Tipos extraliga

2:1 pp
(0:0, 0:1, 1:0, 1:0)
24. kolo, Číslo zápasu 144 (Základná časť) ZŠ Zvolen

Vynikajúcim výkonom si Trenčan vypýtal viac priestoru

ZVOLEN (SZĽH) – Mimoriadne vyrovnaný zápas sa odohral v utorok vo Zvolene. V súboji dvoch oslabených celkov zdolali rytieri corgoňov z Nitry 2:1 po predĺžení a odčinili tak nedeľňajšie zaváhanie so Spišskou Novou Vsou. Jedným z hrdinov duelu bol domáci gólman Adam Trenčan, ktorý sa postavil medzi tri žŕdky vo zvolenskom drese vôbec prvý raz v sezóne.

K triumfu svojho tímu pomohol 28 úspešnými zákrokmi. „Som rád, že som konečne dostal šancu a hneď sme vyhrali. Človeka to nabudí. Super, že to takto dopadlo,“ netajil spokojnosť 31-ročný odchovanec HKM.

Následne priznal, že pred zápasom pociťoval miernu nervozitu. „Určitý rešpekt tam je vždy. Keď brankár nechytá dlhšiu dobu, takýto úvod a celkovo zápas nikdy nie je skvelý. Postupom času som sa do toho dostával a cítil som sa lepšie a lepšie. Je fajn, že sme to zvládli,“ pokračoval bývalý brankár Michaloviec, Nitry, či Skalice, ktorý sa poďakoval aj spoluhráčom. „Hrali výborný zápas, veľmi mi pomohli. Robili všetko pre to, aby šlo na mňa čo najmenej striel. Patrí im za to vďaka.“

Po zápase však zazneli slová chvály predovšetkým na výkon tímovej dvojky. „Adam chytal vynikajúco. Hneď v prvej tretine zachránil čistý gól, ale bolo tam omnoho viac gólových šancí. Sme mu veľmi vďační. Ukázal sa a možno si aj vypýtal viac zápasov,“ povedal Marek Viedenský, autor víťazného gólu.

Pridal sa k nemu aj asistent trénera Andrej Kmeč, ktorý ozrejmil, prečo dostal Trenčan príležitosť až v 24. ligovom duely sezóny. „Zo začiatku bolo menej zápasov a keď sme už mali pripraveného Adama, dostal Covid, bol mimo a musel sa dať do poriadku. Teraz už bol pripravený, odchytal parádny zápas a veľmi nám pomohol k výhre.“

Bod sa hosťom málil

Jediný gól Nitry strelil v oslabení Adam Sýkora. Mladučký, sedemnásťročný krídelník zaskočil Trenčana a poslal svoj tím do vedenia. „Vedeli sme, že po dlhej dobe ide do bránky druhý brankár. Počkal som si na brejk, zobral som to na seba a možno trochu so šťastím to tam padlo. Som za to rád,“ vravel talent nášho hokeja.

Na ľade ho bolo vidno počas celého zápasu. „Snažil som sa robiť to, čo mi povedali tréneri. Mám využívať svoje silné stránky, ako sú korčuľovanie, bekčeking a celkovo lietanie po ľade. Teší ma, že som opäť skóroval, ale myslím si, že sme mali na to, aby sme vyhrali,“ netajil mierne sklamanie Sýkora.

Pridal sa k nemu aj Tomáš Chrenko, generálny manažér klubu, ktorý bol pri absencii Stavjaňu v oficiálnom zápise vedený ako hlavný tréner tímu. „Poteší aj bod, Zvolen je veľmi kvalitný súper. Budem však neskromný a podľa mňa sme si zaslúžili aj vyhrať. Podali sme veľmi dobrý výkon vo veľmi mladej zostave. Som hrdý na chalanov,“ povedal na záver Tomáš Chrenko.

Fotogaleria