Tipos extraliga

7:2
(4:0, 2:2, 1:0)
30. kolo, Číslo zápasu 177 (Základná časť) ZŠ Zvolen 894 divákov
RTVS ŠPORT

Mikúš si užíva divákov, Kamzíci si návrat predstavovali inak

Výborný vstup do zápasu sa premietol do piateho víťazstva v sérii. Hokejisti Zvolena mali Popradu čo vracať. Na prehru 1:5 z ostatného merania síl odpovedali triumfom 7:2 a upevnili si druhú priečku v tabuľke. Kamzíci sa do zápasového kolotoča vrátili po takmer dvoch týždňoch. Predstavovali si to však úplne inak. 

V novom roku bez prehry

Základ úspechu podmurovali Rytieri už v úvodnom dejstve, ktoré ovládli 4:0. „Prvá tretina nám vyšla nad očakávania,“ rozhovoril sa Juraj Mikúš, autor tretieho a zároveň víťazného gólu Zvolena. „Samozrejme, možno v tom zohralo rolu aj to, že Popradčania boli v karanténe, lepšie nám šli nohy. Sám viem, čo to je, keď sa nám začiatkom januára odložili dva zápasy a nehrali sme 10 dní, hoci sme trénovali. Určite to bolo pre nich náročné.“

Jeho gól padol po peknej akcii v presilovke. Úplne spokojný však nebol. „Peťo Zuzin ma pekne našiel, ja si skôr vyčítam ďalšie dve šance, ktoré som nepremenil. Neviem, ako mi to mohlo ujsť. Nerúham sa, ale verím, že mi to začne padať ešte viac. Som rád za gól.“

Výborná atmosféra vládne na ľade aj v kabíne Zvolenčanov. Nečudo, v roku 2022 ešte neprehrali. „Tréner sa nás snaží držať pri zemi, aby sme príliš neuleteli. Keď sa prehráva, nie je dobré to dusiť, no keď sa vyhráva, nemôžete lietať v oblakoch. Snažíme sa držať zlatej strednej cesty, udržať nás v správnych koľajach. Zvolen má vždy vysoké ambície, je tu veľa kvalitných hráčov a dobrá konkurencia,“ odkrýva tajomstvo pohody vicemajster sveta spred desiatich rokov.

Bryndziari si konečne užili aj víťaznú ďakovačku. Vpred ich hnalo 894 fanúšikov. „Bolo to cítiť. Emócie sú väčšie, ako keď tam nie sú. Bolo by hlúpe povedať, že sme si zvykli hrať bez nich. Na to si človek nikdy nezvykne. Či to bolo tu alebo v piatok v Prešove, boli tam emócie a keď to nie je prehnané, je to fajn. Verím, že to takto vydrží a užijeme si spolu ešte veľa radosti,“ dodal Juraj Mikúš.

Každý si tým prešiel

Príčiny prehry analyzoval hosťujúci lodivod Corey Neilson. „Myslím si, že domáci hrali veľmi dobre. Asi to bol najlepší zápas Zvolena, ktorý proti nám odohral. Hlavne v prvej tretine sme nevyzerali vôbec silní,“ zamýšľal sa Kanaďan, ktorý na lavičku klubu spod Tatier zasadol v novembri minulého roka. „Viem, že to potrebuje nejaký čas a veril som, že v úvode to podržíme, chytíme sa nejakými dobrými zákrokmi brankára, ale boli sme príliš lajdácki. V ofenzíve sme nemali efektívnych hráčov a vzadu sme mali príliš veľa jednoduchých strát pukov.“

Návrat do zápasového rytmu po 12 dňoch nie je nič jednoduché. V Poprade sú si toho vedomí. „Som si istý, že pre hráčov to je veľmi ťažké. Nechcem nás ospravedlňovať, pretože každý tím sa s tým musel vysporiadať. Ale za desať dní sme nemali jeden tréning zameraný na obrancov. V úvode sme navyše prišli o Dávida Skokana,“ pokračoval Neilson. 

Prvý zápas v extralige odohral Nicholas Bondra. Ako vnímal svoj debut? „Nemali sme najlepší štart, ale ja som sa na ľade cítil dobre. Myslím si, že môžem hrať slovenskú extraligu,“ povedal 25-ročný krídelník. 

Fotogaleria