Tipos extraliga

20. kolo, Číslo zápasu 115 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves

Víťazná kuriozita prekvapila brankára i strelca

Zápas medzi Spišskou Novou Vsou a Liptovským Mikulášom mal prívlastok šesťbodový. Súperi bojujúci o desiatu pozíciu prahli po plnom úlovku, no body si napokon podelili.

O víťazstve hostí rozhodla kuriózna strela Martina Krišku, ktorý napriahol v presilovej hre 28 sekúnd pred koncom predĺženia. Pri svojom streleckom pokuse zlomil hokejku a puk tak mieril na bránku Filipa Suráka pomerne pomaly. Postupne ho však minuli hokejky viacerých hráčov a napokon skončil až za chrbtom prekvapeného strážcu domácej svätyne.

„Bol to veru kuriózny gól,“ pousmial sa šťastný strelec. „Zlomil som hokejku a nemyslel som si, že to dôjde až do bránky. Ak by bolo na ľade viac snehu, tak v ňom puk určite ostane stáť. Som však veľmi vďačný aj za takýto gól. Body totiž potrebujeme ako soľ.“

„Videl som tam sekajúce hokejky a zareagoval som na pohyb hráča pred bránkou. On puk minul a ten mi prešiel pomedzi betóny,“ krútil hlavou pri popise rozhodujúceho momentu brankár Surák. Na margo samotného zápasu pridal. „Začalo sa obojstranne opatrne a škoda prvého gólu. Bol lacný a padol po mojej chybe. Potom sme vzali hru do svojich rúk a zabojovali sme. Napokon rozhodol ten smolný gól v predĺžení.“

Silné sklamanie z prehry bolo čitateľné aj z tváre strelca dvoch gólov „rysov“ Andreasa Štraucha. „Nemôžeme byť spokojní. Chceli sme tri body a máme iba jeden. Bol to dôležitý zápas, ale bohužiaľ to nevyšlo. V rovnovážnom stave sme boli lepší, ale robili sme neuveriteľné individuálne chyby a tie nás stáli výsledok. Tomu sa musíme vyvarovať, pretože tam bolo veľa prečíslení.

Úplne spokojní nemohli byť ani Liptáci. Ešte v 35. minúte totiž viedli na ľade tabuľkového rivala o dva góly.

„Sme spokojní s každým víťazstvom, pretože potrebujeme každý bod. Mali sme to rozohrané aj na plný úlovok, ale po každom rozdielovom góle sme rýchlo inkasovali a Spišskú to nakoplo. Mali tlak i šance a buďme teda radi aj za víťazstvo v predĺžení,“ poznamenal strelec druhého gólu Liptákov Petr Obdržálek a Martin Kriška s ním v podstate súhlasí. „Bol to ťažký boj a potrebujeme každý bod. Na Spišskú sme boli dobre pripravení a viedli sme o dva góly. Trochu sme potom poľavili a oni vyrovnali. Bol to boj o každý kúsok ľadu a tešia aj dva body.“

Zverencov Milana Jančušku môže tešiť, že hoci nebodujú naplno, body do tabuľky postupne pribúdajú.

„Faktom je, že mužstvo sa skladalo na poslednú chvíľu a potrebuje svoj čas. Postupne si sadáme a mali sme aj kus smoly. Prehrali sme veľa zápasov o gól, ale teraz sa to dvíha a začíname zbierať body,“ zamyslel sa Obdržálek.

Liptáci ukoristili v posledných štyroch zápasov body proti Nitre, Slovanu i Spišskej Novej Vsi a naprázdno vyšli iba v súboji s Michalovcami.

„Predtým sme prehrali zo päť až šesť zápasov rozohraných na víťazstvo. Stále nám chýbal krôčik a som preto rád, že to teraz vyšlo. Nemôžeme si nechať odskočiť súperov a určite chceme ísť vyššie,“ dodal útočník Martin Kriška.

Fotogaleria