Tipos extraliga

16. kolo, Číslo zápasu 93 (Základná časť) ZŠ Zvolen 100 divákov

Stupkovi stačili po zranení na gól tri zápasy: Ak hokej milujete, chýba vám

ZVOLEN (SZĽH) – Víťazný návrat do súťažného kolotoča majú za sebou hokejisti majstrovského Zvolena. V domácom zápase mali Liptovskému Mikulášu čo vracať, veď v prvom vzájomnom dueli na súperovom ľade prehrali. Tentokrát však prekvapenie nedopustili a zvíťazili jasne 5:1. Zverenci trénera Oremusa poskočili v tabuľke na druhé miesto.

Nechýbalo veľa a musel by platiť

Víťazný gól a celkovo prvé tri body v aktuálnom ročníku si na svoje konto pripísal Václav Stupka. Skúsený útočník pauzoval pre roztrhnutú achilovku od začiatku prípravy a do zostavy Zvolena sa vrátil len nedávno. Svoju dôležitosť pre tím ukázal už v treťom zápase. „S naším výkonom môžeme byť spokojní, rovnako tak s výsledkom. Od začiatku sme mali prevahu. Trochu nás možno zaskočil gól na 1:1, ale potom sme mali viac šancí a dokázali sme z nich dať góly,“ hodnotil duel 35-ročný krídelník, a vzápätí upozornil: „Nesmieme sa uspokojiť, pretože nás čakajú ďalšie zápasy, ktoré chceme vyhrať.“ 

Bývalý hráč Banskej Bystrice, Nových Zámkov či Žiliny mal šance aj na zavŕšenie hetriku. Nateraz však nemusel siahať hlboko do peňaženky. „Boli tam šance a určite by som rád prispel do tímovej kasy. No súperovi hráči tam mali dobre položené hokejky a aj brankár Kozel mi tam pár striel pochytal. Čo neprišlo dnes, možno príde nabudúce,“ verí Stupka.

Ako priznáva, počas päťmesačnej pauzy sa už nevedel dočkať návratu na súťažný ľad. „Ak hokej milujete a nemôžete hrať, vždy vám to chýba. Som rád, že som sa mohol vrátiť do zápasového kolotoča. Chalani mi to veľmi uľahčili, pomáhajú mi. Hráme v takmer kompletnom zložení, je super zase pomáhať tímu. Dúfam, že mi zdravie vydrží a moje výkony sa budú len zlepšovať,“ dodal Václav Stupka.

Päť bodov z tridsiatich možných

Opačné starosti majú v tábore Liptovského Mikuláša. „Prvá tretina bola z našej strany veľmi slabá. Potom sme sa chytili, vyrovnali sme na 1:1. Škoda rýchleho gólu na 2:1. Počas signalizovaného vylúčenia sme v hre bez brankára mali obrovské šance na vyrovnanie, no nepodarilo sa a neskôr sme z prečíslenia dostali gól, ktorý rozhodol o zápase,“ hodnotil lodivod Milan Jančuška.

Liptáci sa po sľubnom úvode prepadli na posledné miesto tabuľky. Šiesta prehra v rade a celkovo deviata z ostatných desiatich stretnutí neveštia nič dobré. Samotný tréner však dúfa v lepšie zajtrajšky. „Veľa hráčov sme mali chorých a zranených a tento zápas bol pre nich prvý po dlhej dobe. Bolo to cítiť. Treba čas, aby sa do toho dostali. Verím, že už v najbližšom dueli to bude z ich strany lepšie,“ vraví rekordér v počte extraligových zápasov na lavičke s viac ako 800 duelmi. „Zranené opory nám naozaj chýbali. Byť tri-štyri týždne mimo je dlhá doba. Chce to čas. No ako som spomínal, verím, že už najbližšie bude ten výkon lepší,“ uzavrel Milan Jančuška.

Fotogaleria