TIPOS Slovenská hokejová liga

0:3
(0:1, 0:1, 0:1)
Stav série: 0:2 2. kolo, Číslo zápasu 803 (Play-Off Štvrťfinále) ZŠ Humenné 368 divákov
JOJ ŠPORT

Levi si vylámali zuby na Kompasovi

Humenskí hokejisti boli v základnej časti strelecky najmenej efektívnym tímom prvej šestky, no oprieť sa mohli o kvalitnú defenzívu a vyše trojgólový priemer im tak stačil na zisk štvrtej priečky. Pred štartom štvrťfinálovej série proti Topoľčanom mali výhodu domáceho ľadu, tú však vôbec nevyužili. V úvodných dvoch play-off súbojoch sa totiž z ich hry vytratila základná esencia hokeja úplne.

Tím od Laborca akoby zabudol strieľať góly a vo dvoch zápasoch prekonal brankár Erika Kompasa iba Ján Ťavoda. Jeho gól z trinástej minúty prvého duelu bol však zároveň jediným a po výsledkoch 1:3 a 0:3 majú k postupu do semifinále výrazne bližšie Žochári.

„Ak nedáme gól, tak nemôžeme vyhrať. Šance máme, ale nepadá nám to. Niečo podobné sme zažili aj počas sezóny a verím, že to zlomíme v zápasoch na ľade súpera. Všetci vidíme snahu hráčov, chýba však ľahkosť v zakončení,“ povzdychol si asistent trénera HC 19 Ivan Boržík.

Jediný gól z hokejky obrancu nepredstavuje dobrú vizitku pre humenský útok.

„Je to tak, je to na nás útočníkoch,“ priznal Lukáš Hvila. „Nemôžeme sa vyhovárať na smolu. Chce to zvýšiť iniciatívu a v Topoľčanoch musíme strieľať góly. Teraz nám už neostáva nič iné, len zabojovať a vyhrať tam. Toto už nie je základná časť a v hre je veľa. Musíme ukázať, že vieme hrať hokej. Pôjdeme tam po dve víťazstvá a urobíme preto maximum.“

V súvislosti s úvodnými duelmi série môžu Levov mrzieť hlavne nevyužité presilové hry. V prvom súboji ich premrhali sedem, v druhom päť.

„Bohužiaľ sa nám v tomto smere prestalo dariť. Je to nepríjemné, pretože v takýchto zápasoch rozhodujú práve presilovky. Nevieme dotlačiť puk do bránky a musíme sa snažiť ešte viac. Výborne im chytá Kompas, ale my musíme byť pred bránkou dôraznejší. Toto nám zatiaľ chýba,“ pokračoval skúsený, 40-ročný krídelník.

S vývojom série sú naopak mimoriadne spokojní Topoľčanci. Inkasovať vo dvoch zápasoch na klzisku súpera iba jediný gól predstavuje parádnu vizitku defenzívy budovanej na výkonoch brankára Erika Kompasa.

„Chceli sme tu vyhrať aspoň jeden zápas, podarilo sa to dvakrát. Veľmi nám pomohlo prvé víťazstvo, ktoré dostalo súpera pod tlak. Viem, že nie je srandou prehrať doma prvý zápas play-off. Humenné hralo dobre, tlačilo sa do bránky, ale zvládli sme to obetavosťou a tak ako počas celej sezóny – podržal nás Kompas,“ zdôraznil tréner Ľubomír Hurtaj.

Vzhľadom na doterajší vývoj štvrťfinálovej série sú na tom jednoznačne lepšie Topoľčany, no pohľad do histórie nabáda k ostražitosti. V súbojoch medzi týmito súpermi totiž vyhrali hostia až v deviatich z desiatich prípadov.

„Urobíme všetko preto, aby sme v tomto duchu pokračovali. Rýchly koniec si nepripúšťame a ja verím, že vrátime sériu do Humenného za vyrovnaného stavu,“ podotkol Lukáš Hvila a v semifinále sa ešte nevidí ani Ľubomír Hurtaj. „Play-off je o momentálnej forme a všetko je ešte otvorené. Berieme to zápas po zápase a momentálne myslíme iba na sobotu. Tešíme sa na našich divákov a vieme, že v Topoľčanoch teraz vládne eufória. Potrebujeme však potvrdiť víťazstvá z Humenného.“

Fotogaleria