Tipos extraliga

1:5
(1:2, 0:2, 0:1)
48. kolo, Číslo zápasu 287 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves RTVS ŠPORT

Povianočné oživenie Oceliarov, Rysom prelom rokov nevyšiel

Po Vianociach hrajú ako pokropení živou vodou. Košickí hokejisti zabudli na predsviatočné trápenie a z posledných troch zápasov pozbierali osem z deviatich možných bodov.

Zverenci fínskeho trénera Kalle Kaskinena potvrdili vzostup formy aj v súboji na Spiši, kde im výrazne pomohol raketový nástup. Po góloch Mareka Slováka a Patrika Rogoňa viedli už v druhej minúte o dva góly.

Začali sme hrať lepšie a už v predošlých zápasoch to vyzeralo dobre," pochvaľuje si kapitán Michal Chovan, ktorý pečatil v 45. minúte na 5:1. „Mužstvo má svoju kvalitu a v tabuľke chceme byť niekde inde, ako sme teraz. Boli sme niekde na dne, ale teraz máme malú sériu víťazstiev a takto chceme pokračovať."

Okrem oživenej koncovky označil Chovan za kľúč k úspechu aj obetavosť v oslabových hrách. Košičania ich na Spiši ubránili päť. „Chalani v nich predviedli výbornú robotu. Bolo dôležité ustáť tie oslabenia a vylepšiť potrebujeme ešte presilovky. V nich by sme mali byť údernejší."

Tri víťazstvá v rade posunuli „Oceliarov" na piatu priečku pred Poprad. To im však podľa Chovana nestačí. „Snažíme sa hrať hokej, na ktorý je toto mužstvo stavané. Máme kvalitný tím, ale uspieť môžeme iba stopercentným nasadením všetkých štyroch pätiek. Január je z našej strany náročný a väčšinu zápasov odohráme vonku. Musíme sa teda poctivo pripraviť na každý duel a ísť do toho s plnou koncentráciou. V tabuľke chceme ísť ešte vyššie."

Prelom rokov naopak nevychádza Spišiakom. Zatiaľ čo v decembri hrali parádne, po prehrách s Michalovcami a Košicami sú opäť mimo elitnej šestky.

„Rozhodol nevydarený úvod," zdôraznil útočník Róbert Džugan. „Po našich chybách sme dostali dva rýchle góly a súper už bol na koni. Proti takému kvalitnému súperovi sa to otáča ťažko. Dali sme síce kontaktný gól a mali sme dosť presiloviek, chýbal však aj kúsok šťastia a zvonili tam tyčky."

Dvadsaťjedenročný odchovanec hokeja na Spiši odohral iba tretí zápas po mesačnej pauze. „Som veľmi rád, že som dostal opäť šancu. Po covide sa mi vracalo ťažšie, ale každým striedaním bojujem o svoje miesto," poznamenal bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý verí, že prvé víťazstvo nového roka príde už v najbližšom súboji v Prešove. December totiž Rysom ukázal, že môžu víťaziť nad každým súperom. „Bol to pre nás veľmi úspešný mesiac a každý bod je veľmi cenný. Dúfam, že prehier bude čo najmenej a už v najbližšom zápase sa vrátime na víťaznú cestu. Košice hodíme za hlavy a do Prešova pôjdeme s cieľom vyhrať."

 

Fotogaleria