Tipos extraliga

17. kolo, Číslo zápasu 102 (Základná časť) ZŠ Michalovce 99 divákov

Zemplínčanom ublížila pauza, Haščák ukázal inštinkt kanoniera

Reprezentačnú prestávku trávili michalovskí hokejisti na druhej priečke tabuľky, no pauza im očividne neprospela. V súbojoch proti Nitre a Slovanu strelili iba jediný gól a s celkovým skóre 1:9 boli od bodov na míle vzdialení.

Do súboja proti súperovi z hlavného mesta pritom vykročili „líšky “ výborne a od šiestej minúty viedli gólom Andreja Kukuču. Krehký náskok si však udržali iba 76 sekúnd.

„Začiatok bol výborný. Strelili sme prvý gól, ale okamžite sme inkasovali a to sa nesmie stávať. Obzvlášť doma by sme to mali zvládať lepšie. V druhej tretine sme inkasovali zbytočný gól v oslabení a potom to už išlo z kopca,“ povzdychol si Kukuča. Za dôležitý faktor prehry označil vylúčenia, veď domáci inkasovali až tri góly v oslabení. „O disciplíne si hovoríme stále, ale zopakovalo sa to aj dnes a taký tím, akým je Slovan, to dokáže trestať. Mrzí to, pretože išlo o tabuľkovo dôležitý zápas.“

Výsledky z posledných dvoch zápasov sú pre Zemplínčanov varovným prstom. „Nevyšlo nám to, ale musíme sa rýchlo pozbierať, pretože zápasy teraz idú veľmi intenzívne. Posledné straty teda môžeme veľmi rýchlo napraviť, potrebujeme však podať lepšie výkony,“ uvedomuje si 22-ročný odchovanec Trenčína.

Ideálny návrat po reprezentačnej prestávke nezažili ani hráči Slovana, no po trpkej prehre v Spišskej Novej Vsi zabrali tentoraz na východe naplno. Výrazne im k tomu dopomohli kanonierske schopnosti stále veľmi čerstvej posily Marcela Haščáka.

„Som rád, že mi to padlo, ale ešte viac ma teší, že sme hrali tímovo a všetci bojovali. Dúfam, že takto budeme hrať každý zápas,“ netajil spokojnosť autor dvoch gólov. Zatiaľ čo na Spiši nastrelil iba tyčku akoby po návrate do Tipos extraligy potreboval vycentrovať mušku, pri Laborci už pálil ostrými. „Rovnako tak mi to mohlo spadnúť aj v Spišskej. Je to iba na mne, ako sa pripravím fyzicky a psychicky. Teší ma, že sme vyhrali a podali dobrý výkon. Bol to jednoducho úplne iný zápas, ako naposledy. Dobre sme korčuľovali a z toho pramenili fauly súpera, ktoré sme následne trestali.“

Z Haščákovej streleckej pohotovosti vyťažil aj jeho spoluhráč z útoku Samuel Takáč, ktorý si po absencii v zápase na Spiši obohatil bodové konto o tri asistencie.

„Haky je výborný strelec a viem, že ak ho nájdem päťkrát, tak strelí aspoň dva góly. Ja to teda budem robiť takto a ak budem mať asistencie a on góly, tak budeme všetci spokojní. Kto by nechcel hrať v útoku s najlepším strelcom?“ pousmial sa 29-ročný útočník, ktorý zažil na Nemeckom pohári reprezentačný debut. Za kľúč k víťazstvám označil dodržiavanie systému. „Po Spišskej sme mali pohovory i video. Ja som sa k tímu pripojil až tesne pred zápasom, ale chlapci sa zjavne poučili a odstránili predošlé chyby. Videli sme, že ak dodržujeme systém, tak sa ukážu aj individuálne zručnosti. Napádali sme ich obranu, získavali sme puky a z toho pramenili tlak i góly. “

Hráči Slovana sa zásluhou triumfu na Zemplíne vrátili na čelo tabuľky, Michalovce skĺzli na štvrtú priečku.

Fotogaleria