Tipos extraliga

50. kolo, Číslo zápasu 298 (Základná časť) ZŠ Poprad 528 divákov

Trápenie vicemajstra pokračuje. Takto to vyzerať nemôže, bije na poplach Drgoň

Čo sa to s vicemajstrom deje? Po tom, čo vlani nestačili popradskí hokejisti vo finále na Zvolen, dušovali sa, že o rok to skúsia znova a budú ešte silnejší. Vysoké ambície naznačovalo i predsezónne vystuženie kádra, ktorý však opustil kanonier Marcel Haščák. Ako súčasná sezóna ukazuje, išlo o ranu, ktorá sa stále nezacelila.

„Najdôležitejšia vec – my nedávame góly. Toto tu vlani nebolo,“ povzdychol si obranca Adam Drgoň v súvislosti s hlavnou popradskou bolesťou. „Natrápime sa v koncovke a toto je o našej šikovnosti. Riešme situácie tak, aby sme boli úspešní. V šatni i na tréningoch si to stále hovoríme, ale v zápasoch chýba efektivita.“

V tomto smere Popradu určite nepomohlo ani zranenie Dávida Skokana a tím s veľkými cieľmi sa momentálne strachuje o miesto v elitnej šestke. Potrebný impulz nepriniesla ani trénerská výmena či pomerne výrazné pohyby v kádri. Štvrtková domáca prehra s posledným Liptovským Mikulášom bola treťou v rade a nie divu, že v Drgoňovi buchli sadze.

Poviem svoj názor – prehrať môžete, ale nie je možné dostávať takéto góly. Deje sa to od úvodu sezóny a takéto góly nemôžu padať ani v žiakoch. V šatni sú samí skvelí hokejisti, ale musíme to dať dohromady ako tím. Je polovica februára, blíži sa záver základnej časti. Chceme byť v prvej šestke, ale musíme to začať ukazovať na ľade,“ popustil uzdu úprimnosti 36-ročný zadák, ktorý je s desiatimi gólmi piatym najlepším strelcom Kamzíkov.

Nečakaná prehra s najslabším tímom súťaže bola podľa Drgoňa iba logickým vyústením mdlého výkonu vicemajstra.

„Stratili sme ďalšie body a ani ten výkon nebol ideálny. V závere sme tam mali nejaké šance a tyčky, ale šport je spravodlivý. Nezaslúžili sme si vyhrať. Súper ukázal väčšiu túžbu a my musíme konečne začať hrabať a makať. Ak nám nejde pohyb, tak to musíme zjednodušiť a viac strieľať. My začíname v takých chvíľach vymýšľať najťažšie nahrávky a toto nie je cesta,“ zdôraznil trnavský odchovanec v službách HK Poprad. Na margo prípadného podcenenia posledného tímu súťaže podotkol. „Ak to niekto podcenil, tak je to smutné. Ja tomu nechcem veriť. Faktom je, že Mikuláš mal od úvodu lepší pohyb a ak nestíhate, tak nemôžete dominovať. Všetko sme to spomaľovali, chodili sme do plných a hrali sme za bránkou. Mikuláš si to vybojoval a vyhrali zaslúžene.“

Popradské trápenie sledovalo priamo na tribúnach iba 528 divákov a tých bolo azda najviac počuť počas spoločného skandovania mena trénera Petra Mikulu.

„Nemalo ich čo nakopnúť. Boli sme prespatí. Nechcem byť prehnane negatívny, ale nebudem tu rozprávať, že sme boli lepší a mali sme smolu. Po takomto zápase sme všetci nasratí a nie je možné, aby sme takto rozdávali body. V nedeľu to musí proti Košiciam vyzerať úplne inak,“ zakončil Adam Drgoň.

Fotogaleria