Tipos extraliga

21. kolo, Číslo zápasu 125 (Základná časť) ZŠ Prešov 736 divákov
SPORT TV

Zemplínska lúpež za bieleho dňa (FOTO)

Nestrannému divákovi už musí byť prešovských hokejistov ľúto. Zverenci Ernesta Bokroša nehrajú zle, bojujú a väčšine súperov sú vyrovnanými súpermi. Chýba im však kľúčová esencia hokeja – strelené góly.

Tak tomu bolo aj v derby proti Michalovciam. Šarišania zareagovali na otvárací gól Romana Žitného presnou strelou Jonathana Charbonneau, no to bolo z ich strany všetko. A keď už sa zdalo, že im to vystačí aspoň na predĺženie, vrazil im nôž do srdca 28 sekúnd pred koncom hosťujúci obranca Nick Ross.

„Zbehol tam obranca, my sme na to nezareagovali a už bolo neskoro dať mu tam hokejku a vypichnúť puk. Obe strany bojovali do konca a nám už tie sily trochu dochádzali. Takéto konce si však musíme postrážiť,“ poťažkal si útočník Aurel Nauš.

Aj on sám však dobre vie, že hlavným problémom nebol druhý michalovský gól. Prešovčania prestrieľali súpera v pomere 31:14 a k dispozícii mali celkovo 7 presilových hier. Mužstvo s takými štatistikami by malo streliť viac ako jeden gól.

„Je to tak. Mali sme veľmi veľa presiloviek a ich nevyužitie nás mrzelo. Ak nedáme góly v presilovkách, tak nebudeme víťaziť. Chýba nám tá efektivita a hovoríme o tom stále. Toto potrebujeme zlomiť, pretože s jedným gólom sa nevyhráva,“ pridal 23-ročný útočník Grotta.

Hostia zo Zemplína napokon vyťažili z minima maximum. Ich víťazstvo dokonale vystihlo hodnotenie brankára Tomáša Vošvrdu.

„Bolo to víťazstvo tímu a srdca. Nevyvíjalo sa to podľa našich predstáv a musíme byť súdni – Prešov bol lepší. Hrali sme tam veľa oslabení, ale napokon sme si našli cestu k víťazstvu. Nazval by som to lúpežou za bieleho dňa,“ pousmial sa skúsený český brankár. Prešov mal podľa neho výrazne lepší pohyb predovšetkým počas druhej tretiny. „Zvýšili aktivitu a boli všade. Gól ich ešte viac povzbudil a s výborným publikom hrali aktívne. Bolo to teda veľmi ťažké a tieto body si veľmi ceníme.“

Význam troch ukoristených bodov podčiarkol aj strelec prvého michalovského gólu Roman Žitný. „Sú veľmi cenné. Začali sme dobre a viedli sme. Prešov však vyrovnal a potom sme mali veľmi veľa oslabení. Musím pochváliť chlapcov, ktorí v nich odviedli parádnu prácu. Napokon sme to rozhodli gólom v závere a sme teda radi.“

Hokejisti Dukly potvrdili štvrtú priečku tabuľky a do kariet im zahralo aj zakopnutie Nitry s Novými Zámkami. Na súpera spod Zobora strácajú už iba tri body a práve na jeho ľade sa predstavia budúci týždeň.

„Snažíme sa ísť do každého zápasu naplno a byť v tabuľke čo možno najvyššie. Teraz sa pripravíme na náročný duel v Nitre a ak budeme hrať bez toľkých vylúčení, tak môžeme vyhrať,“ zamyslel sa R. Žitný a T. Vošvrda v súvislosti so záverom základnej časti pridal. „Chceme sa čo najlepšie pripraviť na play-off a radi by sme ho začali doma. Teraz ideme na týždeň do Nitry a Bratislavy. Budú to veľmi ťažké zápasy, ale ja sa na to teším. Už proti Zvolenu to malo náboj play-off a budú to dobré testy. “

 

Fotogaleria