Tipos extraliga

13. kolo, Číslo zápasu 76 (Základná časť) ZŠ Michalovce 100 divákov

Raritný kúsok Minárika, dvojica gólových debutantov zaplatí po stovke (FOTO)

Aj druhé tohtosezónne meranie síl dvoch Dukiel doprialo trojbodovú radosť tej trenčianskej. Hostia spod Čákovho hradu ubránili v prvej tretine súboja na Zemplíne dlhú oslabovú hru o dvoch hráčov a v dvanáste minúte ich poslal do vedenia svojim prvým gólom sezóny Samuel Krajč.

Jednoduchá a efektívna hra Trenčanov slávila úspech aj v ďalšom priebehu zápasu a v druhej tretine zvýšil na rozdiel dvoch gólov Radoslav Tybor. V 50. minúte zinkasoval za faul lakťom päťminútový trest Juraj Bezúch a domáci tréneri vycítili poslednú šancu na zvrátenie výsledku. Necelých osem minút pred koncom tretej tretiny tak odvolali brankára Kaarlehta, no to bola voda na mlyn hostí. Tí strelili hneď tri góly v oslabení a mohli tak začať oslavovať.

„Tieto body sú pre nás veľmi cenné. Potrebujeme víťaziť aj vonku a po dlhej ceste je to krásny výsledok. Teší ma, že sme ideálnym spôsobom zareagovali na poslednú prehru v Bratislave. Chceli sme hrať jednoduchý hokej, nekašľať sa s pukom v našom pásme a to nám vychádzalo,“ pochvaľoval si trenčiansky útočník Jakub Minárik. Záverečný vabank Zemplínčanov využil hneď dvakrát a postaral sa tak o unikátny zápis. „Ani neviem, čo by som k tomu povedal. Mal som jednoducho šťastie. Všetko je raz po prvý raz a teraz som strelili prvýkrát dva góly v oslabení. Mal som však výhodu, pretože som neriskoval zakázané uvoľnenie a mohol som si dovoliť triafať prázdnu bránku. Boli to také strely bez rizika.“

Z gólu v oslabení sa potešil aj Šimon Beták, pre ktorého išlo o vôbec prvý presný zásah v extraligovej kariére.

„Veľmi sa z toho teším. Spadol mi kameň zo srdca a som šťastný, že som pomohol k víťazstvu. V šatni mi už naznačili, že to bude stáť stovku, ale to mi vôbec nevadí. Hlavné je, aby bola pohoda v tíme,“ usmieval sa od ucha k uchu 26-ročný krídelník. Odložený puk odovzdá otcovi a ten mu už nájde správne miesto v rodinnej vitrínke.

Dobrú náladu v šatni Trenčanov umocnila aj záverečná bitka Pierra Crinona a Stefana Fourniera. „Sú to emócie a aj také veci pomáhajú k psychickému zodvihnutiu. Navyše strelili Krajč s Betákom prvé góly sezóny a to je ďalšie plus. Tomáš Starosta je drahý pokladník a v šatni to teraz pekne zacinká,“ tešil sa Minárik.

Jediným hráčom s dôvodom na radosť v domácej šatni bol František Gajdoš. Uprostred týždňa vyviazol 20-ročný bardejovský rodák so šťastím z nepríjemnej autonehody a v nedeľu strelil svoj prvý gól v extraligovej kariére.

„Aspoň niečo. Prvý gól predstavuje dobrý pocit, ale škoda, že sme nevyhrali. Aj preto som nevedel, či mám ten gól oslavovať, alebo ani nie,“ netajil rozpaky michalovský obranca, ktorého poplatok za ukončenie gólového panictva bude podobne drahý ako v prípade Betáka. Svoj premiérový presný zásah dosiahol v presilovej hre, no početné výhody boli tentoraz z pohľadu Líšok katastrofálne. „Rýchlo k nám pristupovali a nedávali nám priestor. V presilovkách sa musíme viac tlačiť do bránky a viac strieľať. Hrať to, čo sme hrali predtým.“

Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa však netrápili iba v presilovkách. „Veru, nešlo to. Výborne nás napádali a nevedeli sme sa usadiť v ich obrannom pásme. Treba uznať, že hrali veľmi dobre.“

Od spomínanej septembrovej prvej prehry v zápase Dukiel prehrali Michalovce iba tretíkrát a vo všetkých troch prípadoch sa tak stalo na domácom ľade. Po predošlých neúspechoch s Nitrou a Prešovom dokázali zareagovať ideálnym spôsobom a podobnú reakciu by chceli ukázať aj v najbližšom súboji v Košiciach.

„Musíme sa rýchlo pozbierať a opäť nastúpiť na víťaznú vlnu. Do Košíc pôjdeme s jednoznačným cieľom  napraviť tento zápas,“ dodal odhodlaným tónom František Gajdoš.

Fotogaleria