Tipos Extraliga

4. kolo, Číslo zápasu 19 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves 1420 divákov
RTVS ŠPORT

Necítil sa dobre, no vychytal nulu. Valent našiel na Liptove perfektnú šatňu

Vlani získali v úvodných štyroch zápasoch sezóny hokejisti Liptovského Mikuláša iba tri body a slabý začiatok bol predzvesťou slabého ročníka, ktorý ratovali v stresujúcej baráži. Teraz vlastnia v rovnakom čase sedem a na čelo tabuľky strácajú púhe dva body.

Dôsledné dodržiavanie herného systému podporené stabilnými výkonmi skúseného brankára a strelecká pohoda plynúca z vydareného štartu. Kombinácia týchto faktorov doviedla Mikuláš k nedeľňajšiemu víťazstvu 3:0 na ľade Spišskej Novej Vsi.

„Nemusíme mať hviezdy. Najdôležitejšia je partia a tá je vynikajúca. V šatni sme si sadli a osobne si užívam každý príchod do kabíny. Stále však opakujem, že z víťazstva sa musíme tešiť do polnoci a potom sa ide opäť do práce,“ vyslovil sa spokojným tónom po triumfe na Spiši brankár MHK 32 Michal Valent. Tridsaťšesťročný extraligový matador zneškodnil na ľade Rysov všetkých 37 striel domáceho tímu a vychytal svoju prvú nulu od príchodu na Liptov. „Nula je vždy pozitívna, ale je to iba čerešnička na víťazstve. V závere nastrelili tyčku po tečovanej strele. To som si už však vravel, že ak by sme aj dostali gól v poslednej minúte, tak to už bude jedno. Teším sa, ale musíme pokračovať v poctivej práci.“

Paradoxom je, že ešte pár hodín pred vychytaní čistého konta riešil problémy s výstrojom a na nulu by v tej chvíli ani nepomyslel. „Nebudem ich menovať, ale traja ľudia vedia, že ma v tomto smere zachránili. V bránke som sa pred zápasom necítil vôbec dobre a napokon to bola prvá nula v Mikuláši. Bral by som teda, ak by sa to takto opakovalo častejšie,“ podotkol s úsmevom Valent.

K bezchybnému výkonu brankára však potrebovali Liptáci ešte niečo – streliť góly. Prvé dva zaobstaral v 45. a 51. minúte Michael Drábek.

„Toto nie sú iba moje góly, ale sú to góly celého tímu. Pri prvom výborne napádal Michalík, pri druhom išlo o dobrú strelu v presilovke,“ upozornil 21-ročný útočník ktorý sa na Liptov presunul z Nitry. V drese Corgoňov potreboval vlani na bilanciu 3+1 tridsaťtri zápasov základnej časti, teraz to zvládol v priebehu prvých štyroch kôl. „Našiel som tu hernú pohodu. Partia je od úvodu výborná a som rád, že ma chlapci prijali bez problémov. Výsledky to podporili a v šatni tak vládne dobrá nálada.“

Tú vždy diktujú výsledky. Tie sú v prípade Liptovského Mikuláša pozitívne a zverenci Jána Šimka zatiaľ prehrali v riadnom hracom čase iba raz. „Každé víťazstvo teší. S týmto cieľom sme išli aj do Spišskej a domov teda cestujeme spokojní. Podstatné bolo, že sme plnili systém a napokon prišli aj tie góly,“ doplnil Drábek.

Spišiaci naopak vo svojom druhom domácom zápase sezóny nedokázali zopakovať streleckú potenciu z duelu proti Trenčínu. Striel mali dostatok, no tentoraz im zvlhol pušný prach.

„Prvá tretina nám veľmi nevyšla, ale zásluhou Marcela Melicherčíka to bolo stále bez gólov. V druhej sme súpera jasne prestrieľali a to, že sme tam nestrelili gól, nás potom stálo zápas. Z toľkých tutoviek musíme nejakú využiť. Ak by sme viedli, tak by sa nám hralo oveľa lepšie. Prišiel jeden nešťastný moment a už sme to naháňali. Snažili sme sa vrátiť do hry a času bolo ešte dosť. Po druhom góle to však z nás opadlo a už to bolo márne,“ zhodnotil zápas obranca Dávid Romaňák.

Jeden nevydarený duel by však podľa neho Spišiakov rozhodiť nemal.

„Určite si to rozoberieme a pomenujeme si chyby. Sezóna je však dlhá a nie v každom zápase vám to napadá. Nemá zmysel utápať sa teraz v smútku. V piatok nás čaká ďalší zápas a pokúsime sa v ňom napraviť túto prehru,“ obrátil 23-ročný zadák pozornosť smerom k prestížnemu duelu proti majstrovskému Slovanu Bratislava.

Fotogaleria