Tipos extraliga

16. kolo, Číslo zápasu 94 (Základná časť) STEEL Arena Košice

Barani zavŕšili tisícku prehrou, nepomohol ani gól raritného strelca

Stredajší zápas banskobystrických „baranov" na ľade košickej Steel arény bol pre klub spod Urpína jubilejným tisícim v našej najvyššej súťaži. Veľké jubileum podporili aktívnym výkonom a domáci tím prestrieľali v pomere 42:22. Gólovo však mali navrch iba v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:1.

„Bol to rovnaký výsledok a podobný zápas ako v našom predošlom zápase v Košiciach. Žiaľ, opäť sme doplatili na to, že nepremieňame šance. Vytvorili sme si ich veľa, ale neboli sme dostatočne efektívni. Proti tímu, aký majú Košice, musíte premieňať šance," zhodnotil prehru 3:5 tréner Tuukka Poikonen, ktorý tak mohol byť spokojný s výkonom, no nie s výsledkom.

„Je to veľké sklamanie," nadviazal útočník Alex Výhonský. „Do šancí sme sa dostávali, ale dlhodobo sa trápime v zakončení. Vyhralo mužstvo, ktoré strelilo viac gólov ako my."

Paradoxom je, že hoci sa Banskobystričania v zakončení trápia, v Košiciach sa v ich drese presadil sviatočný strelec, od ktorého sa góly nečakajú. 27-ročný Výhonský zaznamenal v predošlej sezóne iba jeden presný zásah, pričom vtedy naň čakal až do marca. Teraz sa dočkal vo svojom trinástom štarte.

„Trochu som si odfúkol, ale góly sú v mojom prípade iba bonusom. Snažím sa hlavne o poctivú tvrdú hru do tela a pomáhať tímu v oslabení," zdôraznil Výhonský, ktorého prekvapila informácia o tom, že skóroval v jubilejnom tisícom súboji svojho klubu.  „To som netušil a určite ma teší, že som dal gól práve v takom zápase. Asi by sme mohli mať jubileá častejšie."

Faktom je, že z pohľadu strelených gólov sú na tom horšie iba Spišská Nová Ves a Liptovský Mikuláš. Deviata priečka nie je Banskobystričanom pochuti, no objektívne je nutné spomenúť, že v aktuálnej sezóne odohrali všetky zápasy vonku. Termín domácej premiéry sa však pomaličky blíži.

„Všetci sa na to veľmi tešíme. Stále sa to trochu posúva, ale okolo Mikuláša by to už malo byť realitou a snáď nás teda potešia takýmto príjemným darčekom. Verím, že aj to nám pomôže naštartovať sa. Nemôžeme však dovtedy čakať a potrebujeme zbierať body. Potenciál tu je obrovský. Potrebujeme to zlomiť. Zaťať sa a makať," dodal Alex Výhonský.

 

Fotogaleria