Tipos extraliga

3:2 sn
(1:1, 1:1, 0:0, 0:0)
47. kolo, Číslo zápasu 279 (Základná časť) ZŠ Zvolen SPORT TV

Prišiel, nastúpil a rozhodol

ZVOLEN - Mimoriadne vydarenú premiéru v drese Zvolena zažil Kyle Osterberg. V drese úradujúceho majstra nastúpil vo štvrtok a vo svojom prvom pohronskom derby proti Banskej Bystrici rozhodol o výhre „rytierov“ rutinérskym samostatným nájazdom. Pre domácich to bol už desiaty triumf nad „baranmi“ v sérii. 

Po zápase, pochopiteľne, žiaril spokojnosťou. „Cítil som sa veľmi dobre. Prvých pár striedaní som sa rozbiehal, kým mi začali fungovať nohy. No vo formácií mám veľmi dobrých hráčov Stupku a Mikúša, ktorí mi veľmi pomáhali. Z prvého zápasu mám veľmi dobré pocity, špeciálne vďaka tomu, že bol víťazný,“ netajil radosť 27-ročný legionár. 

Ako priznáva, pri svojom samostatnom nájazde mal premyslené, čo by malo na gólmana Weningera platiť. „Keď som videl spoluhráčov predtým, videl som, ako brankár reaguje. Mal som v hlave, čo asi vyskúšam. Všimol som si priestor, kadiaľ by som mohol poslať puk. Som rád, že sa mi podarilo skórovať,“ odhaľuje víťaz MS do 18 rokov zo sezóny 2011/12 v drese USA. 

Pod Pustým hradom má nahradiť zraneného Pieroga. Záujmu minuloročného šampióna sa potešil. „Deň, keď som prišiel do Zvolena, bol veľmi náročný. Som však rád, že som tu. Mal som niekoľko alternatív, ale Zvolen ma veľmi chcel. Budem robiť všetko pre tímový úspech. Sme obhajcovia titulu a verím, že opäť môžeme získať trofej,“ vraví Osterberg.

Rodák z Lakeville má už s našou najvyššou súťažou skúsenosti. V minulej sezóne pôsobil v extralige v drese Miškovca. Aj preto o Zvolene mal už čo-to zistené. „Hral som tam s Karolom Csányim. Aj to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo som bol v kontakte so Zvolenom. A s Petrom Kriegerom sa poznáme už dlhšie. Bývali sme spolu počas pôsobenia v univerzitnej lige. V tíme mám teda známe tváre, ktoré mi môžu pomôcť,“ priblížil svojich známych vzrastom nízky krídelník. 

A čo stihol sám odpozorovať od svojho príchodu? „Od prvého momentu vidno na hráčoch, tréneroch, ale aj ostatnom realizačnom tíme, že v klube je víťazná kultúra,“ dodal na záver rozhovoru Kyle Osterberg.

Skončila sa sezóna pre Žiaka?

V 24. minúte zostal po nekontrolovanom náraze na mantinel nehybne ležať Adam Žiak. Predchádzal tomu súboj s Petrom Zuzinom. Banskobystrický zadák putoval s bolestivou grimasou do šatne. „Vyzerá to s ním zle a myslím si, že takéto zákroky by z dôvodu bezpečnosti hráčov mali byť trestané. Myslím si, že táto sezóna sa preňho skončila. Znova taká rana pre nás, ale vysporiadame sa s tým a verím, že v novom roku sa nám tieto veci už budú vyhýbať,“ povedal na margo zdravotného stavu svojho zverenca tréner Ivan Droppa.

 

Fotogaleria