U17 4 Nations Tournament

2:5
(1:1, 0:2, 1:2)
2. kolo, Číslo zápasu 50041 (U17 4 Nations Tournament) ZŠ Piešťany - Easton Aréna

Druhý zápas, druhá prehra 2:5. Sedemnástka podľahla v Piešťanoch Rusku

PIEŠŤANY (SZĽH) – Reprezentačný výber do 17 rokov má za sebou druhé vystúpenie na turnaji štyroch krajín v Piešťanoch. Zverenci Rastislava Paľova v ňom opäť čelili súperovi z najužšej svetovej špičky, a ani proti Rusku herne nesklamali. Na silného súpera však nestačili a po výsledku 2:5 ostávajú v Piešťanoch zatiaľ bez bodu. V poslednom vystúpení na turnaji čaká sedemnástku Česko, s ktorým sa stretne v priamom súboji o tretie miesto na turnaji.

Úvod zápasu do značnej miery ovplyvnilo skoré slovenské vylúčenie, po ktorom sa Rusi na niekoľko úvodných minút zápasu dokázali usadiť v tretine sedemnástky a vypracovať si súvislý tlak. Tomu však dokázala obrana sedemnástky odolať a s pribúdajúcim časom sa následne hra vyrovnala. Dôkazom toho bola situácia z 11. minúty zápasu, keď Sisik z voľného priestoru v kruhu na vhadzovaní strelou k druhej žrdi nedal Gorodilovovi šancu – 1:0. Z vedenia sa však Slováci dlho netešili. O dve minúty neskôr sa Velikov uvoľnil a presnou strelou prekonal Urbana. V 14. minúte mohol vedenie na stranu Slovenska opätovne strhnúť Eperješi, ktorý zachytil ruskú rozohrávku, Gorodilov odolal. Na opačnej strane v 16. minúte unikol Nizamajev, ktorý bol zozadu nedovolene zastavený Kupcom, no ruský útočník neuspel ani v následne nariadenom trestnom strieľaní.

Druhá tretina patrila ruským hokejistom, ktorí držali hru pevne v rukách a zaslúžene sa dostali do vedenia. Najprv v 32. minúte aj so šťastím prekonal Urbana Rybakov a o 65 sekúnd neskôr po odrazenom puku pohotovou strelou z ideálnej pozície zvýšil na 3:1 Leščiov. Slovákom sa do prestávky nepodarilo znížiť, hoci najmä pokusy Barcíka a Sisika z poslednej minúty vyzerali sľubne.

Obraz hry z druhej tretiny sa v úvode tretej časti hry nezmenil, čo vyústilo v štvrtý gól v Urbanovej sieti – v 46. minúte v presilovke presne namieril Nizamejev. Tento gól však akoby viac nakopol domáci tím. V 48. minúte prešiel obranou Ruska Molnár, no ešte bez gólového efektu. Skóre sa tak menilo až v 58. minúte, keď dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov využil Eperješi a vykresal tým nádej pre svoje družstvo. Sedemnástka sa vzápätí odhodlala aj pre hru bez brankára, no v samom závere ušiel slovenskej obrane Iľjin, ktorého zozadu nedovolene zastavil Barcík a keďže pred ruským útočníkom už ostávala len prázdna slovenská bránka, hlavní rozhodcovia stretnutia priznali Rusom gól.

Slovensko „17“ – Rusko „17“ 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Góly: 11. Sisik (Cedzo, J. Chromiak), 58. Eperješi (Molnár, J. Chromiak) – 13. Velikov (Jeršov), 32. Rybakov (Lisov, Nizamejev), 33. Leščiov (Trofimčuk), 46. Nizamejev (Telegin), 60. Iľjin.
Vylúčenia (2 min.): 5:5, navyše Cedzo (Slovensko) a Velikov (Rusko) obaja 5 min. + DKZ za pästný súboj, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 19:39 (6:7, 6:19, 7:13). Rozhodovali: Moller, Novák – Hercog, Crman.
Slovensko: Urban - Eperješi, J. Chromiak, A. Čajkovič, Kupec, Beluško, S. Barcík, Sluka, Královič – Kukumberg, Jobek, Ridzoň – Cedzo, Sisik, Molnár – Pekarčík, Pobežal, Kurila – Pilát, A. Párička, Cisár.
Rusko: Gorodilov – Kudašov, Verbickij, Rybakov, Matvejev, Baklašiov, Išimnikov, Jeršov, Kulikovskij – Černyšov, Riabov, Iľjin – Nizamejev, Telegin, Lisov – Soloviov, Smirnov, Velikov – Leščiov, Sviščiov, Trofimčuk.

Hlasy po zápase

Rastislav Paľov (hlavný tréner SR „17“): „Znova nás čakal mimoriadny ťažký zápas. Pre chalanov sú stretnutia s takýmito súpermi veľkou výzvou. V prvej tretine bol zápas vyrovnaný, v druhej tretine však nás Rusi dokázali zavrieť, čím sa dostali na koňa. Aj keď sme prehrávali, tak sme neskladali zbrane, a chceli sme v tretej tretine spraviť niečo s výsledkom. Podarilo sa nám streliť kontaktný gól, aj keď o niečo neskôr, než sme si želali. Skúšali sme to aj s hrou bez brankára, aby sme znížil na rozdiel jediného gólu, žiaľ, nepodarilo sa nám to, naopak sme dostali ešte piaty gól. Opäť si však hráči zaslúžia za zápas pochvalu a aj vďaku, že to nevzdali a hrali do poslednej sekundy.“

Leo Eperješi (obranca SR „18“): „Bol to mimoriadne fyzicky náročný zápas. O výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej sme mali herný výpadok.“

Fotogaleria