Tipos extraliga

28. kolo, Číslo zápasu 163 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves

Férové gesto Ordzovenského vylepšilo karmu, postrach Býkov opäť úradoval

Hokejisti Spišskej Novej Vsi zažívajú parádny december. Z posledných ôsmich zápasov vyhrali sedem a v tabuľke sa už vyhupli do prvej šestky. Predvianočné obdobie korunovali Rysy presvedčivou výhrou 4:0 nad svojim obľúbeným súperom z Nových Zámkov.

„Vieme sa proti nim gólovo presadiť a asi nám ako súper sedia. Vyhovujú aj mne osobne. Opäť som ťažil z výborných prihrávok a už to stačilo iba trafiť,“ pousmial sa útočník Matej Giľák, ktorý je vyloženým postrachom Nových Zámkov. K tohtosezónnym víťazstvám 4:1, 4:1 a 4:0 dopomohol celkovo šiestimi gólmi. Na Spiš pritom prestúpil počas minulej sezóny práve z kádra Býkov. „Nehľadal by som za tým nič špeciálne, ale som rád, že sa mi proti nim takto darí. Momentálne hráme veľmi dobrý hokej a vieme bodovať s každým súperom. Teší ma to a dúfam, že to takto pôjde i ďalej.“

„Asi nám sedí ich hra,“ nadviazal obranca Peter Ordzovenský. „Trikrát sme ich zdolali, inkasovali sme od nich málo gólov a takéto fakty musia tešiť. Celkovo sme hrali veľmi dobre a nepúšťali sme ich do množstva šancí. Ak aj  niečo mali, tak nás výborne podržal Marcel Melicherčík. Nadviazali sme na predošlé zápasy a budeme mať krásne Vianoce.“

K bezproblémovému víťazstvu možno dopomohla aj pozitívna karma, ktorú vylepšilo Ordzovenského fair play gesto. Za stavu 1:0 totiž odvolal rozhodcom avizované vylúčenie po súboji s Jurajom Šiškom.

„Vedel som, že sa ma nikto nedotkol a spadol som sám. Prečo by som sa teda nepriznal?“ okomentoval svoj férový moment Ordzovenský.  Šiška sa mu za to okamžite poďakoval. „Bolo to od neho veľmi pekné gesto. Ukázal svoju veľkosť a charakter. Určite cítil, že som ho nefauloval.“

Oveľa horšie sa už novozámockému útočníkovi hodnotil samotný zápas.

„Hodnotí sa mi to veľmi ťažko, pretože sme druhýkrát po sebe nestrelili ani gól. Neboli to pritom výkony na nulu. Vieme si vytvoriť šance, ale asi na nás padla strelecká deka. Nevieme dostať puk do bránky a na tom horíme,“ povzdychol si Šiška.

Zverenci trénera Gergely Majorossa prehrali už štvrtý zápas v rade a na predposlednej priečke sa držia iba zásluhou podobného trápenia Liptovského Mikuláša.

„Musíme si povedať, čo treba zmeniť. Potrebujeme to zlomiť na našu stranu. Nemôžeme sa však teraz rozhádať a panikáriť. Musíme pokračovať v práci a získavať dobré návyky. Máme dobré úseky, ale potom dostaneme pár gólov a to nás zráža nadol. Verím, že nám pomôže krátka pauza a po Vianociach začneme víťaziť,“ dodal s odhodlaním v hlase 25-ročný nitriansky odchovanec.

Fotogaleria