Tipos extraliga

1:4
(1:3, 0:0, 0:1)
22. kolo, Číslo zápasu 132 (Základná časť) STEEL Arena Košice RTVS 2

Steel arénou sa prehnala zámorská smršť. Krieger sa cíti vo Zvolene ako ryba vo vode

Ak mali zvolenskí hokejisti v pláne zaskočiť domácich Košičanov aktívnym úvodom, tak im to vyšlo dokonale. Hráči majstra nepovolili súperovi až do vylúčenia Oldricha Kotvana v siedmej minúte ani strelu a na začiatku jedenástej minúty už viedli 3:0.

Skóre stretnutia otvoril Peter Krieger, na ktorého nadviazali ďalší dvaja členovia zámorskej légie HKM Nicholas Saracino a Jeremy Roy.

„Takýto úvod zápasu vždy pomôže a obzvlášť, ak hráte proti takému silnému súperovi. Sú rýchli a technicky zruční. Veľmi nám teda pomohlo, že sme strelili rýchle góly,“ pochvaľoval si vydarený úvod Krieger, podľa ktorého išlo o tabuľkovo dôležitý zápas proti kvalitnému protivníkovi. „Chceli sme napraviť hladkú prehru z prvého vzájomného zápasu a celé mužstvo podalo všestranne kvalitný výkon.“

Dvadsaťsedemročný rodák z amerického Oakdale potvrdil výbornú formu, ktorú ukazuje prakticky od príchodu pod Pustý hrad. V doterajších trinástich zápasoch strelil 7 gólov, ku ktorým pridal 8 asistencií.

„Je to aj zásluha spoluhráčov. Máme naozaj výborný tím a chalani mi vytvárajú veľa priestoru a šancí. Snažím sa dostávať do streleckých pozícií a pomáhať tímu svojou mierou,“ okomentoval svoju produktivitu nesebeckým spôsobom Krieger. „Vo Zvolene som sa aklimatizoval veľmi rýchlo a vďačím za to prístupu trénerov a ústretovosti spoluhráčov. Prijali ma tu s otvorenou náručou a dostal som sa do skvelého klubu. Som tu preto veľmi spokojný. “

Vydarenú sezónu zažíva aj útočník Peter Zuzin, ktorý je s desiatimi gólmi a devätnástimi bodmi najlepším strelcom a najproduktívnejším hráčom HKM. V súboji na ľade Košíc obohatil svoje konto o gól do prázdnej bránky v samotnom závere.

„Kľúčom k úspechu bol vydarený úvod. Mali sme tam dobré šance a tie sme využili,“ poznamenal 31-ročný Zvolenčan. „Dostali sme sa do trojgólového vedenia a na súpera padla deka. Potom sme inkasovali gól, ale v druhej tretine sme ubránili oslabenia a v tretej sme si to už postrážili. Možno to vyzeralo tak, že sme to zvládli s ľahkosťou, ale ľahké to nebolo. Košičania vedia podržať puk v pásme, rotovali sa tam a kľúčom k úspechu bolo vytláčať ich z veľkých šancí. Bol to zápas o korčuľovaní a nám vychádzalo všetko, čo sme si predsavzali. Preto vezieme tri body. “

Košičania sa po nepríjemnom začiatku otriasli a do hry ich vrátil v dvanástej minúte trinástym gólom sezóny kanonier Pavel Klhůfek.

„Snažili sme sa to otočiť, ale Zvolen hral stále dobre a nám to nepadalo. Mali sme tlak i snahu, ale toto nie je béčkový súper a veľmi dobre si to postrážili. S kúskom šťastia v koncovke to však mohlo dopadnúť inak. Teší ma aspoň to, že sme sa po troch inkasovaných góloch nezložili a stále sme bojovali. Celkovo to bolo dobré ponaučenie a nabudúce si musíme dať väčší pozor na úvod. Ten nám totiž nevyšiel vôbec a súper ukázal efektivitu,“ povzdychol si útočník HC Adam Lapšanský.

Tridsaťjedenročný rodák zo Spiša mohol dostať Košice do kontaktu, no v druhej tretine opečiatkoval iba spojnicu bránky Robina Rahma. „Ja som zvuk tyčiek nepočul a myslel som si, že to bol gól. Veril som, že sa puk odrazil od zadnej vnútornej konštrukcie bránky. Bohužiaľ chýbalo pár centimetrov. Mrzí ma to, pretože kontaktný gól sme potrebovali ako soľ a potom by sme to podľa mňa ešte otočili.“

Príležitosť napraviť pokazené dostanú Košičania už v nedeľu, keď privítajú v Steel aréne Nitru. December bude z ich pohľadu celkovo veľmi rušný a na programe majú až jedenásť zápasov.

„Môže to byť veľmi dôležitý mesiac. Zápasov je ešte veľa a tento tím má na to, aby vyhral v každom z nich. Verím, že to zvládneme a s hustým programom si poradíme podľa našich predstáv,“ poznamenal Adam Lapšanský.

Poriadne intenzívny program čaká aj Zvolenčanov. „Bude to ťažké a potrebujeme rýchlo regenerovať. Aj súperi však budú vyťažení a bude to iba o koncentrácii, dodržiavaní systému a možno presilovkách či využívaní šancí,“ zamýšľa sa Peter Zuzin. Svojmu tímu však aj napriek nahustenému itineráru verí. „Sme na dobrej vlne a v šatni je skvelá partia. To dodáva sily a osobne sa preto hustého programu nebojím. Podobné sme to mali aj vlani a vtedy sme mali veľa zranených hráčov. Ak sa však tím zomkne, tak môže dosiahnuť veľa.“

Fotogaleria