Tipos extraliga

45. kolo, Číslo zápasu 268 (Základná časť) ZŠ Zvolen 890 divákov

Súperovi v baráži nemôžeme dať šancu, vraví Hovorka

ZVOLEN (SZĽH) – Utorkový program Tipos extraligy dal definitívnu odpoveď na otázku týkajúcu sa posledného tímu tabuľky. Čierny Peter zostal v rukách Liptovského Mikuláša. Paradoxne po výbornom výkone na ľade majstra.

Zverenci Petra Mikulu siahali na výhru, dokázali vyrovnať z 0:2 na 2:2 a v tretej tretine zatlačili domácich do defenzívy. Gól Saracina dve minúty pred koncom však rozhodol o tom, že tri body zostali pod Pustým hradom.

„Od druhej tretiny predviedlo mužstvo ukážkový prístup a prínos. Za to sme sa chlapcom poďakovali. Platilo staré známe klišé, že hokej sa hrá na góly,“ povedal na úvod rozhovoru s novinármi asistent trénera Ján Šimko.

Inkasovanie rozhodujúceho presného zásahu v samom závere mrzelo Mareka Hovorku. „Je pravda, že takýmto štýlom, kde by sa dalo povedať, že sme lepší ako súper, hráme už 5-6 zápasov. Aj v Trenčíne to bolo dobré. Jednoducho, chýbajú nám závery a lepšia koncovka. Šancí sme mali neúrekom, to musíme zmeniť, lebo nás to môže stáť veľa,“ myslí si autor druhého presného zásahu Liptákov.

Do konca základnej časti zostávajú ešte dve kolá, v Liptovskom Mikuláši sa už ale môžu pripravovať na baráž. Šimko to ale nateraz odmieta. „Pozeráme sa hlavne na to, čo nás momentálne čaká. Máme ešte dva zápasy, a to je pre nás podstatné. Nebudeme sa vyhovárať a brániť sa takýmto témam, v piatok však hráme v Banskej Bystrici,“ vraví 51-ročný kouč. 

Samotní hráči si uvedomujú vážnosť situácie, do ktorej sa dostali. „Máme to v hlavách a klamal by som, keby som povedal, že nie. Musíme dokázať na ľade, že sme extraligoví hráči. Nemôžeme dať potencionálnemu súperovi v baráži šancu,“ tvrdí Hovorka, ktorý však svojmu tímu verí. „Sú tu chalani, ktorí chcú a nikto to nefláka. Všetci hrajú o svoje meno a budúcnosť. Je o čo hrať a nikdy neviete, kto sa na vás pozerá. My budeme makať každý zápas,“ garantuje.

Napriek zlepšeným výkonom po príchode dvojice Mikula-Šimko nedokázali Liptáci zmazať manko na predposlednú priečku. „V poslednej dobe nie sú naše výkony zlé. Prišiel s nimi aj zisk nejakých bodov. Bohužiaľ, nestačilo to na to, aby sme sa vyhli poslednému miestu. Posledné výkony však môžeme hodnotiť pozitívne. Je našou úlohou pripraviť sa na to, čo nás čaká a neminie,“ dodal Šimko.

Terajšie výkony však v baráži nemusia nič znamenať. Po nedeli totiž čaká na hráčov Mikuláša poriadne dlhá prestávka. „Je pravda, že teraz sa nám herne celkom darí, ale na druhej strane, aká pauza nás čaká? Možno aj štyridsať dní. To je kontraproduktívne. My budeme trénovať a víťaz SHL bude rozbehnutý. Nič nenahradí zápas. Uvidíme, bude to dosť aj o hlavách. Sme tu však skúsení hráči, ktorí majú niečo za sebou. Verím, že to zvládneme,“ zakončil pozápasový rozhovor Marek Hovorka.

Fotogaleria