Tipos extraliga

1:3
(0:2, 1:0, 0:1)
23. kolo, Číslo zápasu 134 (Základná časť) STEEL Arena Košice

Identické prehry Košičanov, nitrianske modriny ocenené tromi bodmi (FOTO)

Hokejisti HC Košice odohrali počas víkendu dva domáce zápasy a v súbojoch proti Zvolenu a Nitre utrpeli veľmi podobné prehry. V oboch prípadoch zaznamenali katastrofálne začiatky zápasov a v oboch strelili iba po góle. Výsledky 1:4 a 1:3 boli logickým vyústením diania na ľade Steel Arény.

„Boli to náročné zápasy a prehry mrzia. Bohužiaľ, aj taký je hokej. Mrzí ma, že sme neotočili aspoň jedno z týchto stretnutí. S jedným gólom sa často nevíťazí a ani jeden z nás nepodal stopercentný výkon,“ nehľadal výhovorky brankár Andrej Košarišťan.

V stretnutí proti majstrovi prehrávali „oceliari“ po úvodných jedenástich minútach 0:3, s Nitrou to bolo 0:2 už v polovici tretej minúty.

„Na začiatku sme mali aj kúsok smoly, pretože aj my sme mali šance, ale dostali sme rýchle góly. Celkovo však musíme hrať všetci lepšie a takto kvalitný tím musí dávať viac gólov,“ rozhovoril sa po prehre 1:3 kapitán Michal Chovan. „Druhý zápas po sebe sme odohrali veľmi zle. Dobrých bolo možno desať minút. Ak strelíme v zápasoch iba po góle, tak s tým sa veru nevyhráva. Musíme začať všetci od seba, počnúc mnou. Všetci sa musíme pozrieť do zrkadla a hrať úplne inak.“

Šancu na prípadný obrat vykresal v 33. minúte presnou presilovkovou ranou obranca Luc Snuggerud. Zo svojho prvého presného zásahu v košickom drese však veľa radosti nemal.

„Pri tom góle som mal potrebný kúsok šťastia a puk prešiel pekne ponad betón brankára. Veril som, že nás ten gól naštartuje k obratu, ale bohužiaľ sa tak nestalo a nemôžem mať teda radosť,“ povzdychol si 26-ročný Američan.

Košičania zaostali za súperom spod Zobora v efektivite, ale aj v nasadení. Nitrania pozorne bránili, neúnavne blokovali strely a vyrážali do veľmi nebezpečných protiútokov.

Áno, dobre blokovali strely a chcelo to asi viac pohybu. Mali sme si to hádzať viac do strán a trochu ich unaviť,“ zamyslel sa Chovan, na ktorého nadviazal Snuggerud. „Nemám z toho dobrý pocit. Dvakrát v rade sme nehrali na hranici našich možností a súperi nás vytrestali. Musíme sa z toho rýchlo otriasť a v nasledujúcom zápase podať oveľa lepší výkon.“

Zatiaľ čo Košičania odohrali dve slabšie stretnutia, „Corgoni“ si napravili chuť po troch tesných prehrách. Na východ síce pricestovali bez hlavného trénera Antonína Stavjaňu i viacerých zranených opôr, no do autobusu si pribalili odhodlanosť a bojovnosť.

„Bol to taký ubojovaný zápas, ale po tých troch prehrách sme potrebovali vyhrať. Dali sme do toho srdce a som šťastný, že sme uspeli,“ odfúkol si útočník Michael Drábek, ktorý sa vo svojom osemnástom zápase sezóny dočkal prvého gólu. „Konečne mi to tam padlo. V koncovke som sa trápil a mal som i smolu. Prišlo to však v správny čas a som rád, že som pomohol tímu. Celkovo sme však podali veľmi zomknutý výkon a hrali sme ako jeden hráč. Pri blokovaní striel sme ukázali veľkú obetavosť a chalanom určite pribudla nejedna modrina.“

Spomínaná obetavosť z Nitranov tiekla potokmi a iba 22 striel Košíc je výrazne ovplyvnené práve príkladným blokovaním. Na telách hráčov v modrých dresoch totiž skončilo minimálne desať ďalších streleckých pokusov.

„Celkovo sme chceli začať od maličkostí a bol to výborný tímový výkon. Blokovali sme strely, hrali sme do tela a mali sme málo vylúčených,“ pochvaľoval si útočník Adam Sýkora. Bol to práve on, kto otvoril skóre stretnutia už v 56. minúte. Pomohol mu pritom aj nešťastný teč domáceho obrancu Snuggeruda. „Mal som tam šťastie, pretože ma puk trafil do korčule. Určite ma to vak potešilo.“

Nitrianske víťazstvo vystrieľali celkovo strelci, ktorých je možno označiť za občasných, či sviatočných. V predvečer Mikuláša sa dočkal spomínaného prvého gólu sezóny Drábek, Sýkora a Mário Múčka skórovali iba druhýkrát v tomto ročníku.

„Predtým sme hrali všetky vo štvrtom útoku a teší ma, že sme teraz takto pomohli tímu,“ potešil sa A. Sýkora a na margo zápasu dodal. „Možno si mysleli, že budeme rozbití z cesty, ale našim cieľom bolo prekvapiť ich silným úvodom a ten nám vyšiel parádne. Som veľmi rád, že berieme tri body. Mali sme za sebou ťažšie obdobie a náročná bola aj dlhá cesta. Po troch prehrách sme však konečne zabrali naplno a verím, že nás to posunie dopredu.“

Fotogaleria