Tipos extraliga

26. kolo, Číslo zápasu 154 (Základná časť) STEEL Arena Košice

Chovan potvrdil rolu lídra, na svoje body však nehľadí (FOTO)

Košický kapitán Michal Chovan strelil v aktuálnej sezóne iba päť gólov, no až tri z nich mali víťazný prívlastok. V súbojoch proti Liptovskému Mikulášu sa mu podarilo 1. októbra a v nedeľňajšom zápase 25. kola Tipos extraligy to dokázal opäť.

„Je výborné mať lídra ako Michal Chovan, ktorý strelil víťazný gól. Je to ten typ hráča, ktorý potrebujeme," poznamenal po víťazstve 2:1 tréner Kalle Kaskinen. Samotný 34-ročný zvolenský odchovanec však svoje góly nepreceňuje. „Ja som to povedal už viackrát – neriešim svoje body či góly. V šatni je dobrá partia, máme svoju silu a ideme si za spoločným cieľom.“

Viac ako víťazný gól ho tak potešila druhá víkendová výhra. „Neodohrali sme náš najlepší zápas a víťazstvo je tesné. V tretej tretine sme však ukázali túžbu po víťazstve. Bojovali sme, hádzali sme to dnu a išli sme do bránky. Chceli sme vyhrať a nakoniec sa to podarilo. Vyhrali sme síce iba o gól, ale máme rovnaké tri body, ako keby to bolo o štyri,“ skonštatoval spokojným tónom košický kapitán.

Zatiaľ čo Chovan čakal na gól deväť zápasov, obranca Eduard Šedivý sa potešil z presného zásahu vôbec prvýkrát v sezóne.  

„Každého hráča poteší nejaký ten bodík, či dobrá akcia. Hlavne však tešia víťazstvá. Proti Michalovciam sme to otočili v závere, teraz sme to opäť strhli na svoju stranu v tretej tretine. Verím, že nám to pomôže a pôjde to o kúsok ľahšie,“ zaželal si 29-ročný senický odchovanec v službách „oceliarov“. Tri body vybojované proti poslednému tímu tabuľky neberie ako samozrejmosť, ale ako veľmi cenný úlovok. „Proti Mikulášu je to vždy ťažké a tento rok sa nedá pozerať na to, kto je posledný. Hrajú veľmi nepríjemný hokej, ale celý zápas sme bojovali a vďaka Bohu za tieto posledné dve víťazstvá.“

Proti Liptákom sa síce ľahko nehrá, no Košičania ich zdolali vo všetkých troch vzájomných dueloch sezóny. Víťazný rytmus by radi potvrdili aj v piatkovom derby proti Popradu, no ešte predtým ich čaká semifinálová odveta Slovenského pohára. Po prehre 0:9 v Žiline sú však postupové šance východniarov prakticky nulové a príležitosť tak podľa všetkého dostane omladina z juniorky.

Fotogaleria