním na prvý gól. To, že som čakal toľko zápasov, by som ešte bral. Pozahadzoval som však neskutočné množstvo šancí a už som nevedel, čo mám robiť. Tentoraz ma krásne našiel Mišo Chovan a verím, že gólom do prázdnej bránky som to konečne zlomil. Snáď to už pôjde ľahšie,“ poklopal na drevo 32-ročný trenčiansky odchovanec.

Samotné derby mal jeho tím od úvodu do konca vo vlastných rukách, no až také ľahké to podľa Tybora nebolo. „Mali sme skvelý štart a strelili sme rýchle dva góly. V druhej tretine nás podržal fantastický Riečický a v tretej sme to chceli zvládnuť bez stresu a zároveň ušetriť nejaké sily. Chýba nám totiž viacero hráčov. Zvládli sme to dobre,“ konštatoval spokojnosť Tybor, ktorý vyzdvihol aj vynikajúcu atmosféru, ktorú podčiarkol súboj hlasiviek početných fanúšikovských táboroch na oboch stranách. „Našich fanúšikov prišlo naozaj veľa a vytvorili nám domáce prostredie. Sme im za to veľmi vďační a sme radi, že sme ich potešili víťazstvom.“

Fotogaleria