Tipos extraliga

4:1
(2:0, 0:1, 2:0)
20. kolo, Číslo zápasu 120 (Základná časť) STEEL Arena Košice

Vydarené jubileum Klhůfka, Trenčania sa trápia. Valach: Nie je to postavenie hodné Dukly

Košickí hokejisti vykorčuľovali do súboja proti Trenčínu po takmer dvojtýždňovej pauze vyvolanej nákazou koronavírusu a v ich zostave stále absentovali brankár Dominik Riečický, obranca Kevin Tansey a útočníci Marek Bartánus s Martinom Bellušom. Vykompenzovať tieto straty však pomohli premiéry čerstvých posíl z Bratislava Capitals Luc Snuggerud a Michal Mrázik.

Herná prestávka sa na zverencov trénera Kalle Kaskinena príliš neprejavila a už v prvej tretine si vypracovali dvojgólový náskok. Gólom Allana McPhersona i Pavla Klhůfka predchádzali krásne prihrávky Vadima Pereskokova.

Vadim má fantastické prihrávky, ale to aj Allan. Je radosť s nimi hrať. Keď ma nájdu pred bránkou, tak do toho stačí „plácnuť,“ rozosmial sa útočník Pavel Klhůfek, ktorého dvanásty gól sezóny mal prívlastok víťazný a navyše bol jeho jubilejným stým v Tipos extralige. „Vedel som o tom jubileu, pretože mi to pripomenuli pri 99. góle. Teraz som dva zápasy neskóroval a aj som si vravel, že by to už mohlo prísť. Jubileá sú pekné, ale spomínate na nich radi iba v prípade víťazstiev. Na toto teda budem spomínať rád.“

Víťaznú premiéru v košickom drese absolvoval útočník Michal Mrázik. Po príchode z tímu Bratislava Capitals ho tréneri zaradili do tretieho útoku k Adamovi Lapanskému a Marekovi Slovákovi.

„S Marekom sa poznáme dlhší čas a som preto rád, že hrám práve s ním. Cítil som sa dobre a verím, že sa to bude zlepšovať každým zápasom. Chýba mi herné tempo, ale do toho sa určite rýchlo dostanem,“ vyslovil sa po svojom košickom debute 20-ročný odchovanec Liptovského Mikuláša. Na margo samotného zápasu pridal: „Začalo sa v dobrom tempa a úvod nám vyšiel. Hlavne tých prvých desať minút. Potom sme trochu stratili koncentráciu, ale našťastie sme zvíťazili a môžeme byť teda spokojní. “

Výsledok 4:1 je pre Trenčanov krutý. Hlavne v druhej tretine mali herne i strelecky navrch, no zo svojej prevahy vyťažili iba gól Mareka Valacha.

„Jeden gól je veľmi málo. Počnúc mnou, musíme začať strieľať oveľa viac gólov a zbierať víťazstvá. Klub s takým menom, aké má Dukla, si jednoducho nezaslúži byť tam, kde sa momentálne nachádza,“ netajil sklamanie Valach.

Hokejisti spod Čákovho hradu nezabodovali naplno od 5. novembra a z posledných piatich zápasov vyťažili iba dva body.

„Robíme veľa chýb a tie nás stoja zápasy. Toto už nie je začiatok sezóny a my strácame body. Musíme teda niečo zmeniť a musíme to zmeniť veľmi rýchlo,“ pokračoval v sebakritike 23-ročný útočník. „V každom zápase máme jednu slabšiu tretinu. Potom sa chytíme, ale nedarí sa nám skórovať. Musíme sa nad tým zamyslieť a góly strieľať aj  na tréningoch. Verím, že to potom prenesieme do zápasov.“

Spomínanú jednu slabú tretinu si tentoraz vybrala Dukla hneď v úvode.

„Celú prvú tretinu sme boli ešte v autobuse,“ poznamenal tréner Ján Pardavý. „Začiatok sme mali veľmi slabý, súper nás prekorčuľoval a dal dva góly. V Košiciach je to vždy ťažké, keď prehrávate o dva góly. V druhej sme zlepšili pohyb, vytvárali sme si šance a dali sme gól na 2:1. V tretej sme išli za vyrovnaním, no nepodarilo sa nám to a po treťom inkasovanom góle bol zápas rozhodnutý. Myslím si, že za výkon v dvoch tretinách by sme si aspoň bod zaslúžili."

 

 Legionári so 100 a viac gólmi v slovenskej extralige:
      Petr Obdržálek 136* (ČR/Skalica, Zvolen, Nové Zámky, Liptovský Mikuláš)
      Jan Kopecký 128 (ČR/Liptovský Mikuláš, Poprad, Zvolen, Košice, Žilina)
      Petr Kafka 117 (ČR/Banská Bystrica, Košice)
      Martin Vozdecký 115 (ČR/Martin, Žilina, Nitra, Zvolen, Trenčín)
      Kamil Brabenec 111 (ČR/Zvolen, Nové Zámky)
      Judd Blackwater 103 (Kan./Nitra)
      Juraj Jurík 101* (ČR/Skalica, Zvolen, Žilina, Nové Zámky, Liptovský Mikuláš)
      Pavel Klhůfek 100* (ČR/Zvolen, Košice)        
      *-aktívni v slovenskej extralige
 

Fotogaleria