Tipos extraliga

3:2 pp
(0:0, 2:0, 0:2, 1:0)
Stav série: 4:3 7. kolo, Číslo zápasu 351 (Časť PlayOff Semifinále) Arena Ondreja Nepelu 10016 divákov
RTVS ŠPORT

Krásna séria, reklama na hokej. Budú to krásne spomienky, uviedol Sersen

Semifinálová séria dvoch storočníc mala predstavovať oslavu slovenskej extraligy a samotné zápasy to aj potvrdili. Dvaja veľkí rivali si nič nedarovali, predviedli nezlomnosť a silnú túžbu po finále a oprieť sa mohli o parádne atmosféry vo dvoch vypredaných najväčších štadiónoch u nás.

„Bola to krásna séria. Výborná reklama na hokej a klobúk dolu aj pred Košicami. Boli to parádne zápasy. Mne sa to veľmi páčilo. Oba kluby majú jubilejné sezóny a nikto sa nevzdáva. Toto nezažijeme každý rok a budú to veľmi pekné spomienky,“ skonštatoval po konci série kapitán Slovana Michal Sersen.

Hranica medzi úspechom a neúspechom bola nesmierne tenká. V rozhodujúcom siedmom súboji viedol Slovan 2:0, no húževnatí Košičania dokázali - podobne ako v predošlom zápase v Steel aréne - vyrovnať. Obrovskú drámu napokon rozuzlil víťazným gólom v druhej minúte predĺženia Tomáš Zigo.

„Je to určite super a sme šťastní, že sme zvládli siedmy zápas a sme vo finále. V predĺžení je to o jednej strele a ja som si to tam dobre sklepol a vystrelil. Padlo to tam a som teda šťastný. Ukázali sme silu tímu a tešíme sa na finále,“ odfúkol si 30-ročný odchovanec Banskej Bystrice, podľa ktorého išlo o nesmierne ťažkú sériu. „Bolo to náročné. Hrali dobre takticky a majú výborných hráčov. Už je to však našťastie za nami. To hlavné však ešte iba príde. Celú sezónu sme bojovali o finále a teraz sa na to musíme pripraviť.“

Vo vyrovnanej sérii rozhodovali detaily a ako rozhodujúce sa napokon ukázalo domáce prostredie. Vo všetkých siedmich dueloch totiž uspeli domáce tímy.

„Výhoda domáceho ľadu bola určite faktorom. Mohli sme sa oprieť o fantastickú podporu divákov a určite to veľmi pomohlo. Chceli sme to vyhrať pre seba, ale aj pre fanúšikov a celú Bratislavu,“ uviedol Michal Sersen.

Slovanisti hrali pred vlastným publikom výrazne aktívnejšie ako počas vonkajších zápasov a práve stávka na aktívnu kartu im priniesla úspech v predĺžení. „Po tých dvoch inkasovaných góloch sme si vraveli, že sa musíme pozbierať a byť opäť aktívnejší. Stále sme verili, že to dotiahneme do víťazného konca. Pred predĺžením sme si povedali, že nemôžeme iba pasívne čakať a musíme si ísť po víťazstvo.“

To napokon prišlo a na štadióne Ondreja Nepelu mohli vypuknúť postupové oslavy. Už v piatok sa tam však vrátia diváci opäť a súperom bude ďalší bratislavský rival – HK Nitra. V zápasoch týchto súperov býva neraz ešte búrlivejšia atmosféra ako proti Košiciam.

„Nemajú nás tam radi, ale kde majú radi Slovan... ,“ rozosmial sa Sersen. „Ale nie, musím sa ospravedlniť, pretože napríklad v Prešove sme sa cítili výborne. My sa teraz jednoducho musíme dobre pripraviť a verím, že s podporou fanúšikov to opäť zvládneme.“

program finále:
      1. zápas - 22. apríla
      Slovan Bratislava - HK Nitra
      2. zápas - 23. apríla
      Slovan Bratislava - HK Nitra
      3. zápas - 26. apríla
      HK Nitra - Slovan Bratislava
      4. zápas - 27. apríla
      HK Nitra - Slovan Bratislava
      prípadný 5. zápas - 29. apríla
      Slovan Bratislava - HK Nitra
      prípadný 6. zápas - 1. mája
      HK Nitra - Slovan Bratislava
      prípadný 7. zápas - 3. mája
      Slovan Bratislava - HK Nitra

Fotogaleria