Tipos extraliga

1:7
(1:3, 0:3, 0:1)
36. kolo, Číslo zápasu 211 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves 1000 divákov
SPORT TV

Prvý útok Corgoňov rozobral Spišiakov ako lego

Byť fanúšikom nitrianskych hokejistov je momentálne veľmi príjemné. „Corgoni produkujú v úvode roka 2022 parádny hokej a góly strieľajú s obrovskou ľahkosťou. Svoju parádnu formu predviedli aj hráčom Spišskej Novej Vsi, ktorým nasúkali na ich vlastnom ľade sedmičku a sedemzápasová je po piatku aj ich víťazná séria.

„Takýto dominantný výsledok sme určite nečakali,“ pousmial sa autor dvoch gólov a dvoch asistencií Adrián Holešinský. „Prišli sme si však po tri body a veľmi nám pomohol dobrý začiatok. Postupne sme to navyšovali a od druhej tretiny sme si výsledok pekne strážili.“

Tím spod Zobora momentálne ťahá práve elitný útok, ktorý bol aj na Spiši  ako odtrhnutý z reťaze. Trio Samuel Buček, Jozef Baláž a Adrián Holešinský nazbieralo celkovo dvanásť kanadských bodov.

„Chalanom sa momentálne darí, ale nielen prvému útoku. Samozrejme, ak strelí jeden útok toľko gólov, tak je to rozdielová päťka. Hlavne Samo Buček hrá momentálne v životnej forme a škoda, že sa nedostal na olympiádu. My sme však radi, pretože ho môžeme využiť v extralige,“ pousmial sa asistent trénera Nitry Dušan Milo.

Bučekova forma je naozaj priam reprezentačná, no on sám ostáva príkladne pokorný. „Ja hlavu nevešiam a na nič sa nevyhováram. Tréneri sa rozhodli takto a ja budem pracovať ďalej. Možno sa objavím v nominácii o štyri roky. Nateraz môžem iba rešpektovať vôľu trénerov a nerobím z toho žiadnu tragédiu.“

Atmosféru podujatia pod piatimi kruhmi si naopak užije Adrián Holešinský. Do Pekingu vycestuje v ideálnom psychickom rozpoložení. „Produktivita ma teší, ale na olympiáde budem mať asi trochu iné úlohy. Nejdem sa tam naháňať za bodmi a mám radosť už len z toho, že tam budem. Na ľade vezmem akúkoľvek trénerom stanovenú rolu,“ hovorí na margo blížiacej sa výzvy 25-ročný žilinský odchovanec.

Ak by si mohol vyberať, tak by so sebou zobral na olympiádu určite aj spoluhráčov z prvého nitrianskeho útoku. Na ľade si totiž momentálne rozumejú aj naslepo.

„S Aďom a Jožkom nás tréner zložil dohromady pred dvomi mesiacmi a postupne sme našli výbornú chémiu. Strieľame góly a teraz sme už naozaj zohratí. To nás môže iba tešiť,“ pochvaľuje si Buček, ktorý obohatil v súboji na Spiši svoje bodové konto o hetrik a dve asistencie. „Hodnotím to veľmi pozitívne. Dostali sme iba gól, strelili sme ich veľa. Hlavne v prvej tretine nám tam spadlo takmer všetko a potvrdili sme súčasnú streleckú fazónu. Pred tromi týždňami sme sa trápili, teraz to padá. Zrazu to všetkých baví a do kabíny chodíme s radosťou. Verím, že nám to takto vydrží. “

Sedemzápasová víťazná séria naplnila nitriansku šatňu pohodou, no tú si je potrebné ceniť a strážiť. „Nechceme sa uspokojiť a takto chceme pokračovať. Potrebujeme pokračovať v zbere bodov, pretože tie sa budú počítať. Verím, že si vypracujeme čo možno najlepšiu východiskovú pozíciu pre play-off,“ poznamenal Holešinský.

Nitriansku ľahkosť v zakončení by si veľmi radi osvojili aj hráči nováčika súťaže. „Rysom“ sa v novom roku strelecky nedarí a z posledných deviatich duelov strelili iba raz viac ako dva góly.

„Vedeli sme, že Nitra má výborné kontry a momentálne premieňa šance. Chceli sme to viac zavrieť, ale nehrali sme to, čo sme si povedali. Po našom prvom góle sme si asi pomysleli, že ich strelíme päť. Súper nás však vyučoval v produktivite. My sme vyložené šance nedali a mužstvo postupne psychicky padlo. Boli sme aj ťažkopádni v presilových hrách a všetko sme to strieľali nízko. Aj to bola naša slabina, na ktorú sme doplatili,“ zhodnotil hladkú prehru 1:7 tréner Miroslav Mosnár.

„Ak dostanete doma sedem gólov, tak sa to hodnotí ťažko. Výsledok hovorí za všetko v podstate k tomu nemám čo povedať. Vytvorené šance sme opäť nepremenili a tentoraz sme zlyhali aj v obrane. Jeden gól je však doma jednoducho málo,“ nadviazal obranca Peter Ordzovenský, podľa ktorého však netreba klesať na duchu. „Dostali sme po hube a verím, že nás to opäť preberie a vrátime sa ku kvalitným výkonom z decembra. “

Fotogaleria