Tipos Extraliga

4:0
(1:0, 2:0, 1:0)
14. kolo, Číslo zápasu 81 (Základná časť) ZŠ Crow Aréna, Košice 834 divákov

Riečický predviedol „corgoňom“ reprezentačnú formu, tých žmýkali vylúčenia

Nitrianski hokejisti pricestovali na svoju prvú návštevu Crow arény s vizitkou tímu, ktorý vyhral tri z posledných štyroch zápasov. Aj domáci „oceliari“ však naberajú po slabom štarte sezóny obrátky a črtal sa tak zápas ako bič.

Súboj 14. kola mal však napokon až príliš jednoznačný priebeh. Zatiaľ čo Košičania nadviazali na kvalitný výkon z Bratislavy a do reprezentácie nominovaný Dominik Riečický neinkasoval ani gól, hostia spod Zobora zlyhali z pohľadu hry v nerovnovážnom stave a disciplíne.

„Hodnotí sa mi to ťažko,“ posmutnel po prehre 0:4 inokedy večne usmiaty útočník Adam Sýkora. „Takmer celú druhú tretinu sme odohrali v oslabení a potom nám chýbala energia smerom dopredu. Tých vylúčení bolo jednoducho priveľa. Niektoré boli na hrane, iné oprávnené. Musíme to hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie zápasy.“

Nitrania sa dopustili až desiatich vylúčení, pričom šesť z nich sa zrodilo v druhej tretine. Domáci využili takúto štedrú ponuku na strelenie dvoch gólov a v kombinácii s presným zásahom z ôsmej minúty sa tak ujali trojgólového vedenia.

„Gratulujem Košiciam k víťazstvu. My máme nejaké zranenia a choroby a nastúpili sme teda s omladeným tímom. Na to sa však nevyhováram. Bez gólu sa jednoducho vyhrať nedá. Mali sme päťminútovú presilovku, ktorú sme nevyužili a od druhej tretiny sme sa dopustili množstva zbytočných vylúčení. S takýmto počtom trestných minút je to ťažké,“ pomenoval hlavné príčiny prehry tréner Normunds Sejejs.

Jeho náprotivok Dan Ceman ocenil schopnosť tímu nadviazať na predošlý výkon z piatkového duelu na Slovane.

„Základom bolo nedopustiť uspokojenie sa po predošlom zápase a hrať opäť dobrý hokej. V Bratislave sme totiž hrali s veľkou energiou a po takom zápase sa niekedy stane, že príde poľavenie. Tomu sme sa našťastie vyhli a mali sme výborný začiatok. Naše oslabové hry boli v oboch zápasoch skvelé a to nám dodalo energiu. Veľmi nám pomohlo niekoľko využitých presiloviek a výborný bol opäť brankár Riečický. Potvrdil oprávnenosť nominácie do reprezentácie. Celkovo to bol veľmi dobrý tímový výkon,“ skonštatoval spokojným tónom kanadský kormidelník.

„Zápas na Slovane nám veľmi pomohol po psychickej stránke. V tejto sezóne sme sa už vytrápili dosť a to víťazstvo nám vlialo krv do žíl,“ vyslovil sa útočník Marek Bartánus, ktorý strelil v ôsmej minúte dôležitý otvárací gól zápasu. Cestu za víťazstvom potom podmurovali góly legionárov, pričom Joona Jääskelainen skóroval dvakrát a Colin Campbell raz. Dôležitým strojcom triumfu bol aj brankár Dominik Riečický, ktorý zneškodnil všetkých 21 striel súpera spod Zobora a vychytal svoje prvé čisté konto sezóny.

Získali sme tri body a sme teda spokojní. Teší ma samozrejme aj nula, ale podstatný je výsledok. Nitru sme dnes nepustili do ničoho. Potvrdili sme výborný výkon zo Slovana a som len rád, že sme sa dostali na víťaznú vlnu. Takto chceme pokračovať,“ vyslovil sa 30-ročný Košičan, ktorý sa objavil v nominácii na Nemecký pohár. Od tejto príjemnej správy inkasoval vo dvoch zápasoch proti posledným finalistom iba jediný gól. „Neviem či mi to psychicky pomohlo, ale tieto výsledky sú skôr dielom tímu. Výborne sme bránili oslabové hry a mužstvo hralo zodpovedne. My sme pár svojich presiloviek využili, ale stále tam boli aj rezervy.“

„Hlavne v tretej tretine sme už na Ričiho nulu mysleli a snažili sme sa mu pomôcť. Bola by škoda, ak by napokon prišiel o čisté konto. Už si ho zaslúžil,“ zdôraznil trojbodový Jääskelainen.

Košičania vyhrali siedmy z posledných deviatich zápasov a v tabuľke neustále stúpajú. Ešte pred časom okupovali poslednú priečku, no po nedeli sa už dotiahli na úroveň šiesteho Popradu.

„Netreba robiť predčasné uzávery. Potrebujeme vyhrať ešte pár zápasov a posunúť sa v tabuľke vyššie. Z posledných deviatich stretnutí sme vyhrali tuším sedem a krivka formy je stúpajúca. To je podstatné,“ zamyslel sa Marek Bartánus, ktorého doplnil Joona Jääskeläinen. „Stále sa snažíme hrať rovnakú hru, ale teraz nám začali fungovať veci, ktoré predtým nevychádzali. Lepšie bránime, strieľame góly a dokážeme si pomôcť v presilovkách. To všetko sa podpísalo na zvýšenom sebavedomí a z toho plynú lepšie výsledky. Takto chceme pokračovať.“

Fotogaleria