Tipos Extraliga

5:1
(2:0, 1:1, 2:0)
2. kolo, Číslo zápasu 10 (Základná časť) ZŠ Poprad 1421 divákov
SPORT TV

Poprad si napravil chuť, vicemajster padol na dno. Mezei: Niečo neklape

Vicemajster sa po dvoch kolách ocitol na samotnom dne tabuľky. Nitrianski hokejisti vykročili do novej sezóny katastrofálne po dvoch identických prehrách 1:5 s Novými Zámkami a v Poprade majú dôvod na zamyslenie.

„Okrem druhej tretiny tam toho pozitívneho veľa nebolo,“ skonštatoval neveselým tónom po prehre pod Tatrami skúsený obranca Branislav Mezei. „Druhý katastrofálny zápas a musíme si vstúpiť do svedomia. Nie je to o tom, že by chýbalo chcenie. Niečo tam však očividne neklape a musíme to napraviť. Potrebujeme sa na niečom chytiť a nabrať sebavedomie.“

Corgoni vstúpili do zápasu sériou troch vylúčení v priebehu úvodných deviatich minút. Práve v oslabení inkasovali prvý gól z hokejky Patrika Svitanu a celkovo ponúkli domácim až sedem početných výhod. Druhý gól navyše dostali z trestného strieľania Tomáša Záborského.

„Toto nás trápilo už v príprave. Nechávame sa vylučovať a hlavne fauly v útočnom pásme sú zbytočné. Chýba disciplína. Stále si to hovoríme, ale asi potrebujeme nejaký pozitívny impulz, ktorý by mužstvo naštartoval. Verím tomu, že hokej sme hrať nezabudli,“ zamyslel sa Mezei, pre ktorého išlo o päťstý zápas v našej najvyššej súťaži..

Vstup do nového ročníka nevyšiel ani Popradčanom, no z prehry so Slovanom sa otriasli veľmi rýchlo a proti Nitre už dokázali svojich fanúšikov potešiť výkonom i výsledkom.

„Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Škoda tej druhej tretiny. Tá nám nevyšla ani v prvom stretnutí. Podržal nás však brankár a konečne nám to padlo,“ odfúkol si 23-ročný obranca Boris Brincko. Popradský odchovanec sa vrátil do materského klubu po troch rokoch vo francúzskom Nice a proti Nitre si otvoril svoj strelecký účet v extralige. „Teším sa hlavne z víťazstva. Gól samozrejme teší, ale možno ešte viac teší Mateja Paločka, ktorý ma ako tímový pokladník zinkasuje.“

Spomínaný pokladník sa pri tejto vete iba pousmial. „Určite sa s ním ešte pozhováram. Je to jeho prvý popradský gól a potrebujeme niečo nazbierať do kasy. Vezmem si ho teda do parády.“

Dobrú náladu Mateja Paločka umocnil fakt, že do streleckej listiny sa zapísal aj on sám. Na začiatku tretej tretiny zvyšoval na 4:1 a definitívne tak prilepil pohodu na domáce hokejky.

„Celkovo to bolo fajn. Strelili sme rýchle dva góly a to bolo super. Potom sme sa snažili udržať náskok a v druhej časti sme trochu stagnovali. Našťastie sme sa však opäť rozbehli a máme pekné víťazstvo,“ pridal svoje hodnotenie prvej výhry sezóny Matej Paločko, ktorého potešila aj správa z Banskej Bystrice. V drese Michaloviec sa tam totiž presadil aj jeho brat Matúš. „Tak to je super správa. Teší ma, že body ostali pekne na východe.“

Popradčania vyťažili z úvodných dvoch domácich dueloch tri body, no podľa Borisa Brincka mohli mať aj viac. „Vyhrať sme mohli aj proti Slovanu. Tam sme nezvládli presilové hry. Teraz sme to však napravili a ja verím, že to potvrdíme aj v Prešove,“ uzavrel mladý obranca, ktorého čaká na Šariši súboj proti otcovi Dušanovi. Ten je totiž asistentom trénera HC 21 Ernesta Bokroša.

Fotogaleria